Wymiana amora. Help!
Wymiana amora. Help!
Witajcie. Jak w temacie.
Chce kupic nowego amora i nie wiem czy trzeba cos wiecej robic oprocz samej wymiany starego na nowy :) Kupuje Wedge'a na allegro, a slyszalem o jakichs wbijanych gwiazdkach, itp. Mozecie mi opisac dokladnie na czym polega wymiana takiej maszyny i jak to sie robi? Prosze o powazne odpowiedzi.
Pozdrarwiam
Chce kupic nowego amora i nie wiem czy trzeba cos wiecej robic oprocz samej wymiany starego na nowy :) Kupuje Wedge'a na allegro, a slyszalem o jakichs wbijanych gwiazdkach, itp. Mozecie mi opisac dokladnie na czym polega wymiana takiej maszyny i jak to sie robi? Prosze o powazne odpowiedzi.
Pozdrarwiam
Fuck Off & Die
-
- Kontakt:
hmm od czego zaczac:P
1.wyjmujesz stary amor odkrecajac mostek i ta srube na gorze :P ten kapsel
2.na rurze sterowej starego amora masz nabita czesc sterow ( uwazaj zeby nic nie wypadlo ze sterow)
3 zdejmujesz to i nabijasz na nowy amor
4. wkladasz wszytsko spowrotem ( tak jak bylo)
5.montujesz podkladki i mostek a jak nie ma gwiazdki w rurze sterowej to ja nabijasz na odpowiednia glebiokosc zeby ta sruba z kapsla ja zlapal
WAZNE
przykrecajac ta srubke na gorze od gwiazdki/kapsla pamietaj zeby mostek byl poluzowany
1.wyjmujesz stary amor odkrecajac mostek i ta srube na gorze :P ten kapsel
2.na rurze sterowej starego amora masz nabita czesc sterow ( uwazaj zeby nic nie wypadlo ze sterow)
3 zdejmujesz to i nabijasz na nowy amor
4. wkladasz wszytsko spowrotem ( tak jak bylo)
5.montujesz podkladki i mostek a jak nie ma gwiazdki w rurze sterowej to ja nabijasz na odpowiednia glebiokosc zeby ta sruba z kapsla ja zlapal
WAZNE
przykrecajac ta srubke na gorze od gwiazdki/kapsla pamietaj zeby mostek byl poluzowany
www.hcfr.pl !!
-
- Kontakt:
gwiazdke dostajesz ze sterami ja tez mialem z nia problemy bo krzywo wbilem dlatego najlepiej troche zgiac jej piurka do wewnatrz kombinerkami wtedy latwiej wlezie w rure sterowa
a co do amora to musisz odpowiednia miec ilosc podkladek i byc moze bedziesz musial uciac rure sterowa wedga bo bedzie za dluga
a co do amora to musisz odpowiednia miec ilosc podkladek i byc moze bedziesz musial uciac rure sterowa wedga bo bedzie za dluga
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=359651
Gwiazdka jest w komplecie ze sterami, lecz jest jednorazowa, więc do nowego amora musisz mieć nową gwiazdkę. Spokojnie ją wszędzie kupisz, za kilka złotych. Nabicie nie jest bardzo trudne - wkręcasz w nią jakąś śrubę i tłuczesz młotkiem tak żeby znalazła się z centymetr poniżej krawędzi rury. Musisz uważać żeby wchodziła prostu, jeśli się zaczyna przekrzywiać to obpowiednio uderzasz z jednej lub drugiej strony.
Co do Conixa to też jest to jakies tam rozwiązanie, ale gólnie mi się już przestaje podobać. Używam go od jakiś 4 lat i przy najbliższej okazji przerzucam się na gwiazdkę. Trzeba bardzo uważać jakim kluczem się dokręca conixa, bo używając lekko wyrobionego, można zjechać dekielek i wtedy całość do wyrzucenia. W gwiazdce podoba mi się prostota i już. :)))
Co do Conixa to też jest to jakies tam rozwiązanie, ale gólnie mi się już przestaje podobać. Używam go od jakiś 4 lat i przy najbliższej okazji przerzucam się na gwiazdkę. Trzeba bardzo uważać jakim kluczem się dokręca conixa, bo używając lekko wyrobionego, można zjechać dekielek i wtedy całość do wyrzucenia. W gwiazdce podoba mi się prostota i już. :)))
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
-
- Kontakt: