Rower do DH
Rower do DH
Hej,
jestem na tym forum po raz pierwszy, ale mam nadzieje, ze znajda sie tutaj eksperci, ktorzy mi doradza Razz Otoz mam w planie zlozenie roweru do DH w granicach 1500 PLN. Jestem poczatkujacy w tych sprawach, ale jezdzic troche umiem. Nie chce zadnego pr0 roweru, bo wiem ze do takich sama rama kosztuje 1500 wybralem DH bo lubilem zawsze jezdzic po lesie, wjezdzac na jakies pnie czy kamienie juz z tym jestem 'obyty' mialem liczne zlamania...
- rama - jaka i za ile ?
- kierownica - jaka i za ile ?
- koła - jakie i za ile ?
- hamulce proponuje V-ki bo tarczowe [dobre] kosztuja ok. 300 - a po podliczeniu bym sie nie wyrobil w cenie
- obrecze - czy to ma wieksze znaczenie ?
- przezutki - nie wiem sam, moze Shimano ?
- opony - jakie i za ile ?
- siodełko - jakie i za ile ?
Nie wiem, to chyba byloby tyle co jest mi niezbedne do skompletowania roweru...Jesli ktos z Was moglby mi pomoc to prosze rowniez zamiescic orientacyjne ceny
Z gory thnx !
jestem na tym forum po raz pierwszy, ale mam nadzieje, ze znajda sie tutaj eksperci, ktorzy mi doradza Razz Otoz mam w planie zlozenie roweru do DH w granicach 1500 PLN. Jestem poczatkujacy w tych sprawach, ale jezdzic troche umiem. Nie chce zadnego pr0 roweru, bo wiem ze do takich sama rama kosztuje 1500 wybralem DH bo lubilem zawsze jezdzic po lesie, wjezdzac na jakies pnie czy kamienie juz z tym jestem 'obyty' mialem liczne zlamania...
- rama - jaka i za ile ?
- kierownica - jaka i za ile ?
- koła - jakie i za ile ?
- hamulce proponuje V-ki bo tarczowe [dobre] kosztuja ok. 300 - a po podliczeniu bym sie nie wyrobil w cenie
- obrecze - czy to ma wieksze znaczenie ?
- przezutki - nie wiem sam, moze Shimano ?
- opony - jakie i za ile ?
- siodełko - jakie i za ile ?
Nie wiem, to chyba byloby tyle co jest mi niezbedne do skompletowania roweru...Jesli ktos z Was moglby mi pomoc to prosze rowniez zamiescic orientacyjne ceny
Z gory thnx !
Re: Rower do DH
wiesz .... jeszcze czasami do roweru przydaje sie korba :P lol opcja szukaj
Hej mlody junaku smutek zwalcz i strach
po pierwsze za 1500 zl ZADNEGO roweru do DH nie zlozysz i to ze tak jezdzisz to nie zanczy ze to jest DH ( poczytaj dobrze co to jest DH , bedziesz wiedzial..) to ze miales liczne zlamania swiadczy wlasnie o tym ze nie jestes obyty i slabo jezdzisz poprostu , badz tez skakales na jakims gowniany rowerze i sie polamales o czym to swiadczy to juz nie bede mowil ale sie domysl...
za 1500 zl to moze zlozysz uzywana dualowke w miare przyzwoita i na wiecej nie licz poprostu za malo kasy !
ps rama do dh dla osoby dla przykladau wazacej malo ( 55-60 wiadomo mniejsze obiciazenie ) i tak bedzie uzywka kosztowac w granicach 1300-1500 jakies starsze modele , ewetualnie A zone ale on do DH sie nie nadajae....
poza tym opcja szukaj
za 1500 zl to moze zlozysz uzywana dualowke w miare przyzwoita i na wiecej nie licz poprostu za malo kasy !
ps rama do dh dla osoby dla przykladau wazacej malo ( 55-60 wiadomo mniejsze obiciazenie ) i tak bedzie uzywka kosztowac w granicach 1300-1500 jakies starsze modele , ewetualnie A zone ale on do DH sie nie nadajae....
poza tym opcja szukaj
www.mm-foto.pl
Rama- jakis destroyer, z poziomymi hakami (dobrze by bylo, aby ramka byla ze stali i miala poziome haki)
amor- uzywany, dosyc stary rst dwupolkowy (delta)
postaraj sie zlozyc w miare przyzwoite kolko do tylu (np piasta grimeca, dm24, dt champ).
bez przerzutek (single speed).
jakas przyzwoita korba (alivio z najtanszych)
BYC MOZE zmiescisz sie w 1500.
amor- uzywany, dosyc stary rst dwupolkowy (delta)
postaraj sie zlozyc w miare przyzwoite kolko do tylu (np piasta grimeca, dm24, dt champ).
bez przerzutek (single speed).
jakas przyzwoita korba (alivio z najtanszych)
BYC MOZE zmiescisz sie w 1500.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: