siema mam takie pytania bo cos słyszałem ze są programy do projektowania ram rowerowych.może ktos ma jakis link do takiego programu??
wielkie dzieki
pozdro
A ja Ci odpowiem: Catia---- wypaśny program w którym projektujesz 3D, a potem możesz sobie sprawdzić naprężenia i wytrzymałośc w Adinie, ale nie tak hop siup posługiwać sie tymi programami, ale dla chcącego nic trudnego
z linkiem to może być problem bo Catia i Adina to dość specjalistyczne programy, może na DC++ ale wątpie, ja mam te programy z uczelnii. W sumie to nie wiem czy byś sobie z nimi poradził( zwłaszcza Adina), ja mam na studiach nauke tych programów jako osobne przedmioty(już pół roku uczę sie ich obsługi , a i tak jest to czubek góry lodowej!!!!) W sumie to jak nie miałes z nimi styczności to niic nie zaprojektujesz(ale jeżeli ogarniasz te programy to możesz sobie naprawde profesjonalnie rame stworzyć)
buahahahah tego nigdzie nie znajdziesz w tym wszystkie koncerny projektują samochody. A nawet jak znajdziesz to poprostu go nie odpalisz :D.
Ja ci mówie:
- Auto Cad
- Solid Works
- i coś tam jeszcze tylko zapomniałem nazwy ;P
Dedal dał mi marzenia, powiedział jutro będzie wiatr...
człowieku, kartka ołówek i do pracy :D z takimi programi to albo z neta albo jak już ktoś napisał ciężko bardzo, ale możesz sobie je kupić ale to jest wydatek paru tysięcy złotych <lol> jednym słowem albo na papierze, albo do sklepu po nową ramke =]
;D Na każdych studiach na których będziesz miał rysunek techniczny, rozpoczyna się od rysowania na kartce. Bo jesli na kartce nie potrafisz ołówkiem to w programie dużo nie wymyslisz. Kiedyś Bagiński powiedział coś w stylu: " jak sie nie umie rysować za pomoca tradycyjnych narzędzi to w 3dmaxie nie stworzy sie nic ciekawego". Nie myl narzędzi do tworzenia z wiedzą o tworzeniu. Rysuj na kartce.