a zone author?

LLLUUUKASZ
Kontakt:

a zone author?

Post autor: LLLUUUKASZ »

co sadzicie o tej ramce?
:)
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

gdzieś niby pękają, ale nie wiem gdzie........mi pozatym się podoba ;)
http://dhcyc.pinkbike.com
Pawlas
Kontakt:

Post autor: Pawlas »

no ramka mi sie podoba, ma ja jeden gosc u nas w miescie ale jezdzi jak pala(pozdro filip) , czyli jak wyjdzie na bika to tylko pogadac, bo mowi, ze u nas jest za duze zadupie i nie ma gdzie jezdzic... wiec nie wiem czy pekaja :p
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

gdzies w gdansku pekaja ale w poznaniu mozna jezdzic..
www.mm-foto.pl
Pawlas
Kontakt:

Post autor: Pawlas »

a w k-kozlu mozna jezdzic czy tez beda pekac ?? :O
motomysz
moderator
Kontakt:

Post autor: motomysz »

Mam kumpla w sumie to on sie powinien wypowiadaqć a nie ja ale chyba nie bedzie miał mi tego za złe. Peka przy główce... i wachacz tez mu ponoć powloli coś pyskuje. Ramka fajna skoku w sumie 130 ale jeździ super. Wygląda masywnie nawet bardzo ale jak on sam mówi: TYLKO WYGLĄDA.
troyo
Kontakt:

Post autor: troyo »

fajnie wyglada ale chujowo pracuje ... przynajmniej ta od filipa z kedzierzyna :P
KuMiK
Kontakt:

Post autor: KuMiK »

Kumpel miał.... sprzedał po 4 miesiącach... - bo mu nie pasowała... a porażką była ta dolna rura - jak wsadził dwu półke to kierownicą może 80 stopni mógł zakręcić ( od skrajnego wychylenia w lewo do prawa )
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

No to moze wypowiem sie jako wlasciciel tej ramy... Rama jest ciężka, i to troche przeszkadza. Zawieszenie, niby producent podaje ze ma 150 mm, po pomiarach wyszlo 132 mm. Mimo malej ilosci skoku, pracuje calkiem niezle, a co mnie bardzo cieszy, wogóle nie dobija. Łożyska już wymieniałem (koszt 30 zł), niestety w author wpadl na genialny pomysł zastosowania lozysk z kolniezami (zeby nie wypadały). Alternatywą są łożyska z wytoczonym rowkiem i założonym pierscieniem saggera. Ja zalozylem na odpowiednim kleju bez zadnych kolnierzy i jakos nie wypadają. Główka... u mnie pojawily sie ryski za spawami, wspawalem dwa wzmocnienia na dole i górze (koszt 80zł), jezdze rok i nic sie nie dzieje. Na wahaczy przy supporcie za spawem tez pojawiła sie jakas ryska... trzeba bedzie to zaglutać :P

Reasumując, jest to rama która ma wagę i wygląd ramy DH, skok do enduro i wytrzymałość XC. Mimo tego cholernie ją lubie ;]
Virus
Kontakt:

Post autor: Virus »

podobno glowki odpadaja i wahacze sie gna oraz wgniecenia na ramie spore powstaja ale to tylko slyszalem :) z reszta na tym forum :)
http://www.ebike.pl/
LLLUUUKASZ
Kontakt:

Post autor: LLLUUUKASZ »

ok czyli gowno, dzieki
:)
SHEEP
Kontakt:

Post autor: SHEEP »

Wizualnie ramka sprawia wrażenie masywnej a ta dolna "rura" to wygląda jak wycieta z wodociagu - jest mega szeroka. Jednakże całe dobre wrażenie zostaje zatarte po wejściu na bydlaka - chodzi twardo i jest mało czuła na nierówności. No, przynajmniej ta od Filipa z kedzierzyna, mega hardcore`owca, który uzywa jej do góra 1,5 metrowych dropów w porywach.
http://www.pinkbike.com/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=57635
za0_DR/FR
Kontakt:

Post autor: za0_DR/FR »

Co ty pier... Sheep, że jest twarda zalezy jak sobie ustawisz. Kumpel ma i chodzi miodzio wybiera nawet trawe jak na niej nie siedzisz. Nic na razie nie peka a jest jusz katoana 1.5 roku. W sumie najlepiej jak on by się wypowiedział. Powiem jedno nie narzeka na nią i jest z niej zadowolony. A co dwupółek to ramka seryjnie jest z jednopułką i tak się zajebi.... przezentuje i nie ma problemów ze skrętem. A że upierdala główki to się nie dziwie jak półgłówki wkładają do nich juniory czy monstery. To jest rama po 130mm skoku. Tylke mojego pitolenia.
Dam dupy za gar zimnej zupy....
happy_cycling
Kontakt:

Post autor: happy_cycling »

znam typa, któremu odpadła w tym szrocie główka i mało sie nie zabił.... a rzeźnikiem nie jest, ot czasem se zjedzie po schodach... a-zone to hujnia
SETUŚ
Kontakt:

Post autor: SETUŚ »

******* ale co chciaeć od ramy w takiej cenie ale wyglonda spoX
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4929741
ODPOWIEDZ