Giant AC vs Kona Coiler
Giant AC vs Kona Coiler
czyli co sądzicie drodzy forumowicze o tych ramkach ;P ?
Interesuje mnie ramka Giant AC z 2003 roku (z manitou swingerem 3 way 130, 160 mm skoku) lub Kona coiler dee-lux 2004 (125 mm skoku, Fox Vanilla RC)
Może ktoś z Was posiada albo gianta albo Konę ? hmmm która lepsza do enduro/ freeride ;) itp :) (ostre zjazdy itd.... no i żeby rowerka na górę nie dźwigać na plecach ;), dłuższe traski też trzeba ująć:)
Pozdrawiam i proszę o rozsądne wypowiedzi :)
FixXxxXxxxeR
Interesuje mnie ramka Giant AC z 2003 roku (z manitou swingerem 3 way 130, 160 mm skoku) lub Kona coiler dee-lux 2004 (125 mm skoku, Fox Vanilla RC)
Może ktoś z Was posiada albo gianta albo Konę ? hmmm która lepsza do enduro/ freeride ;) itp :) (ostre zjazdy itd.... no i żeby rowerka na górę nie dźwigać na plecach ;), dłuższe traski też trzeba ująć:)
Pozdrawiam i proszę o rozsądne wypowiedzi :)
FixXxxXxxxeR
brak podpisu ;P
gdybys mial do wyboru Ac z 2004 lub Coilera z 2004 to bralbym AC
w tym wypadku Coiler bedzie chyba lepszym rozwiazaniem
Panowie i Panie,
nie zapominajmy ze AC to od dawna sprawdzona ramka, duzo bardziej zaawansowana technicznie (technologicznie) od ramki typu Clump
POzdro
w tym wypadku Coiler bedzie chyba lepszym rozwiazaniem
Panowie i Panie,
nie zapominajmy ze AC to od dawna sprawdzona ramka, duzo bardziej zaawansowana technicznie (technologicznie) od ramki typu Clump
POzdro
oh yeeeeaaaa - jest juz bike
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=413870
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=413870
Ja zastanawialem sie nad Coilerem ale z roku 2005 , fajne sa 2004 ale nie zastanawial bym sie nic jakbym mial taki dylemat jak ty bralbym od razu kone , jednak sprawdzona solidna marka , oczywiscie jak mowimy o enduro , ja natomiast wole fr wiec sobie zakupie teraz smierdziela
Ale Kona Rulez!!!!
Ale Kona Rulez!!!!
Wszystko co potrafisz wymyśleć i w co uwierzyć, możesz to osiągnąć!!!!!!!
Majac do wyboru 2 nowe ramy wybralbym AC.
1 bardziej mi sie podoba
2 ma wiekszy skok
3 za mala kase mozna podokupowac mosty i miec nawet 180 mm skoku
Coiler zupelnie nie wiem czemu ale kojarzy mi sie z rowerem xc/enduro. Nie wiem czemu ale tak mam waga jezdza ok 75kg max i mozna smigac enduro.
1 bardziej mi sie podoba
2 ma wiekszy skok
3 za mala kase mozna podokupowac mosty i miec nawet 180 mm skoku
Coiler zupelnie nie wiem czemu ale kojarzy mi sie z rowerem xc/enduro. Nie wiem czemu ale tak mam waga jezdza ok 75kg max i mozna smigac enduro.
n0 ridE n0 fUN
aha i wytlumaczenie bo KONA TO KONA jest dla mnie zadnym wytlumaczeniem Jaka KONA RULEZ w czym tak rulez ? Fix tak czy siak kupujac kone z pewnoscia zapewnisz sobie to ze pozniej ja sprzedasz. Teraz jest ostre bum na kony wiec z pewnoscia latwiej bedzie sprzedac kone niz ac. Dla mnie osobiscie system taki jaki jest w konach siada w porownaniu z praca zawieszenia opartego na patencie FSR Specializeda dlatego uwazam ze lepiej kupic NORCO albo Speca Big Hita Fsr.
n0 ridE n0 fUN
Ja śmigam na Coilu 04.
Tez szukałem bajka który byłby uniwersalny jak na zjazdach i podjazdach. Ale powiem Ci szczerze ze cieżko było mi coś wybrać. Bo takiego nie ma. Przebierałem sporo czasu w ofertach i wkońcu padło własnie na Coilera.
Nie ukrywam ze odrazu przy zakupie nosiłem się z wymianą dampa na Burnera RLC/z blokada skoku/, ale wyszło jak wyszło i pozostałem przy Fox'a R. I sprawóje się całkiem nieżle.
Rowerek jest naprawde spoczko, prowadzi się nieżle chociaż mam 19",to myśle ze 18 była by w sam raz.
Polecam bo furka jest zajebiozna!!
wrazie jakiś pytań wal na gg: 3819483
Tez szukałem bajka który byłby uniwersalny jak na zjazdach i podjazdach. Ale powiem Ci szczerze ze cieżko było mi coś wybrać. Bo takiego nie ma. Przebierałem sporo czasu w ofertach i wkońcu padło własnie na Coilera.
Nie ukrywam ze odrazu przy zakupie nosiłem się z wymianą dampa na Burnera RLC/z blokada skoku/, ale wyszło jak wyszło i pozostałem przy Fox'a R. I sprawóje się całkiem nieżle.
Rowerek jest naprawde spoczko, prowadzi się nieżle chociaż mam 19",to myśle ze 18 była by w sam raz.
Polecam bo furka jest zajebiozna!!
wrazie jakiś pytań wal na gg: 3819483
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=252687
mam ac z '04 i jak do tej por (po nawet niezłym katowaniu) rama żyje :D zresztą ma się lepiej niż ja (ja sie połamałem ona nie...),
co do gianta z 05 to tylko rama jest dobra reszta... nie warto wspominać, na konie nie jeździłem więc nei będę się wypowiadał, ale AC to na pewno nie jest złomstwo, albo trafiłęm na dobry model :)
co do gianta z 05 to tylko rama jest dobra reszta... nie warto wspominać, na konie nie jeździłem więc nei będę się wypowiadał, ale AC to na pewno nie jest złomstwo, albo trafiłęm na dobry model :)
Show no fear, show no pain, just ride!
www.sn.home.pl
www.sn.home.pl