Boxxer - problem!!

maju
Kontakt:

Boxxer - problem!!

Post autor: maju »

Kumpel skoczyl dzis dropa na moim rowerze i cos dziwnego stało sie z widelcem, konkretnie boxxer WC '03. Wylał sie cały olej od dołu z prawej goleni. jesli ktos z was miał podobna akcje, albo wie o co chodzi to prosze o szybkie info.... chcialbym miec sprawny rower na weekend....
Furmek
Kontakt:

Post autor: Furmek »

W prawej ladze jest o ile sie nie myle tlumik odbicia, i on ma śrobke od regulacji wlasnie na dole.
zassij se ze strony RS manuala jak to sie rozbiera i zobacz, tam caly olej trzyma jeden oring i sroba, moze ta uszczelka zdechla albo cos. Amor do somplikowanych nie nalezy a i instrukcje sa dosc pozadnie napisane :D
inna kwestia jest czemu tak sie stalo.. moze miales za duzo oleju i amor zamiast sie zatrzymywac na tym kawalku gumy ktory jest na samym dole lag to zatrzymal sie na oleju i cisnienie zrobilo pieknego spike'a i uszczelka poszla sie .. przewietrzyć :P
maju
Kontakt:

Post autor: maju »

dzieki stary! rozebrałem gnoja i zbadałem ze uszczelke wjebało do środka tłumika! jest tak rozwalona, ze nawet nie wiem jaki to rozmiar i gdzie jest jej miejsce w widelcu!
ODPOWIEDZ