Mielec i namiary

mozartt
Kontakt:

Mielec i namiary

Post autor: mozartt »

Potrzebuję opinii i namiarów na zakład w mielcu, który robi na zamówienie ramy itp. Najlepiej jak ktoś odezwałby się, kto już tam spawał.
bart
Kontakt:

Post autor: bart »

Jezeli chodzi o kontakt to tu:
http://biznes.mielec.pl/bikepol/kontakt.html
[url=http://tiny.pl/m1xh]pimpmobile ^^[/url]

[url=http://tiny.pl/m4f2]twotires[/url]
jozekrj
Kontakt:

Post autor: jozekrj »

Z mielcami jest tak jak z FIAT-em rasz trafisz dobry model i bedziesz go chwalił albo trafisz gówno jakich mało.
Ja nabyłem swojego mielca z drugiej reki z oczywistego braku funduszy ale musze powiedziec ze jestem zadowolony wbrew panujacej opini mielec nie poległ na polu walki i nadal jedzi.
Zreszta ramy Koshala tez robi mielec a jeszcze nie słyszałem zeby ktoras nie wytrzymała. Ja ramki mielca polecam.
http://www.s-cam.pl/
Dex
Kontakt:

Post autor: Dex »

Te ramy mielca bardzo fajnie wyglądają :) ale czy one naprawde tak sie łamią ;(
Marcelina
Kontakt:

Post autor: Marcelina »

To jak się już zdecydujesz na tą ramę to radze być przy tym jak ją robią, bo bywa tak że im się nie udaje dobrze czegoś przyspawać albo jest coś zabardzo odgięte itp itd...
Marcelina
redrock
Kontakt:

Post autor: redrock »

Ja mam koshmara z mielca. Ale nie z bikepolu tylko od koshala ale robiona właśnie tam. Podobnych do moich jeździ już ok. 20 paru przez rok i z żadną sie jeszcze nic nie stało a raczej są łądnie katowane.
Więcej o ramkach masz na stronce www.koshal.prv.pl
Oblukaj sobie foto w podpisie tam masz moją ramkę :P

Pozdro 4 @ll
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=12452
DZIKUS

Post autor: DZIKUS »

ale teraz PROFESJONALNIE dojebales: " Ale nie z bikepolu tylko od koshala"

a niby skad jak nie z mielca masz ta rame? myslisz ze koszal ja w piwnicy sam zrobil? do mielca wysylasz tyko opis ramy i geometrie i dostajesz rame gotowa. ewentualnie mozesz dorzucic jakies rysunki jak chcesz miec jaies netypowe wzmocnienie itp.

ja pierrdole...
EmBond
Kontakt:

Post autor: EmBond »

Pomyłki się zdarzają ... a co do ram to jak dla mnie dobra alternatywa jak za tą cenę. Mój kumpel ma teraz zamiar kupiuć jedną
The Power Is On Your Side !!!
Koshal
Kontakt:

Post autor: Koshal »

dzikus.. luzuj cycki.. chodzilo mu przeca o to ze NIE SA wg mieleckiego projektu. nikt nigdy nie ukrywal ze sa robione w mielcu w bikepolu...

wg mnie spoko robia, jestem zadowolny ze wspolpracy z nimi, ale potrafia tez niezle dac do wiwatu
trzeba bardzo pilnowac zeby na pewno zrobili tak jak mialo byc i na CZAS!
DZIKUS

sam se luzuj wymiona

nie wiem o co mu chodzilo, wiem co napisal, a napisal ze ni sa z mielca tylko od ciebie ale onie je robia w mielcu.

innymi slowy moje buty nie sa robione w fabryce adidasa, tylko z tajwanu ale robione przez fabryke adidasa.
od razu widac o co chodzi w tym zdaniu: sa to buty mojego projektu :/

co do ram z mielca wypowiadalem sie o nich nei raz i podtzrymuje to co zawsze powtarzam: jedna wielka niewiadoma. nie chodzi mi o to czy sioe lamia czy nie, bo zlamac mozna wszystko. chodzi mi tylko o rasowe przypadki spierdolenia roboty z jakimi sie spotkalem, np zle gwinty w suporcie, za wysoko przyspawane oski pod hamulce itd. do tego przetopione wzmocnienia w niktorych ramach. sam mowiles ze twoja rame tez zjebali bo zrobili tak krotki trojkat ze sie ledwo kolko 24x5 miesci.

uwazam, ze jesli mielec to tylko jakis njietypowy na zamowienie, sztywniakow na rynku jest pelno i to w nizszych cenach i lepiej wykonanych np dragstar, amstaff jakies noname itd.

tak w ogole to calkiem fajne sa ramki robione dla rampaputi, widac ze maja ciekawe pomysly, niestety rowneiz sa "skazani na mielec"
Koshal
Kontakt:

Post autor: Koshal »

nie no panie.. nie zrozumielismy sie..
chodzi mimo wszytsko o marke..
tak samo w jednej fabryce sa robione da bomby, azonic'y..
dangerous mike jest juz tez tylko marka i swoich produktow nie wykonuje sam..
zeszloroczny duncon czesciowo tez z mielca..

mozna by mnozyc przyklady. generalnie wiekszosc produktow posiada swoja marke, a posiada swoich podwykonawcow. patrzac na przyklad butow ktory podales: nawet jezeli w tej samej fabryce bylyby produkowane adidasy i najki, to i tak pozostalyby to dwie rozne marki.
nie mowie ze moje ramy nie jest to mielecki prodykt. owszem jest. natomiast kwestia doboru geometrii i elementow itd... to juz moja dola. tak samo jak i przypilnowanie zeby wszytsko by ok. Juz zdarzylo mi sie odsylac ramy do mielca bo byly zjebane. wazne jest aby przypilnowac czy wykonane zamowienie odpowiada oczekiwaniom, czy sa dobrze pospawane, proste, czy wszytskie elementy maja takie wymiary jak na projekcie itd...

sam musisz przyznac ze jest roznica miedzy zwyklymi ramami z mielca a moimi. chlopaki sie juz w miare nauczyli ze fuszerki nie przechodza.

wazne jest praktycznie doswiadczenie z jezdzenia. wtedy jest szansa na udany produkt/geometrie/srutututu...

malo kto robi swoje ramki/produkty jak Ty (od poczatku do konca samodzielnie) i chwala Ci za to... a temat uwazam z mojej strony z zamkniety
DZIKUS

dobra, temat ni jest zamknety bo to my rozmawialsimy nie na temat.

chodzi mi jedynie o fakt produkcji ramy, to tak jak inni smieja sie ze dragstar to ******* bo z tajwanu, a santacruz tez jest z tajwanyu. dokladnie to samo zrobil redrock. smieje sie z mielca bo jest z mielaca a sam jezdzi na koshmarze z mielca

paranoja

pozdrawiam i sie nie gniewaj bo i nie ma o co.

ramy widzialem i sa faktycznie aldnie zrobione. ogolnie z mielca jest dobrz zrobione to co nie jest firmowane besposrdnio przez nich. tak samo bylo z ramami bt w zeszlym roku i w poprzednim.
ODPOWIEDZ