Mam dosyc nietypowy problemik.
Gwint w gwiazdce, wbijanej w rure sterowa, obluzowal sie i chodzi razem ze sruba. Efekt jest taki ze moge krecic do usranej smierci i nie udaje mi sie odkrecic sruby trzymajacej kapsel. Spotkalem sie z podobnym problemem w rowerze kumpla, tylko ze wtedy podeszlismy do tego na luzie bo kolega zmienial mostek (mial jakis *******) i przecielismy w czterech miejscach kapsel (wraz z kawalkiem mostka) po czym wybilismy trefna gwiazdke z rury.
Pytanie brzmi - czy da sie to zrobic przy mneijszych uszkodzeniach w warunkach domowych czy moze w serwisie poradza cos na to? Szkoda mi tracic mostek za 80zl na pieprzona gwiazdke za 2 zyle...
gwiazdka sterowa
-
- Kontakt:
gwiazdka sterowa
www.mushroomhead.prv.pl
.::GG[4839750]::.
.::GG[4839750]::.
ja mialem taka sama walke z gwiazdka... tyle ze ja nie mogelem sruby dokrecic a dalo sie ja wykrecic... i wlozylem srube bez kapsla i dokrecilem ... i tak zostalo... wybijalem gwiazdke razem ze sruba :] cos pieknego :-)
a u ciebie to chyba jedyna rada to rozwalic gwiazde od dolu tak zeby wyszla do gory - akcja typu mlotek + srubokret i wycinasz te listki, albo rozwiercic srube ... powodzenia
a u ciebie to chyba jedyna rada to rozwalic gwiazde od dolu tak zeby wyszla do gory - akcja typu mlotek + srubokret i wycinasz te listki, albo rozwiercic srube ... powodzenia
Bike - 2 wheels, 1 passion :-) ---===FAN KRANK RACING===---
zrobilo mi sie kiedys tak samo, ale poradzilem sobie z tym w taki oto sposob: zdjalem dolne golenie amora, zeby miec dobry dostep do wnetrza rury sterowej. potem wbijalem w ta nagwintowana tuleje (ta co ci sie obraca) gwiazdki ostry srubokret. srubokret wszedl miedzy platy szyszki i jednoczesnie zaglebil sie bokiem w tuleji- cos jak klin. dzieki temu moglem normalnie odkrecic srube i wybic ta cholerna gwiazdke.