AmoR

olisko
Kontakt:

AmoR

Post autor: olisko »

Siema, wiec zastanawia mnie jedna rzecz...dlaczego firma taka jak marzocchi nie zrobi amorka który by miał podkowe z dwoch stron...tzn. z tyłu ( tak jak manitou) i z przodu ( reszta [RST,marzocchi,top gun, itp. itd.])
albo jeszcze lepiej z przodu w środku ( mozo) i z tyłu? przeciez yłoby to o niebo sztywniejsze...a o łamaniu sie nie byłoby mowy...wiec dlaczego nikt na to nei wpadł?? wiem że chodzi tez o wage..ale sądze że jeżeli ktos sobei jeżdzi tak jak ja naprzykład....to nei zalży mu tak bardzo na wadze jak na wytrzymałości......tylko pewnie takie ogrooomne firmy nie myślą o takich ludziach jak ja tylko o jakiś kolesiach którzy mają kupe kasy sponsorow i reszte...:(
To takie moje przemyślenia i w tym także zapytanie :P

pZdR
kupie opony - slicki 3.0 na 24
kenda K-rad 26 cali
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Kupilbys jeden amor i bylbys z niego zadowolony... Nie kupilbys nastepnego przez najblizsze kilka lat - forma stracila by potencjalnego nabywce.

To tylko jeden z wielu powodow.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
xXxander
Kontakt:

Post autor: xXxander »

taki MOZO ma na środku jedną więlką (grubą) "podkowe"...to chyba lepie jak z dwóch stron...
olisko
Kontakt:

noo tak...ale zyskaloby na sztywności.....no i w sumie oni nie robią amorow po to żeby je rozwalić i kupić nowy...no chyba że tak jest..>:)
a reszta powodow??
:P
pZdR
kenda K-rad 26 cali
xXxander
Kontakt:

Post autor: xXxander »

nom myśle że nie robia i nie będą robić wiecznego sprzętu.... sprzedaz spadnie :? każdy kupi po jednym i starczy ;D ( a tak jeden się rozwali to sie drugi kupi).... ;D
olisko
Kontakt:

ehhh no w sumei tak...ale myśle że mogliby zrobić jedną serie tych amorków z podkowami z przodu i w środku i z tyłu i żeby one troche ważyły...to myśłe że wiele osob ścigających się na powaznei nie kupiłoby czegoś takeigo właśnei ze względu na wage....a czy jest coś takiego jakaś licencja na to że manitou ma z tyłu podkowe to marzocchi nie może już tak zrobić i na odwrót?

nie wiem czy rozumiecie ale dobra :]

pZdR
kenda K-rad 26 cali
Czarnuch
Kontakt:

Post autor: Czarnuch »

taa Manitou ma na to patent tak samo jak Mozo na
ta w środku inni nie moga tak robic
Ja zawsze tu byłem nie myśl że tylko ty sie w to bawiłes
Baal
Kontakt:

Post autor: Baal »

ale po co mieliby kombinować? choćby stare Z1-Z5 miały zwykłe podkowy i trzymały zajebiście. na tyle dobrze że musieli je przestać produkować bo by im rynek zamarł:|
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=434847
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

takich pomyslow mozna byc snuc wiecej a na koniec po wszystkim jezdzil bys na jakims klocu 5 kg i co efekt bylby dobry ? ci co projektuja wiedza co robia i nie ma co kombinowac
www.mm-foto.pl
KubuŚ-PunX DH
Kontakt:

Post autor: KubuŚ-PunX DH »

a jo wom powiem lepiej MATERIAŁ :) dolnych goleni dodawali by z dodatkiem stopowym jakiś materiałów (np: stop Babbitowy ) pewnie mało kto wie co to jest :) to jest materiał taki jak jest w łożyskach maszynowych a konkretnie z tego sie robi pierścienie zewnętrzne i wewnętrzne :) gdyby ktoś zrobił i sie odważył zrobić takii amor to gwarantuje, że waga by nieprzekroczyła 3 kg a wytrzymałość była by porównywalna do kij wie czego bo nawet niema określenia na to :) z tego sie też robi wiertła górnicze i części silnikowe (zawory :) a słyszał ktoś o złamanym zaworze po roku 2002) i pewnie jeżeli kotś by to zrobił to założe sie że nawet Bender by mu niedał rade :) no ale cuż to ma jedną wade ten material i to dość sporą :) CENA !!! a o tym lepiej niewspominać :) a jeżeli jest ktoś chętny do zgłębienia się w ten temat zapraszam na GG---> 2511425 :) pozdro :)
http://kubuspunxdh.pinkbike.com/
www.ncb.com.pl
Authorized Marzocchi Mechanics
ODPOWIEDZ