Przesylka z USA
Przesylka z USA
Ludzie czytalem o tym w kur... w innych tematach ale nigdzie nie bylo okreslone co gdzie jak sie zalatwia a mianowicie chodzi o to ze kumpel bedzie mi ze stanow wysylal paczke z korba spoko wiem co zrobic ze napisac wartosc paczki kolo 20 dolarow korbe posmarowac troche ziemia wyciagnac z oreg pudelka wyciagnac rachunek itp... ale teraz nasowa sie pytanie ? czym to wyslac do polski do 20-30 dolarow zeby paczka nie zaginela... tzw zebym mial pewnosc ze dojdzie ,jakies ubezpieczenie albo cos
paczka bedzie miala strasznie mala wielkosc i wage 1,5 kg góra... bo to tylko korba prosze o szybka rade...
ps.bedzie wysylane z małego miasteczka daveport jesli kots sie orietuje gdzie to :P
paczka bedzie miala strasznie mala wielkosc i wage 1,5 kg góra... bo to tylko korba prosze o szybka rade...
ps.bedzie wysylane z małego miasteczka daveport jesli kots sie orietuje gdzie to :P
gg 2109933
GiZzMoO jesli jeszcze nie wyslales a juz tak sie schizujesz to moze dasz sobie spokoj, bo jak sie spozni tydzien to zawalu dostaniesz :>
A powaznie to nie wiem o co Ci chodzi, idziesz ->wysylasz->czekasz->odbierasz i po sprawie, nie czaje co ma zginac itd
To nie te czasy ze powiedza ze "paczka zginela i co mi zrobisz?" :]
Wysylalem kilka rzeczy i nigdy jazd zadnych nie bylo, chyba ze szczescie mialem ;)
A powaznie to nie wiem o co Ci chodzi, idziesz ->wysylasz->czekasz->odbierasz i po sprawie, nie czaje co ma zginac itd
To nie te czasy ze powiedza ze "paczka zginela i co mi zrobisz?" :]
Wysylalem kilka rzeczy i nigdy jazd zadnych nie bylo, chyba ze szczescie mialem ;)
Ja sobie wyslalem rzeczy, to zmiaast trzy tygodnie szlo trzy meisiace:P ALe doszlo... Po prostu - kumpel idzie na poczte w USA i wysyla, za 20$ to spookjnie samolotem sie zmiesci jeszcze mu n dziwke starczy;p A dojsc dojdzie ryzyko takie jak zawsze - ot najwyzej sie samolot rozbije... Pomysl jak wysylasz cos poczta polska, niby z USA dalej, ale co z teog?
Pro rider^^
ZALEZY CZYM. Mozesz sobie zmaowic UPC przesylke w 18h chyba, tylko zabulisz 150$:P Mozesz wyslac samolotem, zwykla poczta, to dostaniesz za okolo 3 tygodnie i zaplacisz kolo 30-40$, moze byc statek to bedzie szlo minimum 5 tygodni, ale zaplacisz jeszcze mniej. No i zalezy, czy byc clo placil, czy nie
Pro rider^^
-
- Kontakt:
sranie w banie.clo licza od 100 $ przesylka zalezy od wagi czyli wysylajac lotniczym polamerem zaplacisz za paczke 20 kg 107 $ z wszystkimi oplatami i paczke masz przy dobrym wietrze w 6 dni.wpisz wartosc 30 $ to mozesz wyslac nawet z papierami nowe rzeczy bo nawet paczki nie otwieraja.przynajmniej mi nie otwierali przy tej wartosci.
wartosc spoko zmiescisz sie pewnosci nigdy nie masz czy dojdzie wiem bo siedze w tym juz 3 lata i raz mi sie zdazylonie dostac ale nie wazne wysylka jak zalezy ci na czasie to 4-10 dni usps via air sprawdz nastr usps tam bedzesz mial od razu koszt przesylki tylko podaj wage w lbs i jeszcze cos przesylka w rzeczywistosci dojdzie po 20 dniach tak jest prawie zawsze a kolo jak jewst nawet w najwwiekszej dziurze to poczta usps jest wszedzie gwarantuje 100% / jak masz jAKIES PYT TO PISZ DOMNIE PRIV .POZDRO .
jasne tylko ze problem w tym ze zadna firma oprocz jednej jedynej ktora ma siedzibe w nyc nie przesle ponad wymiarowej paczki gdyby nie to to paczki szlyby jak woda jak masz problem z roewrem to trza bylo sie wczesniej zorientowac w temacie w tej chwili zostaje ci tylko wysylka na czesci czyli jakies 4 osobne paczki o ile osoba ktora ci to bedzie wysylac bedzie w stanie np rozlozyc rame itp .Bambrych pisze:No ale ja mam powazny problem. Mam tam nowa rame nowego amora i nowy rower. Wszystko kosztowało w **** siana i naprawde nie chciałbym cła płacic. Sprowadzał ktos kiedyś cały rower??