DJ3 '05 i stukanie na nierównościach
DJ3 '05 i stukanie na nierównościach
Witam
Mam nowego DJ3 na rok 2005 i troche nie pokoi mnie to że gdy jade po niewielkich nierównościach coś wyraźnie i głośno w nim stuka. Na większych nierównościach tego nie słychać. Czy to normalne? I czy da się coś z tym zrobić bo jest to troche wkurzające...
Mam nowego DJ3 na rok 2005 i troche nie pokoi mnie to że gdy jade po niewielkich nierównościach coś wyraźnie i głośno w nim stuka. Na większych nierównościach tego nie słychać. Czy to normalne? I czy da się coś z tym zrobić bo jest to troche wkurzające...
norma, to po prostu uderza podkladka o sprezyny i gorne korki. mozesz dolac oleju wtedy bedzie bardziej zanurzona i troche mniej stuka, ale tlumienie ci sie zmienia. u mnie jest to minimalne, ale ja wymienialem olej i dalem wiecej niz bylo na poczatku.
nie przejmuj sie tym, z reszta ja nic nie slysze bo zawsze muza do mozgu wprost napierdziela :D
nie przejmuj sie tym, z reszta ja nic nie slysze bo zawsze muza do mozgu wprost napierdziela :D
sikun jestes...
-
Grzesiu, też mam dj3 z 2004, też mi stuka i jakby to były luzy, to ten amortyzator rozleciałby sie na pierwszym dropie w lesie.....u mnie stuka, ale po jakimś czasie to cichnie, jak go przeciągne po wetrepach :)
A, i jakie te luzy???? Chodzi Ci o to, że 3masz amorka, żeby nie wchodził i delikatnie do przodu i do tyłu rower posuwasz na zaciśniętym przednim hamplu???? Bo u mnie trochę widać wtedy, jak uszczelki sie "rozciągaja" :p Do goleni jednak przywierają równo z każdej strony ;p Czemu tak jest, wie ktoś????:>
A, i jakie te luzy???? Chodzi Ci o to, że 3masz amorka, żeby nie wchodził i delikatnie do przodu i do tyłu rower posuwasz na zaciśniętym przednim hamplu???? Bo u mnie trochę widać wtedy, jak uszczelki sie "rozciągaja" :p Do goleni jednak przywierają równo z każdej strony ;p Czemu tak jest, wie ktoś????:>
http://dhcyc.pinkbike.com
dhcyc ja postawie rower do góry kołami i jak ruszam goleniami to przodu i do tyłu ( nie mam hamulcy żadnych:D) to widać jak golenie łażą sobie i mój ma luzy i to zajbieste ale amor sie trzyma bo w 4 dni zaliczyłem ponad 100gleb :P bo siem ucze 360 i jakos sie luzy nie powiększają. A powiem że dostaje teraz codzieńńe ostro :)
http://www.pinkbike.com/photo/935615/
Widzę ze sami znawcy tematu się wypowiedzieli...
To stukanie jest oczywiste, jak ci stuka to znaczy że tłumik pracuje. Ja bym się przejmował gdyby nie stukało. A jak ci się nie podoba to możesz wymienić te tłumiki.
Nawet po dolaniu większej ilości oleju też będzie ale o parę decybeli mniej.
A co do tego stukania – ono występuje w DJ , juniorach , drop off-ach i we wszystkim co posiada takie tłumiki.
To stukanie jest oczywiste, jak ci stuka to znaczy że tłumik pracuje. Ja bym się przejmował gdyby nie stukało. A jak ci się nie podoba to możesz wymienić te tłumiki.
Nawet po dolaniu większej ilości oleju też będzie ale o parę decybeli mniej.
A co do tego stukania – ono występuje w DJ , juniorach , drop off-ach i we wszystkim co posiada takie tłumiki.
><)))'>
Teraz dopiero skojarzyłem że mój też po pewnym czasie cichnie... zawsze jak wyjeżdzam z domu na chopy to na schodkach koło domu i pozniej korzeniach na ścieżce dość głośno stuka, ale jak już sobie poskacze i wracam do domu to jest spokój... a następnego dnia to samo. Ale sprawdzalem u kumpla w DJ3 '04 i tam rzeczywiście jest to samo, więc to musi już tak być i trzeba się przyzwyczaic...
-
- Kontakt: