Merida UMF- Problem z oponą...
-
- Kontakt:
Merida UMF- Problem z oponą...
Siema! Mam ramkę MeridęUMF i byłaby doskonała gdzyby nie fakt że ma chójowy tylny widelec i na dole (dolne widły) nie mieści sie opona 2,5 Diesel na jakieś wąziutkiej obręczy... Teraz mam dylemat, bo napisałem do Mielca w sprawie przebudowy/wstawki CNC Czy to da radę? A jeśli nie to jak jeździ sie na oponie 2.3? Pewnie bede snake'i co 3 metry łapał... : ( Proszę powiedzcie mi czy da sie skakać na tym 2.3 i czy rower traci np na "amortyzacji"?
Zdesperowany biker prosi o pomoc (lol)
PoZdRo!!!
Zdesperowany biker prosi o pomoc (lol)
PoZdRo!!!
<(=Ride or die=)>
Weź łom i samemu rozszerz widelki, ewentualnie jakis mlotek i sobie wystukaj, albo pilnik i spiluj sobie CNC po 5mm z kazdej strony i bedzie cacy. Masz racje przy 2,3 bedziesz lapal SNAKE'a nawet po 2m. Na 2,3 absolutnie sie nie da skakac, 2,3 przewidziane sa przez producentow tylko i wylacznie do jazdu po mleko tudziez wycieczek po parku, stanowczo odradza sie proby jakich kolwiek skokow nawet z kraweznikow. Po to sa opony 2,5 -3 cali zeby mozna bylo na nich skakac. Jesli chodzi o kwestie amortyzacji to roznica miedzy 2,3 a 2,5 jest kolosalna w koncu to 0,2cala czyli ok 5mm Wez sobie linijke i pomysl o ile bylbys szczesliwszy gdyby twoj siusiak byl o tyle dluzszy. PRAWDA ze ogromna roznica ? Nie ma bata panie albo daj do mielca albo samemu to zrob. Jezdzenie na oponach ponizej 2,5 grozi kalectwem fizycznym, bo tobie juz chyba tylko takie grozi ...
n0 ridE n0 fUN
-
- Kontakt:
Krwa... Nie zakładałem topicku o jak ty to nazywasz "siusiaku" (chju po prostu) Tylko chce wiedzieć czy coś sie zmieni,bo np jezdzilem na 2.1 a to jest 5mm i złapałem za rowerek Qmpla z 2.5 to jakoś nie trzepało mną jak se skakalem z 3 schodków, a przy 2.1 było tak do dupy ze łab urywa! Więc sie pytam czy to mi przypadkiem czegoś nie spierdoli...
PS: chce ktoś Qpić Continentala Diesl'a 2.5?? cena 40 zł opona ma 3 miechy (26")
PS: chce ktoś Qpić Continentala Diesl'a 2.5?? cena 40 zł opona ma 3 miechy (26")
<(=Ride or die=)>
a moze pozostawimy kwestie szerokosci opony wlasnej ocenie ? moze 3,143k4r2 przestaniesz podciagac szerokosc opony pod to jakze modne wyrazenie "pozdro 500 elo mlodziezowe" ? Jesli ktos lubi jezdzic na szerokiej ocenie nie koniecznie musi to lubic wylacznie dlatego, ze fajnie wyglada. Pamietaj, ze nie trzeba miec w kazdym temcie odmiennego zdania, bo to tez ostatnio robi sie modne.
GunloK__ nie rozumiem co do mnie piszesz ja jezdze na slikach 2,5 albo gazzach 2,6 i jest miod malina i nie jezdze na nich z powodu tego ze sa COOL tylko z racji tego ze mieszzca mi sie w widelkach bez koniecznosci spilowywania oraz swietnej amortyzacji, no i moge skakac z kraweznikow baaa nawet 3 schodkow i nie lapie snejkow
n0 ridE n0 fUN
Jeśli ktoś nie potrafi jeździć to nawet 3.0 mu nie pomoze.... i co to za teksty ze na 2.3 nie można sobie poskakać..... bzdura !!! Liczy sie technika lądowania i nawierzchnia na jaką się spada. No i oczywiście mieszanka gum w oponie o odpowiedniej trwardości (inne dla dirtu, downhillu, trialu) i gruba dętka z 2mm.
A trendy, 3,143k4r2 to sobie wsadz w.........
A trendy, 3,143k4r2 to sobie wsadz w.........