APEL DO BIKERÓW Z KRK - REFLEKSJA

motomysz
moderator
Kontakt:

APEL DO BIKERÓW Z KRK - REFLEKSJA

Post autor: motomysz »

Tak sobie myśle po ostatnich wydarzeniach z Krakowa:

chodzi o zdarzenia z wąwozu i ujeciu tego jeban.ego dresa

Zyjemy w Krakowie, który słynie z nowuhuckich dresów, z rozbojów, z kradzieży komórek, rowerów. Dzieja sie tu rzeczy niesłychane - zdarzenia z osiedla Kalinowego, gdzie na Bogu Ducha winnego chłopaka siedzącego na ławce napadły drechy i pocieleli go nożami (jego matka i ojciec zbierali podpisy po projektem zmiany w ustawach). Zastanówcie sie chociaz wy (bikerzy) gdyz jestesmy bardzo zgraną/zżyta i dośc liczną grupa dlaczego tak sie dzieje. Czy nie dzieje sie tak za naszym przyzowleniem ?? Wydaje mi sie ze bardo często puszczamy takie rzeczy płazem, gdy widzimy na ulicy ze kogos okradają to przechodzimy na druga strone ulicy. Dzis byłem świadkiem zdarzenia na osiedlu Strusia (ono własnie skołniło mnie do napisaniea tego posta) - siedział na przystanku koleś ok 14 lat pisał smsa i słuchał muzyki z discmana który wystawał z jego kiesznie. Podzszedł do niego chłop w dresie i z kapturem trzymając w reku karnister z benzyna i zarządał oddania zabawek bo inaczej poleje go benzyna i podpali. Myślałem ze to żart, ale gdy gośc otworzył karnister i poczułem zapach benzyny zrozumiałem ze on chyab jednak nie zartuje. Nie bede opisywał dokłanie sytuacji, ale zareagowałem i po krótkiej rozmowie gośc uciekł w osiedle.

Finał sprawy z wąwozu pokazuje ze POLICJA jednak działa i przynosi to efekty:

http://bikerc.webpark.pl/gazeta.jpg

Gdyby ktoś jescze nie czytał.

Zgłaszajcie wszystko na policjie, to co dzieje sie w Krakowie i w Hucie dzieje sie za waszym/naszym i nie tylko przywoleniem. Pozwalamy na to przechodząc obojetnie bądź nie zgłaszjac kradzieży koma na policje. Sami pozwalamy drechom czuć sie bezpiecznie. Gośc opisany w artykule ma 16 lat... pomyslcie co by było gdyby ta sprawa nie była zgłoszona na polcjie za 4 czy 5 lat, ten gośc nie uzywał by juz młotka tylko siekiery lub broni. Zabiłby ich dla tych rowerów bo czułby sie bezkarnie.

Apaluje jescze raz zgłaszajcie wszytsko na policje, nie stójcie bezczynnie. Pomożcie sobie i nam wszystkim.

Mam jeszcze pomysł, bardziej kierowany do czestników (pośrednich i bezośrednich) ostatnich zdarzeń. Macie kontakt z policją. Jest nas bardzo duzo biekerów w krakowie. Zapronujmy (zapronoujcie) policji współprace. Pomózcie w prowokacjach, podstawianiu sie tylko po to by wyłapac dresów.

Drugi pomysł jest taki aby za zgoda dziennika polskiego powielić ten artykuł kilka tysięcy razy i rozpuścić po Hucie. Nich dresy poczuja ze grozi im więznie. ten gośc bedzie siedział minimum 3 lata. Uzywał w czasie rozboju dośc mocnych argumentów zastraszenia, ale neich to co sie stało i to ze to zostało zgłosozna na polcjie będzie przykładem ze nie mozna sie ich bać.

Jak mi sie coś jescze przypomni to dopisze.

Pzodrawiam
jaco
Kontakt:

Post autor: jaco »

motomysz a tak wogule to ile ty masz lat?

tak tylko z ciekawości pytam
motomysz
moderator
Kontakt:

19 mam lat skoro to takie wazne....

