a zone author?
-
- Kontakt:
-
- moderator
- Kontakt:
No to moze wypowiem sie jako wlasciciel tej ramy... Rama jest ciężka, i to troche przeszkadza. Zawieszenie, niby producent podaje ze ma 150 mm, po pomiarach wyszlo 132 mm. Mimo malej ilosci skoku, pracuje calkiem niezle, a co mnie bardzo cieszy, wogóle nie dobija. Łożyska już wymieniałem (koszt 30 zł), niestety w author wpadl na genialny pomysł zastosowania lozysk z kolniezami (zeby nie wypadały). Alternatywą są łożyska z wytoczonym rowkiem i założonym pierscieniem saggera. Ja zalozylem na odpowiednim kleju bez zadnych kolnierzy i jakos nie wypadają. Główka... u mnie pojawily sie ryski za spawami, wspawalem dwa wzmocnienia na dole i górze (koszt 80zł), jezdze rok i nic sie nie dzieje. Na wahaczy przy supporcie za spawem tez pojawiła sie jakas ryska... trzeba bedzie to zaglutać :P
Reasumując, jest to rama która ma wagę i wygląd ramy DH, skok do enduro i wytrzymałość XC. Mimo tego cholernie ją lubie ;]
Reasumując, jest to rama która ma wagę i wygląd ramy DH, skok do enduro i wytrzymałość XC. Mimo tego cholernie ją lubie ;]
-
- Kontakt:
Wizualnie ramka sprawia wrażenie masywnej a ta dolna "rura" to wygląda jak wycieta z wodociagu - jest mega szeroka. Jednakże całe dobre wrażenie zostaje zatarte po wejściu na bydlaka - chodzi twardo i jest mało czuła na nierówności. No, przynajmniej ta od Filipa z kedzierzyna, mega hardcore`owca, który uzywa jej do góra 1,5 metrowych dropów w porywach.
http://www.pinkbike.com/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=57635
Co ty pier... Sheep, że jest twarda zalezy jak sobie ustawisz. Kumpel ma i chodzi miodzio wybiera nawet trawe jak na niej nie siedzisz. Nic na razie nie peka a jest jusz katoana 1.5 roku. W sumie najlepiej jak on by się wypowiedział. Powiem jedno nie narzeka na nią i jest z niej zadowolony. A co dwupółek to ramka seryjnie jest z jednopułką i tak się zajebi.... przezentuje i nie ma problemów ze skrętem. A że upierdala główki to się nie dziwie jak półgłówki wkładają do nich juniory czy monstery. To jest rama po 130mm skoku. Tylke mojego pitolenia.
Dam dupy za gar zimnej zupy....
-
- Kontakt: