Bieda polskich bajkerów...Czyli chrosciel znow pier****...

corny
Kontakt:

Post autor: corny »

wszsytkiego najlepszego :) tydzien temu mailem 18 urodziny =D
gg:3347295
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

taka jest polska... czytalem sobie na unrealcycles o jednym rowerze bodajze letoy 4 na lans zlozony (zlote piasty, zmienne krzyzowanie szprych) i koles pisze ze 'this bike will take anything i do on it without a word (so far i've been doing up to 1.5m drops because i dread hardtails)'
w polsce taki koles zostalby ******* za to ze ma taki rower a boi sie zrobic cos tak banalniego ale i bezcelowego jak drop z 15dm... a tam sie ciesza ze ma ladny rower.
www.trialshop.pl
kryzys
Kontakt:

Post autor: kryzys »

Ważne, że próbuje a a nie jak pozerzy z góry zakładają, że nic nie zrobią bo fałdziesiony są do lansu:] a ja zbieram na rower, mam już po świętach 120 zł zobaczymy co będzie dalej ;-)
HC Freeride in Reda's forest RoX!!
kryzys
Kontakt:

Post autor: kryzys »

Corny sprzedaje skorpiona, który męczy termometr :D widzicie tak się teraz na rower zbiera :D też coś sprzedam na allegro :-)
HC Freeride in Reda's forest RoX!!
Burning
Kontakt:

Post autor: Burning »

mi sie pofarcilo z praca.. mialem krotkoterminowa robote ktora prawie zaspokoila moje bajkowe ;-) potrzeby.. troszke dorzucili rodzice (urodziny, imieniny), sprzedalem tez pare rzeczy..
do jesieni jezdzilem na makrokeszu sprzed 6ciu lat za 170zl, w ktorym zmienialem tylko hample (z canti na vki)..
co do pozerstwa - czasem jest mi zxarzucane, bo moj baj nie wyglada zle, a ze ucze sie latac dopiero od niedawna, to niewiele jeszcze umiem i boje sie duzych rzeczy.. ale mysle, ze to przyjdzie z czasem..
A Polska nie jest zjebanym krajem, tylko trzeba nie byc zjebanym czlowiekiem i sie dogadac z innymi nie zjebanymi ludzmi i dazyc do przodu - wtedy cos sie osiagnie..
S> Tioga Factory DH 2.1 Pro (przod i tyl) <- 90zl/sztuka
konastab
Kontakt:

Post autor: konastab »

Przeczytalem prawie wszystko i mam odmienne zdanie co do wiekszosci argumentow. A wiec: na calym swiecie sa ludzie bogaci i biedni, nawet w USA czy Kanadzie. Akurat w Polsce jest tak ze jest wiecej tych biedniejszych. Ale nie wiem co was dziwi ze "synek tatusia" jezdzi na stabie supreme ? Jego ojciec ma kase to dlaczego nie moze sobie kupic takiego bika? Przemawia przez was troche zazdrosci. Ja naleze do tej grupy ludzi dobrzy sytuowanych, rower na ramie spec p.3, wlozylem z niego ponad 5000 zł, i przyznam sie: tak... rodzice dai mi kase na prawie calego bika, nie od razu ale po koleji, jedynie tylnia obrecz kupilem za swoja kase. I co do pierwszego posta chrosciela.... jest w tym kraju demokracja i ludzie bogatsi nie musza pomagac tym biedniejszym. I sie przyznam, bede pracowal u tatusia w firmie, bede zarabial troche kasy, bede na utrzymaniu rodzicow i kupie sobie zajebistego bika, i nic mnie nie bedzie obchodzila reszta ludzi co o mnie sadza. Bede egoista i wyjde na tym najlepiej. Dziekuje, mozecie mnie teraz zjechac. :/
Fukai
wd40
Kontakt:

Post autor: wd40 »

konastab- masz podobne zdanie co ja. Ja akurat jednemu bikerowi (nie powiem kto, ale to moja rodzina) pomagalem- na poczatku dalem kilka czesci z mojego starego bikea (rower z dziecinstwa), zeby mogl jezdzic. Pozyczylem tez stary amor (rst) i bez mojej widzy go pomalowal (imho- paskudny kolor). Pozniej pozyczylem kase (530zlotych) na amor i korbe, zeby mogl jezdzic. Do dzisiaj nie dostalem kasy. Ponoc sie na mnie o cos obrazil...
cielak
Kontakt:

Post autor: cielak »

eh hujowo.......ale wazne ze ci biedniesi jezdza na tym co maja i juz!!
i tak uwazam ze to nie wszedzie jest ze nikt nikomu nie pomaga.bo to nie prawda.
w moim miasteczku jest ekipa ok 10osob.i pomagamy nawzajem sobie .i jest good!!!nie ma pozerstwa ze ten lepszy a ten gorszy.jest jak jest i 3majcie sie mocno!!!!!!!!!!!!ps na dodatek nie ma tu dresow:)
chrosciel
Lokalizacja: gdzie kosciół i kleryka znajdziesz na kazdym rogu...(Kielce)
Kontakt:

Post autor: chrosciel »

Heh miło ze piszecie takie rzeczy...No coz ponarzekalismy sobie a teraz spadam do szpitala bo zrobiłem sobie cos w kolano :(
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=446257 Moj SC v10 !!!
kubasiedlce
Kontakt:

Post autor: kubasiedlce »

Ja mam 13 lat, arkusa i szukam pracy :D. Ale niestety dla młodych nic nie ma.
Może macie,znacie jakieś prace w okolicy Siedlec(tam mieszkam). Mam arkusa, troszke jeżdze, znam takich na fulach za 7000zl co nie mogli przeskoczyc hopy(między jedną a drugą było 15cm :D). Jakby każdy 5mln ludzi dało po złotówce biednemu, to już byłby milionerem, ale ludzie są skąpi. BEZ OBRAZy
POZDRO
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

chrosciel, a zaczęło się tak ambitnie, ale potem już niestety równia pochyła w dół :( smutki i żale... ale nie twoja w tym wina...
Konastab, wd40... jestem w tej samej sytuacji co wy... też nie będę płakać, że mam na czym jeździć (nie ważne na czym dokładnie)
nie mam zamiaru się też tłumaczyć, czy sram ze strachu na krawędzi dropa czy się lansuję pod Kolumną...
Reszta, jeździjcie, kombinujcie, proście rodziców jeśli możecie, niektórzy niech poprawią ortografię ;)
sprzęt jest w Polsce droższy niż w USA czy Kanadzie, bo te kraje są w innej sytuacji ekonomicznej. na zachodzie europy już nie jest tak wesoło... te same cła, podobny VAT, ale koszty utrzymania sporo wyższe... jednak to prawda i płace o wiele lepsze...
ale na to już nic nie poradzimy... 50 lat temu kilka mocarstw podjęło decyzję o podziale europy i już... a potem wszystkie "ekipy" rządzące wyrwały niezły kawał mięsa z tego dogorywającego ciała jakim była Polska... i mamy teraz tego efekty... a ponad połowa z nas ma chyba kiepską pamięć, bo po raz drugi już dała Kwaśniakowi i jego kolesiom sposobność rozkrania kraju... więc wy wszyscy, którzy teraz macie lat naście pamiętajcie o tym i w czasie kolejnych wyborów głosujcie na tych co mówią do rzeczy a nie na tych co obiecują gruszki na wierzbie
pozdro

frango
ODPOWIEDZ