Tor w Szczawnie

yoda
Kontakt:

Tor w Szczawnie

Post autor: yoda »

Ciekawe co powiedza zawodnicy na temat toru jak przyjada na mistrzostwa europy Bo wydaje mi sie ze ich opinie bede zdecydowanie inne niz trenera Francji
siara
Kontakt:

Post autor: siara »

Tor w Szawnie naprawde fajnie wygląda widać że wsadzono tam mase pracy , szkoda tylko ze na tym sie kończy :(
moses
Kontakt:

Post autor: moses »

No coz - trener Francji tez czlowiek - moze pomylil trasy ??? :-)
Deathwitch
Kontakt:

Post autor: Deathwitch »

Macie jakies fotki? Bo prostak jestem...
Chrabał
Kontakt:

Post autor: Chrabał »

może to trener reprezentacji szybowcowej :)))
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
nikom
administrator
Kontakt:

Post autor: nikom »

yoda a co ty myslisz o tej trasce jesli mozna wiedziec? :)
kollbi
Kontakt:

Post autor: kollbi »

zawodnicy mysla ze tor niejest trudny technicznie i ze z chopek sie spada w dol ! na trasie niema zadnych trudnych elemntow i niema gdzie sie wyprzedzac ! tor jest dobry tylko pod wzgledem wizualnym !
Yuen
Kontakt:

Post autor: Yuen »

To jak trener francji mogl sie tak pomylic? BTW ma ktos zdjecia?
Aha - jesli (jak mowicie) szczawnica nie jest tak dobra, jak mowicie, to czy sa w polsce gdzies dobre trasy (nie twierdze, ze szczawnica jest dobra, bo jej nie widzialem, ale chodzi mi ogolnie, czy sa w polsce dobre trasy?)?
Pro rider^^
prosty
Kontakt:

Post autor: prosty »

Yuen, tor jest w Szczawnie, nie w Szczawnicy, to po pierwsze...
a tor istotnie jest łatwy do przejechania, i jedynym problemem dla mniej wtajemniczonych może być ostatnia hopa, którą przelatuje się bez problemu, a nawet należałoby ją tłumić, żeby nie wylądować na płaskim, jak sie zjadą na ME, to najpierw powiedzą ze tor jest gites, a jak zaczną sie ścigać zmienią zdanie... nie chce ublizać tu autorom tego toru, bo faktycznie włożykli w to kupe czasu i pracy, i za to im chwała. tor wygląda śliczniei jest odpicowany na maksa, ale jest niezbyt trudny technicznie :\ co powiedział już kollbi...
pozdrawiam
frirajder
Kontakt:

Post autor: frirajder »

Ale jumpy są mimo wszystko spore...
kollbi
Kontakt:

Post autor: kollbi »

no wlasnie a jumpy wcale niemusza byc duze tylko trudne technicznie ! zeby bylo widac roznice miedzy zawodnikami ! a z jumpa z ktorego nietrzeba sie wybic a jest duzy skoczy prawie kazdy ! a w szczawnie sa wlasnie tylko takie jumpy ! moze oprucz 1 step up !
badam
Kontakt:

Post autor: badam »

tor w zimie fajnie wygladał!!
fuji_666
Kontakt:

Post autor: fuji_666 »

Mieszkam w Świdnicy 25 km od Szczawna. Jeżdze tam dosc czesto i uwazam że tor jest niełatwy. Jest szeroko, twardo. Są zarówno małe hopki, pagórki, hopko-uskoki, table jak i big szczawiana. Tor jest bardziej siłowy jak techniczny, na duża prędkość. Wyprzedzac mozna sie na całej jego długosci. Hopy sa duze (trudne psychicznie, ale proste technicznie). W tym roku wprowadzono pare zmian, przedluzono bandy tak zeby nie mozna bylo ich scinac. Tor robi wrazenie na osobach ktore go widza pierwszy raz. Jazda po nim wyglada efektownie, ana mistrzostwach europy bedzie na co patrzec. Ave!!!
zrobiłem backflipa (festiwal tuż, tuż)
Cosmos
Kontakt:

Post autor: Cosmos »

Tez uwazam ze tor nie jest trudny technicznie... fakt, sprawia na poczatku wrazenie ale jak chwile pojezdzisz to stwierdzisz ze jest dosc prosty, moze i wymaga troche odwagi ale to kwestia przyzwyczajenia do lotow..
mnie najbardziej podobal sie tor 4x taki jak jest na chain reaction 3 - tam dlugi odcinek caly czas muldy na plynnosc przejechania i manual.. bardzo fajan sprawa i tego typu elementow wlasnie brakuje - sa zbyt proste technicznie jak tu juz wczesniej wspomniano..
startowalem w zeszlym roku na pp w szczawnie i jako dla poczatkujacego zawodnika (wtedy) tor wydawal mi sie trudny bo nie bylem jeszcze oblatany na takich hopach...
teraz patrzac z perspektywy czasu i nabytego doswiadczenia stwierdzam ze nie ma co sie martwic...
ale i tak respect za wlozona prace w tor...
http://cosmos.pinkbike.com/
Chrabał
Kontakt:

Post autor: Chrabał »

Niestety nie mam Chain Reaction 3 ale wystarczy mi że mam na videło relację z zeszłego roku z Fort Williams. To jest dla mnie po prostu ideał: przeszkoda na przeszkodzie, cały czas fale, hopki, nie ma 5 metrów na których by nie było jakiejś przeszkody.
Jaki tego efekt? - Do ostatniego zakrętu nie było wiadomo kto wygra, zawodnicy jechali równo i cały czas się tasowali na prowadzeniu. To dopiero była widowiskowość, a co ciekawe wcale tam nie zasuwali szybko, trasa bardziej wymagała dużej płynności w pokonywaniu przeszkód, niż kręcenia w kółko pedałami.
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
lukaz666
Kontakt:

Post autor: lukaz666 »

masz racje fuji a tak pozatym to kiedy jedziemy do Szczawna?
lukaz666
Kontakt:

a i ave sie na poczatku pisze
Waldo
Kontakt:

Post autor: Waldo »

cały czas czekałem na ten temat.!!!
zjaebiscie sie ciesze ze załozyli go sami zawodnicy...
WIEC TU MAM DO NICH PYTANIE!!!
"Jak jest z ta sceną 4x? jeśli i wy uważacie tor w szczawnie za niewymagający(jeśli dobrze zrozumiałem) to uważacie jaki polski tor 4x za fajny,dobry, ciekawy ???
a może znajdzie sięi taki który uważcie za trudny?
jest cos takiego???"
ciekawi mnie to bardzo...co powiecie....
ja straciałem juz przez poziom torów zainteresoanie 4x i duallem
i naprawde mi Was szkoda jak się ściagacie np.
W SZKALARSKIEJ pomiedzy TYCZKAMI i ktoo z Was wygra zostaje mistrzem polskiw w dualu....
co wy na ten temat sądzicie?
http://www.pinkbike.com/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=160013
lukaz666
Kontakt:

te tyczki i "gromna hopa" lata temu to byla porazka Faktycznie tor w szczawnie nie jest trudny Ja nie jezdze najlepie aleie mam z nim problemow wiekszych ale cos mi sie wydaje ze zrobia na nim jakies spowalniacze, pagory itp. Bo ponaoc Gracia byl i jakies uwagi na temat toru prawil ale i tak bedzie spox
ODPOWIEDZ