Matura ustna z anglika - poziom rozszerzony
Matura ustna z anglika - poziom rozszerzony
Tak jak w temacie, czy ktos ma na kompie, ale zna jakies strony internetowe gdzie byly by przyklady rozmow sterowanych na poziomie rozszerzonym z anglika ustnego?
Wolałbym zeby wypowiadaly sie na ten post tylko osoby ktore naprawde cos wiedza na ten temat.
Wolałbym zeby wypowiadaly sie na ten post tylko osoby ktore naprawde cos wiedza na ten temat.
Fukai
Chodzi Ci o stymulusy czy gotową rozmowe? Bo taka przykładowa rozmowa to pewnie będzie wyglądała jak ta matura ustna z polskiego w TV czyli wszystko pięknie, ładnie a poziom jak na studiach... Osobiście posiadam książke z przykładowymi zestawami na ustną (5 zestawów rozszerzonych) i jeżeli chcesz mogę Ci przepisać pytania do materiału bo raczej materiału nie przerysuje ;)
ja mam czas do 29 kwietnia. dzis za to zaliczylem polski ustny na 17/20. a co do rozmowy to kurde ogladalem w swojej szkole taki fajny material na kasecie chyba z kembridż czy oksfordu wlasnie o maturze, ale to bys musial opgladnac bo nie znam tekstow na pamiec :D
http://www.pinkbike.com/video/4477/
dc akita+z1 fr2 qr20
gg 3039647
dc akita+z1 fr2 qr20
gg 3039647
Do Jaca i nie tylko: jak wchodzisz na egzamin ustny (w moim przypadku rozszerzony) to masz 15 minut na przygotowanie i 15 potem mowisz. Przez te 15 minut mozesz sobie na kartce zapisac odpowiedzi na pytania i potem z niej kozystac (ja tak robilem). NIE mozna uzywac slownika. ZAdnych pomocy naukowych, tylko glowa i to w niej masz.
A co do egzaminu ustnego ale na poziomie podstawowym to masz 5 minut na przygotowanie i 10 minut mowisz. A reszta tak jak na rozszerzonym.
A co do egzaminu ustnego ale na poziomie podstawowym to masz 5 minut na przygotowanie i 10 minut mowisz. A reszta tak jak na rozszerzonym.
Fukai
Ja to w ogóle jestem na samym końcu 25- ang, 27- pol :( Co do ang. konastab: piszesz o pytaniach do materiału stymulującego (nie wiedzialem, że są one dla nas dostępne) czy o dwóch topicach do wypowiedzi. A można np: napisać coś na tej kartce i później z niej przeczytać? Przez 15 min to ja jestem w stanie 50% speach'a spokojnie napisać
Pytania miałem takie:owiec pisze:To napisz jakie pytania miałeś ;) A i jeszcze czy utrzymywałeś z komisją kontakt wzrokowy przez cały czas?
Symbolika śmierci Rolanda ( opisywałem bitwę z Pieśni o Rolandzie )
Porównaj ideologię epoki pozytywizmu i przesłanie Gloria Victis
Co Tolkien zaczerpnął z tradycji ludzi, a co wymyślił.
No i kontakt wzrokowy utrzymywałem cały czas z moją panią od polskiego, cały czas się uśmiechała i dodawała mi otuchy i do niej mówiłem, mimo, że nie była przewodniczącą komisji. Pozdrawiam ciocię Beatkę :D