drewnian dirt

owca
Kontakt:

drewnian dirt

Post autor: owca »

chodzi o drewniane(dirt)wybicie. robil ktos cos takiego?moze ktos ma jakis projekt albo foty?
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=65704
motomysz
moderator
Kontakt:

Post autor: motomysz »

hej,

1) Nie zkładaj tego samego tematu po 2 razy

2) nie pytaj czy nikt nic nie wie po 10 minutach

3) Jak sobie wyobrażasz dirtowe wybicie z drewna ?? Wysokie na 2 metry i z duzym katem ?? Wg mnie to jest nierealne. Mam w pinwicy wybicie zrobione z drewna. ale nie jest ono dirtowe tylko zwykły najazd pod katem.

Robisz to tak, ze ściagasz sobie wymiary jakei chcesz mieć ... np 2 metry długoe jeden metr szerokie. Kupujesz w sklepie drewno, listwy przynajmniej 5x5x5 cm i metalowe katowniki oraz wkrecty do drewna
przycinasz listwy i skladasz rame ... skręcasz w rogach katwonnikami ... dla sztywności dodajesz w środku listwe (rozpórke) i w efekcie masz rame.

Decydujesz jaki chcesz mieć kont. Robisz dokłane wyliczenia. Na końcu hopy stawiasz pionowo dwie listw a na nich jescze jedna. oczywscie wsyztsko skrecasz.

teraz ustawiasz górne listwy tak zeby zaczynały sie na dole a kończyły na wczesniej zrobionej poziomej listwie (w ten sposób uzyskasz juz jakis model wybicia)

Wszystko skręcasz, usztywanisz.. bla bla bla .. robisz z desek najazd musi być sztywne itd

reszte wymyśl sam.

pozdrawiam

Jak ruszysz głowa to dasz rade - ja dałem bez niczyjej pomocy wiec i ty dasz rade
Eee...
Kontakt:

Post autor: Eee... »

ja robie ale nie dirtowe tylko 30 stopni, najlepiej jak wybicie jest wycinkiem kola ldatego moze przyda Ci sie wzor wysokoscr=pierwiastek((r^2)-(dlugosc^2)) r to promien kola jakiego wycinkiem ma byc wybicie. ja bym do dirtu polecal wybicie 60-80 spopni w zaleznosci jak jestes zaawansowanym bikerem
redrock
Kontakt:

Post autor: redrock »

Z tego co wiem to qmpel ma coś takiego w ogródku. Zwykly profil wybicia jak na dircie tylko nie z ziemi a ze sklejki wygiętej i dopasowanej do ramy jakoś. Ale szczegółów nie znam.

Peace
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=12452
hiroszima
Kontakt:

Post autor: hiroszima »

no w sumie mozna by zrobic taki drewniany najazd a ladowanie z ziemi ... to moze byc nawet fajne :)
UNO_____________
Dejv_d3
Kontakt:

Post autor: Dejv_d3 »

to jest przyszlosc... :) spojrzcie na mx ;]
KOXX
Kontakt:

Post autor: KOXX »

a może takie, na którym skacze Cowan w NWD5 ?? :DDDDDDDDDDDD
http://www.pinkbike.com/photo/1254584/
normalnie o tej porze wożę się na dworze
ODPOWIEDZ