Jak juz kupie shreda to zamierzam sprawic sobie napinacz pmsocho (bo patrze ze szeroko polecany:)). Moze ktos juz probowal go zakładać do shreda? Jesli tak to czy nie bylo zadnych problemow np. czy nie trzeba bylo wycinac otworu na ramę itp.?
W fabrycznie nowej konie shred zębatki z przodu mają 22 i 32 zęby, a więc trzeba będzie zdemątować całą przerzutkę razem z zębatką 22, zgadza sie?
A może lepiej założyc zębatkę 44 lub 39 lub 36? Jesli tak to jaki model jakiej firmy zeby pasowalo do reszty osprzętu shreda...
W shredzie sa manetki Shimano Rapidfire - to są klamkomanetki? Jeśli tak to bedzie trzeba dokupic lewą klamkę np Shimano Alivio i zamątować zamiast tych Rapidfire, zgadza sie?
W shredzie jest juz jeden rockling tak?
pmsocho i shred
sam opowiedziales sobie na wiekszosc pytan.
nie powinno byc problemow z zalozeniem napinacza,dlugosc suportu powinna wystarczyc zeby zalozyc wewn rockring
co do wyciecia otworu w rock to zobaczysz juz sam, jak kupisz i bedziesz chcial zlozyc
przerzutke zdejmiesz, zmienisz klamke (tak w shred'ie sa klamklomanetki) i bedziesz smigal
co do wielkosci blatow to nie wiem, wieksozsc jezdzi na 32, ja na 38 ale p prostu tak mi jest wygodniej.
z reszta trudno dostac cos pomiedzy 32-42, zadko bywaja takie tarcze. pasuja oryginalne truvativa (dostepne na allegro) i z korb bontager.
nie powinno byc problemow z zalozeniem napinacza,dlugosc suportu powinna wystarczyc zeby zalozyc wewn rockring
co do wyciecia otworu w rock to zobaczysz juz sam, jak kupisz i bedziesz chcial zlozyc
przerzutke zdejmiesz, zmienisz klamke (tak w shred'ie sa klamklomanetki) i bedziesz smigal
co do wielkosci blatow to nie wiem, wieksozsc jezdzi na 32, ja na 38 ale p prostu tak mi jest wygodniej.
z reszta trudno dostac cos pomiedzy 32-42, zadko bywaja takie tarcze. pasuja oryginalne truvativa (dostepne na allegro) i z korb bontager.
sikun jestes...
Chcę się jeszcze raz upewnic ;)
http://allegro.pl/show_item.php?item=25990718
opłaca sie wziąść 38z za te 83 zeta?
zamierzam to wmontowac do shreda z napinaczem pmsocho i korbą TruVativ Hussefelt DH na pakiet TruVativ ISIS Drive Hussefelt
z długością suportu nie bedzie problemu, prawda?
zębatka pasuje rozmiarowo do korby (oba truvativ), prawda?
http://allegro.pl/show_item.php?item=25990718
opłaca sie wziąść 38z za te 83 zeta?
zamierzam to wmontowac do shreda z napinaczem pmsocho i korbą TruVativ Hussefelt DH na pakiet TruVativ ISIS Drive Hussefelt
z długością suportu nie bedzie problemu, prawda?
zębatka pasuje rozmiarowo do korby (oba truvativ), prawda?
blat na pewno pasuje do hussefelta
co do dlugosi suportu w shred'zie to nie powinno, mowie nie powinno bo nie wiem na 100% czy bedzie ok
suport jest na 2 zebatki dostosowana dlugosc wiec z 1zebatka+rockrinw wew nie powinno byc klopotu. co najwyzej walniesz blat na sruby do najwiekszego blatu a nie srodkowego, zyskasz jakies 4mm tylko troche linia lancucha sie zmieni
blat chyba wart sqwojej ceny. nigdzie z reszta nie dsotrtaniesz go oprocz allegro
co do dlugosi suportu w shred'zie to nie powinno, mowie nie powinno bo nie wiem na 100% czy bedzie ok
suport jest na 2 zebatki dostosowana dlugosc wiec z 1zebatka+rockrinw wew nie powinno byc klopotu. co najwyzej walniesz blat na sruby do najwiekszego blatu a nie srodkowego, zyskasz jakies 4mm tylko troche linia lancucha sie zmieni
blat chyba wart sqwojej ceny. nigdzie z reszta nie dsotrtaniesz go oprocz allegro
sikun jestes...