Barspin
Barspin
Jak go zrobić?? Jakie wymagania musi spełnić rower??
rower musi spełniać wszelkie normy BHP tzn, nie posiadać ostrych krawędzi (blaty należy spiłować !) trzeba zamontować 3 przerzutki 4 hamulce (przód tył środek i siodełko) musisz posiadać 2 odblaski i 3 lampy halogenowe oraz jedną ksenową hmmm pozatym musisz mieć karte rowerową gdy będziesz już miał to wszystko wychodzisz i ćwiczysz metodą prób i błędów
http://www.pinkbike.com/photo/?op=view&image=605497 letni lans :D
hehe ja sie barspina uczyłęm na składaku mojej mamy:D:D... tez zajeło mi to koło 15 min:D:d... a potem jak dostaęłm moje siodło to juz lajcik:D:D..... a teraz to w ogóel od niechcenia:D:D.... a barspina robisz dokładnie tak jak powiedział jaco:)... wychylasz sie łapiąc kolanami siodła i krecisz kiera a potem starasz sie ja druga reka złapac w powietrzu:D:D pozdrawiam
http://www.pinkbike.com/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=53488/
ja nauczylem sie doslownie kilka dni temu.Tylko ze narazie w ten sposob ze jade, wychylam sie do tylu, lapie siodlo i krece, potem opuszczam i w druga strone zeby odwinac kable, w druga sie rzadziej udaje :)
ale akcja z lapaniem kiery w powietrzu narazie dla mnie nie wykonalna :), chce sie nauczyc, ze jade manualem i hop barspin :) ale to za jakis czas, narazie na 10 razy wychodzi mi 8 :/
i teraz mam problem ze kreci mi sie wiecej niz 360, ale jak ze wszystkim, trzeba pocwiczyc i przyjdzie ze bedzie perfekt :)
ale akcja z lapaniem kiery w powietrzu narazie dla mnie nie wykonalna :), chce sie nauczyc, ze jade manualem i hop barspin :) ale to za jakis czas, narazie na 10 razy wychodzi mi 8 :/
i teraz mam problem ze kreci mi sie wiecej niz 360, ale jak ze wszystkim, trzeba pocwiczyc i przyjdzie ze bedzie perfekt :)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
-
- Kontakt:
szarpiesz za kiere, ale jednoczesnie łapiesz na prostych nogach kolanami siodło. Ciwicz łapanie siodła i przechylanie sie w tył jakbys cwiczył manuale bez rak. Cieżarem ciała do tyłu. pomagasz sobie szarpnieciem kiery. Ciało zgieta od pasa nad kiere (zeby na plecki nie poleciec). A wiec podrywasz kiere ale nie szarpiac, tylko przenosząc cieżar ciała, szarpanie tylko pomaga. I to nie szarpanie a raczej wyciaganie. Od razu jak wyciagasz juz kreicsz, nie to że wyciagasz i pozniej krecisz, od razu. ja prawą łapą krece (ciagne do siebie). Nie ppopycham kiery drugą. Krece na maksa. Kiera robi 360 (180 trudniej sie łapie!! i widelec i moste w druga strone jest i pijedz tak...głupio)...
na poczatku od łapania można sie uderzyc po paluchach i nie trafiac. Kwestia wprawy. Teraz sama wpada mi w łapy zawsze. zawsze. i bezbolesnie :) Na poczatku przez to że sie nie umie szarpac i puscic kiery naraz (o trzeba wyciagac i kolanami trzymac i wtedy krecic) czesto wychodzi pól barspina koło spada na ziemie. Jak sie zrobi energicznie mozna spowrotem złapać.
Moge zrobic tak- nie podrywac nawet przeniego koła, przechylic ciezar ciała zupełnie nad tylnie poderwac kiere o 3cm dosłowenie, albo wcale- odciazyc przod i na siedzaco nawet mocno zakrecic i sie zakreci na ziemi.
hint: nie szarpac bez trzymanai siodła i nie krecic jak pipka powoli chyba że ktos jest mistrzem techniki i robi manual to barspin specjalnie powoli.
wyrwac rower nogami, pomoc soboe apami, podrywajac juz 90 stopni skrecic. Ręka machnac NA MAKSA i po 1/4 sekundy złapac krecacą sie kiere.
na poczatku od łapania można sie uderzyc po paluchach i nie trafiac. Kwestia wprawy. Teraz sama wpada mi w łapy zawsze. zawsze. i bezbolesnie :) Na poczatku przez to że sie nie umie szarpac i puscic kiery naraz (o trzeba wyciagac i kolanami trzymac i wtedy krecic) czesto wychodzi pól barspina koło spada na ziemie. Jak sie zrobi energicznie mozna spowrotem złapać.
Moge zrobic tak- nie podrywac nawet przeniego koła, przechylic ciezar ciała zupełnie nad tylnie poderwac kiere o 3cm dosłowenie, albo wcale- odciazyc przod i na siedzaco nawet mocno zakrecic i sie zakreci na ziemi.
hint: nie szarpac bez trzymanai siodła i nie krecic jak pipka powoli chyba że ktos jest mistrzem techniki i robi manual to barspin specjalnie powoli.
wyrwac rower nogami, pomoc soboe apami, podrywajac juz 90 stopni skrecic. Ręka machnac NA MAKSA i po 1/4 sekundy złapac krecacą sie kiere.
spray...
wejxcie co to za temat to nie jest filozafia a tak na marginesie odnosząc sie do postajacogdzie mu wychodzi max 180* to daj zyc mi wychodziło nawet ponad 360*i pierwsze mije barspiny były przekrecane a nie tak jak twoje hehe moze napoczątku udawało ci się 20*??lol
barspin jest prosty jak spręzynka od długopisiku(:P)podrywasz rower łapami ,potem łapiesz siodło nogami(siodło musisz miec powyzej kolan)i kręcisz.ja juz taka perfekcje złapałem ze jade sobie chwile tak na manualu z jedna ręko i kierą o 90*obrucona a potem powolutku obracam kiere reka dalej...hehe naucz sie tak to bedzioesz kozak
barspin jest prosty jak spręzynka od długopisiku(:P)podrywasz rower łapami ,potem łapiesz siodło nogami(siodło musisz miec powyzej kolan)i kręcisz.ja juz taka perfekcje złapałem ze jade sobie chwile tak na manualu z jedna ręko i kierą o 90*obrucona a potem powolutku obracam kiere reka dalej...hehe naucz sie tak to bedzioesz kozak
http://ftmb.net/photos/image.php?imgid=1248
sprzedam rst gila sl za 180pln
sprzedam rst gila sl za 180pln
to ja poprosze. tricor@o2.pl tez sie bede uczyl jak kiere przytne bo mi kolo kolan nie przechodzi (Bad Mama)
It's not the bike you ride, it's how you ride your bike