Uszczelki w DJ 3

Glonojad
Kontakt:

Uszczelki w DJ 3

Post autor: Glonojad »

Wielkie joł dla wszystkich :D mam DJ 3 z 2004 roku i parę pytań ;) Mianowicie dzisiaj jak myłem rower zauważylłem, że po odciągnięciu uszczelek są ziarenka piasku między uszczeką a golenią. I tu moje pytanie co zrobić! Nie chcę się brać za rozkręcanie amora bo jeszcze coś na świeta w nim spieprzę, pytam więc, czy da się jakoś wyczyścić brud spod uszczelek bez rozkręcania całego amora. I jeszcze jedno, czy musze wymieniać uszczelki na nowe jak już je zdjmę? Licze na fachowe porady ;) Pozdrawiam
Gil
Kontakt:

Post autor: Gil »

wez taki coś co się uszy czysci i przejedz tym pod uszczelką
Adams
Kontakt:

Post autor: Adams »

i mozesz tez walnac brunox w to to caly syf sam wyplynie u dystrybutora RS jest na 150% bo RS poleca brunoxa do swoich amorow. Najmniejsza puszka kosztuje okolo 17 zeta Polecam
Glonojad
Kontakt:

Dzięki wielkie, chyba sie zastosuje do poleceń :) A jeślibym chciał otworzyć amora ( zamierzam zrobić to w przyszłości) to wg jakich schematów postępować, lub na co zwrócić szczególną uwagę oraz od czego zacząć?
Pawko
Kontakt:

Post autor: Pawko »

elo!A wiec tak 1.poluzoj najpierw nakretki te z wentylami 2.wyciagnij amor z ramy 3.odkrec te nakretki, wyciagnij sprerzyny a nastepnie wylej stary olej 4.natepnie obroc go "do gory nogami" i odkrec nakretki po ich odkreceniu mozna wyciagnac korone wraz z goleniami to chyba wszystko milej roboty=]pozdro
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=566269
Glonojad
Kontakt:

Dzięki, a jak sie ma sprawa komór powiecznych - czy coś się może rozszczelnić, albo uszczelki zepsuć? Czy one wychodzą razem z goleniami czy jak? (nie denerwujcie się moimi głupimi pytaniami, narazie zbieram wiedzę teoretyczną, a dopiero jutro się za to wezmę ;) )
ODPOWIEDZ