Siemka mam pytanie do uzytkownikow DURO.Wlasnie kupilem sobie amorka i tak sie zastanawiam czy czarne golenie zrobia sie srebne??heheh Jak to jest u was??Bo jezeli w manitou sie scieraja golenie to pewnie w duro tez ale nie jestem pewien. Aha no i jak cos to wykorzystałem opcje ,,szukaj''ale nic na ten temat nie znalazłem.Pozdro
Sorry że nie na temat ale czajnik dh wiesz coś może o zmiękczaniu duro i ile to kosztuje bo zamierzam takowego nabyć i przerobic, bo za twarty do dirtu dla mnie.
Nie wiem jak w duro ale ja mam xcp z czarnymi goleniami i jezdze juz ponad tydzien i narazie nic sie nie wytarlo a jak sie wytrze to jak bedzie bardzo zle wygladac to zaloze sobie neoprany:)
koło przod: DoubleTrack,Dt championBlacmShimano m475
I widelec CMP (jak nowy)gg 9669817
Niestety prawda jest taka że czarne golenia scieraja się i to w szubkim tempie w przypadku Duro 05 =( zresztą czegoż można się spodziewać za 500zł ? u mnie srebrne golenia u dołu zaczęły wychodzić po 2 tygodniach, teraz jest jush coraz gorzej.
Matias pisze:Sorry że nie na temat ale czajnik dh wiesz coś może o zmiękczaniu duro i ile to kosztuje bo zamierzam takowego nabyć i przerobic, bo za twarty do dirtu dla mnie.
Sluchaj sprawa jest prrosta !Z prawej goleni wylewasz sobie olej <jesli wazysz malo to wylewasz mniej jesli wiecej to wylewasz wiecej ale nie caly!!!!>A jesli sie ma kase to mozna sobie nabyc olej o mniejszej gestości. Ale ja mialem juz Ns i tak robilem i wszystko dzialalo idealnie i teraz tez dziala super ale nie polecam czestego rozkrecania amorka ponieważ lubi wtedy cos sie popsuć i bedzie niemiło strzelał. Pozdro
zgadzam sie mam duro juz rok i zeby go dobrze wyregulowac trzeba umiejetnie "operowac" wlewanie oleju do jednej z goleni a do drugiej nie wlewamy prawie nic i naprawde czeste roskrecanie powoduje problemy bo mi juz cos niemilosiernie strzyka tak samo mojemu kumpolowi i stanowczo jezeli ktos moze uzbierac kase na manitou ,rock shox'a albo Marzocchi to niech to zrobi bo potem bedzie zalowal
Hmmm ja mam Duro od 2 tygodni... z poczatku mialem problem co do przeznaczednia pokretel...zrezta do dzisiaj nie wime ktora do czgo tak naprawde jest :P Niech ktos mnie oswieci , krecilem rozne ustawienia i zadnej roznicy nie zauwazylem :)
Polecam tylko ze wzgledu na cene...lepszego za ta cene chyba nigdzie nie znajdziecie... a jesli chodzi o czarne golenie to zeczywiscie, zaczynaja sie wycierac :/
Ale czego sie tu spodziewac po amorku za 500 zl ????
Ja mam duro od poczatku stycznia i golenie są toszeczke przetarte. Najleprzy sposób to raz w tygodniu je troche posmarowac olejem i powinno byc ok. Niestety robie tak dopiero od 2 tygodni.
kurde ja tez to mam;/ na początku sie dało a teraz ni ***** ;/.A i jeszcze jedno wie ktos moze co zrobic zeby te regulatory w duro nie zawadzały o draga przy robieniu barspinow?? Czy pozostaje mi spiłowanie ich ?
ja mam vp i point'a i luz mam duzo a co do pokretel to oba sa do sprezyn i mozna tylko minmalna ruznice zauwazyc w miekkosci amorka i w odbijaniu potem i tak sie rozpird** i moje pokretla dzalaja juz rok to ze sie nie kreca moze oznaczac ze je na chama dokreciles :)