single speed
moj rower wazy ok 16kg, przod 26', tyl 24'. na singlu jezdze tylko z powodu zlamanego haka. w sumie nie jest to dla mnie jakas kolosalna roznica, i tak uzywalem 2-4 blizniaczych przelozen. na singlu masz cichszy, niepsujacy sie naped ograniczony do 1 przelozenia. z przerzutka masz naped trochu glosniejszy, wymagajacy konserwacji, ale za to udostepniajacy uzywanie roznych przelozen. jedno i drugie swietnie sprawdza sie w streecie ( o ile masz napinacz, ale to sie rozumie samo przez sie... ). zalezy co jest dla |Ciebie najwazniejsze i tyle...
No risk - no fun
napinacz przy opcji z przerzutka oczywiscie :] trza sprobowac obydwu rozwiazan ( nawet jesli jedno z nich mialoby byc troche prowizoryczne ) i wybrac to lepiej pasujace do stylu jazdy i wlasnych upodoban. jeden powie ze ss lepszy, inny ze bez 9 rzedowej kasety sie nie da. obaj maja racje.
No risk - no fun
ja mam przerobioną przerzutke (odcięty dolny wózek) na kasecie i zamist linki jak to mają niektórzy dałem sobie taką długą śrube zamist regulacyjnych, teraz to moge sobie wyregulować bez żadnych narzędzi na przerzutki od 4 do 8 (8 rzędowa kaseta) a potem łańcucha brakuje
http://www.pinkbike.com/photo/?op=view&image=605497 letni lans :D