Boje Sie o Rower
Boje Sie o Rower
Czesc, prosze o niezjechanie od razu, mam duzy problem , mozliwe ze sciagne sobie teraz ze usa nowa kone stinky i bardzo sie boje ze od razu ja strace a to bedzie za moja cala i pozyczona kase, ale bedzie mi bardzo droga i co robic zeby mi jej nie zajebali , bardzo prosze o odp
poprostu jak jedziesz, to obczajaj teren wokół siebie.. bądź przytomny na otoczenie! Jak jedziesz po mieście, to taką optymalną prędkością, nie stawaj na długo przy jakiś sklepach czy tym podobnych. A jeśli twój teren jest niegroźny to nie panikuj. Każdy ma rower i jest do niego przywiązany. Jeździj w grupie. To przecież żadna filozofia, masz unikać kolesi ze zjebanymi twarzami..
pzdr :]
pzdr :]
[url=http://images2.fotosik.pl/215/cc7232081b005fca.jpg]..na nowej miejscówce.[/url]
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Szczep: masz unikać kolesi ze zjebanymi twarzami.. 100% racji!
najlepiej jezdzić w grupie i z np. gazem a bocznymi ulicami to najlepiej szybko według mnie jesli jedziesz 10km/h to latwiej cie dorwać niz jak jedziesz 30km/h mojemu koledze wczoraj zarżneli deche za 500zł :(
najlepiej jezdzić w grupie i z np. gazem a bocznymi ulicami to najlepiej szybko według mnie jesli jedziesz 10km/h to latwiej cie dorwać niz jak jedziesz 30km/h mojemu koledze wczoraj zarżneli deche za 500zł :(
http://www.jokejoke.prv.pl/
Przede wszystkim to nie jezdzil rowerem z lancuchami na szyi:P Jak juz nie mozesz bez nich sie obejsc to wkladaj je pod bluze :D:D:D A co do wyzywania, to zgadzam sie z dhcycem : rob to z bezpiecznej odleglosci :P:P Nie zapomnij takze o sprayu, znaczy o jakims dezodorancie zebys ladnie pachnial jak Cie zgarna gdzies w bramie :D:D:D:D
To życie i tak Cie opuści chłopak, więc odetchnij.. i tylko je kochaj:)
-
- Lokalizacja: Ze świata, kraju, miasta, dzielni gdzie nawet niebo jest *******...
- Kontakt:
Cytat:
"Oferta PZU dla rowerzystów przedstawia się w skrócie tak:
PZU ma dla rowerzystów pakiet "Bezpieczny rowerzysta" w skład którego wchodzi: NW, OC, ubezpieczenie bagażu, casco. Ubezpieczenie to obejmuje utratę roweru w wyniku rozboju (!), ale już nie w wyniku kradzieży (np. sprzed sklepu)(!). Można wykupić dodatkową opcję na kradzież. Wymaga to jednak uzyskania zgody naczelnika oddziału, który stosowne paragrafy dopisuje do standardowej umowy (korygując oczywiście stawkę ubezpieczenia). Osoby niepełnoletnie chcąc ubezpieczyć rower muszą posiadać aktualną kartę rowerową. Ubezpieczenie nie pokrywa szkód powstałych w czasie zawodów, rajdów, w czasie uprawiania sportów ekstremalnych i wyczynowych. Umowę można zawrzeć na rok i krótszy okres.
W ramach pakietu "Bezpieczny Rowerzysta" można rower ubezpieczyć tylko do kwoty 5000zł. Teoretycznie istnieje możliwość ubezpieczenia na większą kwotę, ale wymaga to zgody naczelnika oddziału. Niestety PZU broni się przed wydaniem takiej zgody rękami i nogami.
W PZU można jeszcze rower ubezpieczyć w ramach AC (samochodowego). Ubezpieczenie to obejmuje kradzież pojazdu (tu: rower). I w zależności od specjalisty z PZU interpretującego zasady ubezpieczenia AC obejmuje ono lub nie obejmuje utratę roweru w wyniku rozboju. Składka AC dla roweru wynosi 17% wartości roweru. Przy AC nie ma ograniczeń co do wartości roweru.
zrodlo: PPC MTB
To ile cie ten Stinkacz wyniosl??
"Oferta PZU dla rowerzystów przedstawia się w skrócie tak:
PZU ma dla rowerzystów pakiet "Bezpieczny rowerzysta" w skład którego wchodzi: NW, OC, ubezpieczenie bagażu, casco. Ubezpieczenie to obejmuje utratę roweru w wyniku rozboju (!), ale już nie w wyniku kradzieży (np. sprzed sklepu)(!). Można wykupić dodatkową opcję na kradzież. Wymaga to jednak uzyskania zgody naczelnika oddziału, który stosowne paragrafy dopisuje do standardowej umowy (korygując oczywiście stawkę ubezpieczenia). Osoby niepełnoletnie chcąc ubezpieczyć rower muszą posiadać aktualną kartę rowerową. Ubezpieczenie nie pokrywa szkód powstałych w czasie zawodów, rajdów, w czasie uprawiania sportów ekstremalnych i wyczynowych. Umowę można zawrzeć na rok i krótszy okres.
W ramach pakietu "Bezpieczny Rowerzysta" można rower ubezpieczyć tylko do kwoty 5000zł. Teoretycznie istnieje możliwość ubezpieczenia na większą kwotę, ale wymaga to zgody naczelnika oddziału. Niestety PZU broni się przed wydaniem takiej zgody rękami i nogami.
W PZU można jeszcze rower ubezpieczyć w ramach AC (samochodowego). Ubezpieczenie to obejmuje kradzież pojazdu (tu: rower). I w zależności od specjalisty z PZU interpretującego zasady ubezpieczenia AC obejmuje ono lub nie obejmuje utratę roweru w wyniku rozboju. Składka AC dla roweru wynosi 17% wartości roweru. Przy AC nie ma ograniczeń co do wartości roweru.
zrodlo: PPC MTB
To ile cie ten Stinkacz wyniosl??