Tu chodzi o to, że jezeli chłop kogos napada to czuje sie bezkardny gdy kradnie mu telefeon. buty discmana .. bezkarny bo obok stoja ludzie i maja to w dupie... ale wsytarczy gdy ktos sie ziantersuje i koelsie miękna i zdupcaja...

gdy byłem w 1gim czyli miałem te 13 lat, napdło mnie 3 kolesi z nozami .. i uartował mnie przez utrata kilku złotych i elektronicznego notesa który zwiazołem z niemiec jakiś blisko 70 letni dziadek .. koelsie mogli mu nakopac do dupy i okreśc go .. ale samo zainteresowanie sprawa zbiło ich z tropu i uciekli ... btw. mieli po 19 lat bo sprawa trafiła i tak na policje
ziemniak
Kontakt:

Post autor: ziemniak »

hmm nie rozumiem was a co chodzi z tym pytaniem o wiek ja mam o wiele wiecej lata niesz pisali w tym artykule (tak na marginesie piekne kłamastwa tam wypisali ale mniejsza z tym)

to ja byłem swidkiem i prawdziwa ofiara napaści tyle tylko że nie dałem sobie wyrwac roweru i mówie do was NIE DAJCEI SIE OKRAŚĆ BROŃCIE TEGO NA CZYM WAM ZALEŻY, NIE DAJCIE BY JAKIEŚ SKURWYSYNY CZERPAŁY KOZYSC Z WASZEGO NIESZCZĘŚCIA NIE KUPUJCIE KRADZIONEGO SPRZETU (ZA WSZYSTKO ZADAJCIE RACHUNKU) NAJWYŻSZA PORA Z TYM SKOŃCZYĆ

ZGŁASZAJCIE WSZYTKO NA POLICJE NASZ PRZYPADEK POKAZUJE JASNO ZŁAPALI TEGO SKURWYSYNA UDUPILISMY GO NARAZIE NA 3 MIESIACE (DO ROZPRAWY) POTEM BEDZIE SIEDZIAŁ Z SWOIMI KUMPLAMI PRZEZ JAKIS OKRES NIECH SIE SKURWYSYN NAUCZY NIE ZGŁASZAJAC NA POLICJE TYLKO POGORSZACIE SPRAWE TRZEBA SIE CHWYTAC KAZDEJ DESKI RATUNKU PRÓCZ TEGO SZUKAJCIE NA WŁASNA RENKE TRZEBA Z TYM SKOŃCZYC WRESZCIE NIE PO TO ODMAWAI SIĘ OSTATNI GROSZ ZEBY POTEM JAKIES SKURWYSYNY MIAŁY Z TEGO UCIECHE JAK WIDZICIE ZE SZYJA KOGOKOLWIEK TO POMURZCIE NAJGORSZA JEST OBOJETNOSC NI DAJCIE SIE ZASTRASZYĆ
www.mud-brothers.com
Arti__RB
Kontakt:

Post autor: Arti__RB »

Ja chodze w spodniach dresowych czy to znaczy ze jestem złodziejem?????????????????
http://arti.pinkbike.com/album/old-photos/
motomysz
moderator
Kontakt:

Jesteś z Krakowa, dobrze wiesz o co chodzi wiec nie zadawaj IDIOTYCZNYCH pytań chłopie ... nikt kto kupuje noż do krojenia chleba nie jest odrazu mordercą ... to chyba oczywiste (przynajmniej dla mnie) ... i dobrze wiesz o kim mówimy uzywając terminu "dresy"

btw. dziwne wiązanie słowa "dres" za słowem "złodziej" "bandyta" "skury.syn" nie spadło z nieba tylko z czegoś wynika...
wojtas
Kontakt:

Post autor: wojtas »

Ej no bez jaj,,,niemozna mowic o sobie zlodziej,jesli nawet chodzisz w dresie,,niektorzy moga jezdzic w dresie na rowerze,a niektorzy chodzic po bułki do sklepu,,złodziejem sie jest juz wtedy gdy sie zadajesz z takimi typami i robisz zjebane czyny,,jak dziesiony dzien w dzien,a dres to najczesciej ubierany stroj przez zlodzieja,,,i tak juz sie ich nazywa!
ciężkoPRACUJ abySTYL miećSWÓJ http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=431019
ziemniak
Kontakt:

ARTI dobrze wiesz ze nie ubiur czymni człowieka tylko to jak się zachowuje gwaratuje ci że jakbys był na naszym miejscu to teraz bys dmuchał na zimne i omijał panów w dresach także sory ale twoja wypowiedz wydała mi sie poprostu gupia
www.mud-brothers.com
jaco
Kontakt:

Post autor: jaco »

wojtas fajny masz rower bez kitu podoba mi sie
wojtas
Kontakt:

heh,,dziekowka jaco...mi tez sie pdooba :]]]]]
ciężkoPRACUJ abySTYL miećSWÓJ http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=431019
Qcor
Kontakt:

