z czego ten destroyer?

Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

pisze na stronei ze crmo 4133 ale cholera wie czy to prawda. spytajcie przema co on robil, o przyspawal inaczej piwoty, moze cos wie na ten temat
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
happy_cycling
Kontakt:

Post autor: happy_cycling »

zeby stal nie rdzewiała to musi być >10,5%Cr i wtedy jest to stal nierdzewna.. w ramach cr-mo jest jeszcze S, P, Si, N, W i inne shity tzn. zanieczyszczenia lub pożądane składniki.. C jest ze 0,25%, Cr ok. 0,8%, a Mn do 1,65%.. no i shity... wydaje mi się, że powinna to być stal stopowa jakościowa (drobnoziarnista spawalna). poza tym nigdy się nie dowiecie z czego robią ramy dopóki sie z tym nie pójdzie do laboratorium.. ale nie ma se co zawracać głowy materiałem (zabardzo), bo najważniejsze jest dokładność przygotowania do spawania i jakość spoin<- bo to są najsłabsze miejsca.. (szerokość SWC i występowanie największego karbu w strukturze Widmannstatena). i oczywiście rury muszą być bez szwu, nie jak makrokesze mają rury ze szwem.
jednym słowem hi-ten też da rade..dobrze pospawany..
widocznie destroyer leci na sztuki i nie przywiązują wagi do jakości spawania.
KOXX
Kontakt:

Post autor: KOXX »

heh a kumel mi polecal destroyera bo tani i cro-mo. Sie ciesze, że zamówiłem Streetlegala :D
http://www.pinkbike.com/photo/1254584/
normalnie o tej porze wożę się na dworze
rowerzysta:)
Kontakt:

Post autor: rowerzysta:) »

no ja sie napalilem na cromo. i gdyby to nie bylo cromo to niefajnie bo bym wolal cos z alu jako lzejsze i zwrotniejsze. no nic... jak polamie to sie dowiem u spawacza czy kromo czy haj ten.
vandall
Kontakt:

Post autor: vandall »

no ja sadze ze ramy z hitenu nie sa spoko nawet jak sa dobrze pospawane gdyz sie gna jak nie pekaja.w bmx tak pogiolem tylni trujkat ze jak sie nie napielo lancuch to linia byla taka krzywa ze sam spadal.
Durf
Kontakt:

Post autor: Durf »

a mi sie zdaje, że destroyery są jednak z cr-mo. Bo duzo osób pisze, ze hi-ten jest słaby, że sie gnie i łamie. A jak narazie chyba nikogo jeszcze nie doszły słuchy zeby jakis destroyer sie pogiąl albo połamał.
dwa skarby razem http://img105.imageshack.us/my.php?image=dsc00032qu9.jpg
Kontakt:

no moj sie nie pogial i nie polamal. jeszcze kwestia do czego uzywany. moj jest do skokow to i skacze... wiec sie lamac nie powinien.
Kontakt:

no moj sie nie pogial i nie polamal. jeszcze kwestia do czego uzywany. moj jest do skokow to i skacze... wiec sie lamac nie powinien.
vandall
Kontakt:

Post autor: vandall »

hmm ja slyszalem o pogietym destrojerze i nawet widzialem jak sie gnie .
guziol7
Kontakt:

Post autor: guziol7 »

hmm..znam kolesi, ktorzy zajebiscie katuja te ramki i nic z nimi sie nie dzialo. Czasem zdarzaly sie jakies wady,ale bez przesady.
Ten pogiety to mezy byl uzywany na zawodach dh albo to byl destroyer trekkingowy lub xc :D:D
Aha! To jest cromo...!
::†::
ODPOWIEDZ