Mianowicie chodzi mi o obręcz, którą z tych dwóch mam wybrać. Przeznaczenie dirt/street dość często śmigam po górach. Obręcz ma być pod tarcze. Moze macie jakieś inne propozycje do 120-130zł. A i do tego oponke. Co sądziecie o Continental Diesel 2.5?
Polecam bardzo Excalibura dh super obrecz. Cieżko ją wykrzywić a jak juz sie wykrzywi to łatwo naprostować:] Dm też super obrecz ale ja jednak wole Excalibura .To moje skromne zdanie.
Oki to biore vuelte ale na 26", a co do tej oponki michelin to chyba ona jest do xc a poza tym chyba nie ma grubości 2.5. A ninji nie chce po mam jusz ją i jest srednia na jeża mała przyczepność na drodze a po za tym jest troszkę przycięszkawa.
dm 24 rulez. mialem juz wiele upadkow centralnie na wielki kamien tylnym kolem, slyszalem i czulem trzask i jakos nawet snakea nie zlapalem nie mowiac o wygieciu.
fakt faktem lekko mi sie skrzywila ale to z lenistwa jak zjezdzalem troche (za) szybko bez powietrza w kole..
skad bierzecie pomysly ze jest dobra tylko pod vki? co ze niby jak ma boczne scianki to do tarczy nie pasuje? mniej hardcoreowy wyglad???
dm24 moze nie za dobra obrecz, dwie skrzywilem na przodzie praktycznie przy niczym, nie da sie naciagnac szprychami :) wczesniejsza probowalem troche nagiac nawet na prasie i dalej to samo...
Ale excalibur to jeszcze wieksze gowno...Mialem na tyle i siecej sie w to nie wbije...
Promocyjnie kupilem duncon mx8 i jezdze na nim juz sporo bez zadnych poprawek...Polecam
ja bym bral excalibura ode mnie :P a tak na serio to jezdzilem na vaulecie a teraz smigam na dm24 i obydwie mi sie podobaja :d ale ze nie mam obecnie tarczy to wole jednak dm24 :P
wkoncu nowa ramka :]- a-gang p.m. 2006
http://www.pinkbike.com/photo/914626/
JA BYM BRAŁ EXCALIBURA DH....sam takie mam i sa naprawde spoko a jak ty chcesz wydać 120-130zł to za ta cene to będziesz miał 2 takie obręcze :D i ci moze jeszcze zostanie....w roznych miastach iw roznych sklepach rozne ceny :)