Chcę się zaopatrzyć w hydraulika na tył. Narazie bedzie to mój jedyny hamulec wiec musi być poządny. Wybieram pomiędzy hayesem magiem,hfx 9, lub gustawem m , ewentualnie grimeca 8 . Który z nich jest ( nie najlepszy bo tego chyba sie nie da jednoznacznie ocenić) którego polecacie? + i - takiego porównania nie znalazłem
Teraz jeszcze jedna sprawa
Jak bym nabył sobie takiego żółciotkiego Gustawa M na przód to czy da sie go przerobić na tył: zmiana kabla i czy hampel jest dwustronny jesli tak to ile kosztuje taka operacja i czy to sie nie wiąze ze spadkiem wydajności
Piszcie co wiecei bo to ważne
klamka ma chyba odwracalny zbiornik wiec nie bedzie problemu, trzeba bedzie zmienic przwod i dokupic adapter zwiekszajacy tarcze o 2cm, mysle ze zmiescisz sie w 100zl
Farel cza kupic zestaw do odpowietrzania... Normalnie na Allegro są za 149zl ale znalazlem gościa co za 115 mi sprzeda :) A adapter to jakis zwykly nie magury "zwiekszajacy tarcze" o 2cm, albo skołowac tarcze 160mm jakas. Bo adapter na przod 190mm jest jednoczesnie adapterem do tyłu na 160mm wiec zorientuj sie jakby bylo taniej i po sprawie.
A i taka uwaga: Części do Magury sa średnio 3x droższe niz do hampli innych firm. Ale z drugiej strony nieczesto cza cos wymieniac i troszke lepiej hamują ;)