Jak dobrze naciagnac?
Jak dobrze naciagnac?
Powiedzcie mi jak naciagacie szprychy przy zaplataniu kola. Tzn zalozmy zaplotlem kolo czyli wlozylem juz wszystkie szprychy tak jak powinny byc i sa luzne i teraz pytanie jak je naciagac zeby byl mocno naciagniete i obrecz nie dostala jakiegos znieksztalcenia, jajka czy bicia gora dol? Napiszcie jak to robicie? Czy wszystkie po kolej czy np. najpierw te z jednej strony czy jeszcze inaczej?
Xx WWW.BIKEWOLOMIN.PRV.PL xXx WWW.FORUMBTW.PRV.PL xX
Ja jak pierwszy raz składałem koło to cały dzień nad tym siedziałem i w końcu zrobiłem - wszystko dopbrze, nie było ani jaja ani 8...
Jak było bicie w jedną stronę to tam mocniej naciągałem szprychy a popuszczałem z drugiej strony, wtedy się robi 8 i trzeba to tak wszystko dopasować - to jest moja metoda - życze powodzenia
Wszystko robisz na własną odpowiedzialność :-)
Jak było bicie w jedną stronę to tam mocniej naciągałem szprychy a popuszczałem z drugiej strony, wtedy się robi 8 i trzeba to tak wszystko dopasować - to jest moja metoda - życze powodzenia
Wszystko robisz na własną odpowiedzialność :-)
(...)