AmoR
AmoR
Siema, wiec zastanawia mnie jedna rzecz...dlaczego firma taka jak marzocchi nie zrobi amorka który by miał podkowe z dwoch stron...tzn. z tyłu ( tak jak manitou) i z przodu ( reszta [RST,marzocchi,top gun, itp. itd.])
albo jeszcze lepiej z przodu w środku ( mozo) i z tyłu? przeciez yłoby to o niebo sztywniejsze...a o łamaniu sie nie byłoby mowy...wiec dlaczego nikt na to nei wpadł?? wiem że chodzi tez o wage..ale sądze że jeżeli ktos sobei jeżdzi tak jak ja naprzykład....to nei zalży mu tak bardzo na wadze jak na wytrzymałości......tylko pewnie takie ogrooomne firmy nie myślą o takich ludziach jak ja tylko o jakiś kolesiach którzy mają kupe kasy sponsorow i reszte...:(
To takie moje przemyślenia i w tym także zapytanie :P
pZdR
albo jeszcze lepiej z przodu w środku ( mozo) i z tyłu? przeciez yłoby to o niebo sztywniejsze...a o łamaniu sie nie byłoby mowy...wiec dlaczego nikt na to nei wpadł?? wiem że chodzi tez o wage..ale sądze że jeżeli ktos sobei jeżdzi tak jak ja naprzykład....to nei zalży mu tak bardzo na wadze jak na wytrzymałości......tylko pewnie takie ogrooomne firmy nie myślą o takich ludziach jak ja tylko o jakiś kolesiach którzy mają kupe kasy sponsorow i reszte...:(
To takie moje przemyślenia i w tym także zapytanie :P
pZdR
kupie opony - slicki 3.0 na 24
kenda K-rad 26 cali
kenda K-rad 26 cali
-
- Kontakt:
ehhh no w sumei tak...ale myśle że mogliby zrobić jedną serie tych amorków z podkowami z przodu i w środku i z tyłu i żeby one troche ważyły...to myśłe że wiele osob ścigających się na powaznei nie kupiłoby czegoś takeigo właśnei ze względu na wage....a czy jest coś takiego jakaś licencja na to że manitou ma z tyłu podkowe to marzocchi nie może już tak zrobić i na odwrót?
nie wiem czy rozumiecie ale dobra :]
pZdR
nie wiem czy rozumiecie ale dobra :]
pZdR
kupie opony - slicki 3.0 na 24
kenda K-rad 26 cali
kenda K-rad 26 cali
-
- Kontakt:
a jo wom powiem lepiej MATERIAŁ :) dolnych goleni dodawali by z dodatkiem stopowym jakiś materiałów (np: stop Babbitowy ) pewnie mało kto wie co to jest :) to jest materiał taki jak jest w łożyskach maszynowych a konkretnie z tego sie robi pierścienie zewnętrzne i wewnętrzne :) gdyby ktoś zrobił i sie odważył zrobić takii amor to gwarantuje, że waga by nieprzekroczyła 3 kg a wytrzymałość była by porównywalna do kij wie czego bo nawet niema określenia na to :) z tego sie też robi wiertła górnicze i części silnikowe (zawory :) a słyszał ktoś o złamanym zaworze po roku 2002) i pewnie jeżeli kotś by to zrobił to założe sie że nawet Bender by mu niedał rade :) no ale cuż to ma jedną wade ten material i to dość sporą :) CENA !!! a o tym lepiej niewspominać :) a jeżeli jest ktoś chętny do zgłębienia się w ten temat zapraszam na GG---> 2511425 :) pozdro :)
http://kubuspunxdh.pinkbike.com/
www.ncb.com.pl
Authorized Marzocchi Mechanics
www.ncb.com.pl
Authorized Marzocchi Mechanics