Post autor: Qcor »

no o tej histori z wawozu nie slyszalem...
ale swoja droga to na dualu nie czuje sie powiedzmy "pewnie" i to nie chodzi o umiejetnosci....
jak sie wpierdolą dresy od dołu(a tak bywało i bywa) to nie ma nawet jak spierdzielic i wtedy strata rowerka to najlepsze co Cie moze spotkac...jazda tam (nawet w 2-3) osoby to taka rosyjska ruletka... moze aqrat dresy nie wparują od dołu...
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1075066
Tioga
Kontakt:

Post autor: Tioga »

****** dzieci nie zadawajcie glupich pytan chodzą w dresach bo kurwa myslą ze ktos bedzie sie ich bal.A poza tym nie stac ich na nic leprzego bo ich starzy kradli siedzą w wiezienu lub chlają wude.Ja osobiscie mam rower za niebagatelną jak na polskie warunki sume okolo 4000 zl charowalem na to ciezką pracą nie dostalem rowerku od bogatego tatusia czy dziadziusia.Poprostu radze wam brac jakies sekatroki w kieszonke jak jedziecie gdzies bo moze sie to skonczyc zle.Mnie probowali skroic 50 m od posteronku policji wyjolem nozyk i pociągnolem kolesiowi po lapie.spekali i uciekli.Napewno jezeli bedziecie mieli cos w zanadrzu bedą bali sie konfrontacji.WASZ WYBOR
kiedy wreszcie cieplo!!!!!!poczta nieprawdziwa
wojtas
Kontakt:

no tioga ma racje,,trzeba cos zawsze ze soba wozic,,,ja ogolnie jezdze z gazem,,ale wiecie,,kose tez czasem zabiore ;-]]]]]]]]]]]
ziemniak
Kontakt:

suchaj ja nie miałem nawet czasu żeby cos wyjać najleprza rada to solidarnośc jak widzisz że szyją kogos NIE STÓJ OBOJETNIE nie powiem co nieco sie przyda ale zalezy na kogo trafisz myslisz ze ci co nas szyli nic nie mieli GÓWNO PRAWDA kazdy cos mial jeden młotek i nie zawachał się go uzyc nawet przez momet 2 mia siekiere a 3 nóz i jestem pewien ze tez nie zawachali by się go uzyc (tak jak ja kiedy bigłem tam na powrot z siekiera z nadzija ze ich spotakm)
www.mud-brothers.com
motomysz
moderator
Kontakt:

Obrona obroną ... sam mam gaz ze soba .. mówimy o tym co bedzie jezeli jednak cos sie stanie ...

QCOR - skoro dresy wpadaja od dołu na dual .. to może pora by tak jak pisałem wykorzytać to ze teraz cześc bajkerów odiwedza komistariaty i przygotowac podpuche ?? Jezeli raz sie coś takiego zrobi ti takiego kolesia zamknie tak jak tego z wawozu to napewno bedzie mozna czuc sie bezpieczniej na dualu.
krawiec
Kontakt:

Post autor: krawiec »

MOwisz zeby zglaszac napady... Mnie napadlo raz 2 skurwieli... Chcieli koma i kase... Ucieklem... Gdy zadzwonilem na nasza szanowana piekna i suwerenna policje pan policek powiedzial mi ze na swiecie trzreba uwazac i za jego czasow nie bylo komorek wiec bylo bezpieczniej... Kiedy zapytalem jak jego zdaniem ma sie komunikowac np. z rodzina powiedzial mi ze sa automaty telefoniczne i wystarczy miec karte... Nie przyjeli zgloszenia... Bo telefonicznie nie przyjmuja... BEZ KURWA KOMENTARZA
back in da game...
ziemniak
Kontakt:

zgadzam się z kolega wyzej ludzi tylko gadcie a tu trzeba działac nasz przykąłd pokazuje że da się
www.mud-brothers.com
ziemniak
Kontakt:

człowieku nie odpuszaj pilnuj swego myślisz ze ja bym to olał człowieku odrazu bym wnisł skarge oni maja PIERDOLOINY OBOWIZEK przyjecia kazdego zgłoszenia
www.mud-brothers.com
wojtas
Kontakt:

powiem tak,,niezawsze mozemy liczyc na policje,,nieprawdaz???,,mowie wam,w tym kraju sie dzieje juz wszystko i czasem trzeba zadbac o wlasne dupsko !
ODPOWIEDZ