obrecz mavic321 vs.325/double track
obrecz mavic321 vs.325/double track
Witam
mam dylemat ktora obrecz wybrac mavica XM321 mavica EX325 czy sun'a doubletracka? ktrótki opis producenta:
XM321:
Wysokiej jakości obręcz MTB o szerokości
28mm, wyłącznie na hamulec tarczowy, nitowana.
Występuje w kolorze czarnym na 32 i 36 szprych
Waga: 570 g
wys:20 szer:28
CENA: 132 zł
EX325:
Bardzo mocna obręcz trzykomorowa. Wyłącznie na hamulec tarczowy.
Waga: 716g
Występuje w kolorze: czarnym na 32 i 36 szprych
wys:21,6 szer:31,6
CENA: 149 zł
Double track:
Bardzo wytrzymała zawodnicza obręcz do DH i FR. Dostępna na 32 i 36 otworów w rozmiarze 24" i 26". Tylko do hamulców tarczowych.
Szerokość 40mm
Waga 740g
cena:149zł cena:219zł-spawana
jestem uniwersalny...downhill/freeride/street/dirt...
z góry dzieki za pomoc pozdrower
mam dylemat ktora obrecz wybrac mavica XM321 mavica EX325 czy sun'a doubletracka? ktrótki opis producenta:
XM321:
Wysokiej jakości obręcz MTB o szerokości
28mm, wyłącznie na hamulec tarczowy, nitowana.
Występuje w kolorze czarnym na 32 i 36 szprych
Waga: 570 g
wys:20 szer:28
CENA: 132 zł
EX325:
Bardzo mocna obręcz trzykomorowa. Wyłącznie na hamulec tarczowy.
Waga: 716g
Występuje w kolorze: czarnym na 32 i 36 szprych
wys:21,6 szer:31,6
CENA: 149 zł
Double track:
Bardzo wytrzymała zawodnicza obręcz do DH i FR. Dostępna na 32 i 36 otworów w rozmiarze 24" i 26". Tylko do hamulców tarczowych.
Szerokość 40mm
Waga 740g
cena:149zł cena:219zł-spawana
jestem uniwersalny...downhill/freeride/street/dirt...
z góry dzieki za pomoc pozdrower
kup sobie starszy mode mavickow. d321. ostatnio jakis koles dawal ogloszenie na bike boardzie wiec poszukaj. sam je mam i jestem bardzo zadowolony. mialem wczesniej suny double wide i nie ma porownania. double tracki tez sa spoko. wybieraj miedzy mocna obrecza ktora jak pokrzywisz to ciezko wyprostowac a kolem ktore bedzie sie bardziej centrowac ale zawsze je wyprostujesz.
Rockets Crew! [url]http://www.facebook.com/rockets.crw[/url]
-
- Lokalizacja: Wszechswiat-->Ziemia-->Europa-->Polska-->Zabrze-->Makoszowy
- Kontakt:
NO to ja powiem tak
XM321 - to stary F219 czyli chyba wiecie o co chodzi... krotki opis... material NIE maxtal, waga nawet nawet... ale w sumie sa niezbyt wytrzymale (napewno mocniejsze niz single track suna :P.
EX325 - nowa obrecz mavica w sumie tez zbudowana z NIE maxtalu :). tak zeby latwo wytlumaczyc to obrecz to jest to samo co XM321 ale CIEZSZE (wytrzymalsze).
Hmmm do suma nie pisze bo nie mialem okazji smigac (ale do suna nie mam juz zaufania).
MOJA PROPOZYCJA TO KUP !!!
D521 lub D321 (stare nazewnoctwo) niestety nowego nie pamietam :P/... hmmm choc D321 to EX729
XM321 - to stary F219 czyli chyba wiecie o co chodzi... krotki opis... material NIE maxtal, waga nawet nawet... ale w sumie sa niezbyt wytrzymale (napewno mocniejsze niz single track suna :P.
EX325 - nowa obrecz mavica w sumie tez zbudowana z NIE maxtalu :). tak zeby latwo wytlumaczyc to obrecz to jest to samo co XM321 ale CIEZSZE (wytrzymalsze).
Hmmm do suma nie pisze bo nie mialem okazji smigac (ale do suna nie mam juz zaufania).
MOJA PROPOZYCJA TO KUP !!!
D521 lub D321 (stare nazewnoctwo) niestety nowego nie pamietam :P/... hmmm choc D321 to EX729
www.lancomp.pl -> Wszystko do Komputera
-
- Kontakt:
-
- Lokalizacja: Wszechswiat-->Ziemia-->Europa-->Polska-->Zabrze-->Makoszowy
- Kontakt:
VIRUS co do 360 to w sumie ciezko powiedziec... bo np tam
MAVICKI na MAxtalu sa BARDZO BARDZO sztywne... i w sumie BArdzo duzo wytrzymuja... ale jak raz ja zegniesz to juz tak zostanie...
A Takie Suny/Halo to sa miekkie i latwo je skrzywic, ale rowniez latwo wyprostowac.
Wiec w sumie chyba jak beziesz robil duzo nieudanych pivotow itp. to lepiej sun.. ale jak juz sie nauczysz to bralbym Mavica (zreszta ja kiedys suny mialem a teraz mam mavici i teraz napewno bym nie zmienil ich :P.
MAVICKI na MAxtalu sa BARDZO BARDZO sztywne... i w sumie BArdzo duzo wytrzymuja... ale jak raz ja zegniesz to juz tak zostanie...
A Takie Suny/Halo to sa miekkie i latwo je skrzywic, ale rowniez latwo wyprostowac.
Wiec w sumie chyba jak beziesz robil duzo nieudanych pivotow itp. to lepiej sun.. ale jak juz sie nauczysz to bralbym Mavica (zreszta ja kiedys suny mialem a teraz mam mavici i teraz napewno bym nie zmienil ich :P.
www.lancomp.pl -> Wszystko do Komputera
To jesli tak to kiepsko bo ta EX729 DISC kosztuje 269zl a ja mam dosc ograniczony budrzet gdyz musze jeszcze kupic tarcze na tyl-jak narazie jezdzilem na v-ce;/
PS. dodam jeszcze do informacji ze to klo to bedzie 24"!!
PS. dodam jeszcze do informacji ze to klo to bedzie 24"!!
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=599984 CAŁY ROWER NA CZĘŚCIgg:1116631