Można robić Wheelie bez hamulca ?

pieniekziom
Kontakt:

Post autor: pieniekziom »

[b]petros[/b] specjalized jest niebieski to łatwiej
hueheuheue
Jabolo
Kontakt:

Post autor: Jabolo »

jak juz sie nauczysz to nawet na ukrainie zrobisz ale jak niee umiesz to zaden spec..p3 niepomoze!! cwicz cwicz cwicz cwicz cwicz cwicz cwicz cwicz cwicz......
http://www.bikeworld.pl/foto/show_img.php?id=8290 =>mój RB
BaDMaN
Kontakt:

Post autor: BaDMaN »

ja sie teraz ucze manuala żeby wskoczyć np na chodniki dalej na manualu jechać i zeskoczyć jeszcze z chodnika i dalej na manulau jechać ale wychodzi mi na razie do połowy tzn na chodniku opadam na dwa koła
peys
Kontakt:

Post autor: peys »

nie da się zrobić wheelie bez chamulca, chyba że pod górkę. A z górki to już wogóle. Manual inna sprawa.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=565504
myszek
Kontakt:

Post autor: myszek »

to ze sie kiwasz na boki w duzej mierze ( na poczatku nauki, bo potem to juz wszystko jedno, jak dobrze umiesz to nie ma znaczenia ) zalezy od predkosci i prezlozenia ( szczegolnie przelozenia ) im ciezsze tym lepsze.... wiadomo ze nie jakies tam ultra mocne, ale generalnie zaczynajac wheelie z jakiejs tam predkosci ( 15-20km/h ? ) o wiele latwiej utrzymac rownowage, a ze ciezsze przelozenie to wiecej przejedziesz, nie zmeczysz sie i generalnie jakos tak wygodniej :D..a predkosc duzo ci wybaczy, mozna robic o wiele plynniejsze ruchy cialem, aby korygowac postawe.... mowie tyle, ze swojego doswiadczenia, ale wiadomo, kazdy jezdzi jak mu najwygodniej ( jezdze wheelie na stojaco )
ten koleś pode mną to ***** :D:D
budka
Kontakt:

Post autor: budka »

ja tez an stojaco i da rade bez hampla, zdarza sie ze tak idealnie sie wpasuje ze nie potrzebny jest
myszek
Kontakt:

jeszcze dodam, ze bez hampla sie da.........bardzo dlugo, ja np. sie przyzwyczailem do zmiany prezlozen w trakcie wheelie ( jesli nie uzywam hampla......co sie czasem zdaza ) jak za szybko kreci to troche lzej zaczne krecic...i w pewnym momencie cyk na nastepna zebatke, tak zeby trzasku nie bylo i dalej :-) ( ale taki patent to na 2,3 przeskoki przerzutki wystarcza....potem albo jest juz za szybko albo, co o wiele czesciej , za ciezko :D:D:D )
myszek
Kontakt:

a wroclawska sciezka rowerowa ciagnaca sie od tego parku przy grabiszynku do slimaka przy zjezdzie na "skrot" nad zalew opatowice ( => droga na kilimandzaro ) to najdluzszy kawalek gdzie mozna sobie to pocwiczyc :D:D:D oczywiscie mowa o najbardziej plaskim miescie dla bikerow w Polsce - WROCLAW :D
maverick-g
Kontakt:

Post autor: maverick-g »

heh cwicz chłopie ... jak juz umiesz toi mniej hamulca sie doklada .. manuala potem załapałem szybko a jak juz robisz duzo to smigasz z gorek , w kołeczko i przed siebie ile tylko siły masz ...
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

eeee tam manual rulez. a bez hampla to nie zabawa :P
PanTheNol
Kontakt:

Post autor: PanTheNol »

da sie wszystko.
spray...
[]_ ([]) []_
Kontakt:

Post autor: []_ ([]) []_ »

kurde panowie! a próbował ktoś z was whellie z zółtą felga???
o ja.... rzźnia....
http://www.jokejoke.prv.pl/
ODPOWIEDZ