odszkodowanie ?

slayerek
Kontakt:

Post autor: slayerek »

choody.com ma racje... tez bym sie nieubiegal ( i w sumie sie nieubiegalem ) ;]
3,143k4r2
moderator
Kontakt:

Post autor: 3,143k4r2 »

Takich obrazen ja nawet nie kwalifikuje do leczenia i szycia. Wychodze z zalozenia ze sie samo zagoi i bedzie fajna blizna. Czytajac to stwierdzam ze za wszelkie takie akcje mialbym juz niezla fure :) A ja glupi odpuszczelem ECH. Nawet jak uczylem sie troszke trialu w mlodosci i skakalem po budowach upadlem niefortunnie z 0,5-1m i uderzylem noga o pustaki. CO sie okazalo ? Ze wbil mi sie w noge pret od fundamentow taki ok 1,5-2 cm srednicy i zatrzymal mi sie na piszczelu. Nawet wtedy nie poszedlem po odszkodowanie, ba nawet tego nie zszylem, zroslo sie samo, ale jest mega CH..wa blizna.
n0 ridE n0 fUN
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

piekarz, niektóre rzeczy sie leczy :) naprawde :)
kq
Kontakt:

Post autor: kq »

no tak..
- jedni są ubezpieczeni i nie chcą kasy
- drudzy biorą kasę za każde rozcięcie

i są jeszcze trzeci:

- co nie są ubezpieczeni, a chcą kasy :(

co za świat, eh :D
Simek
Kontakt:

Post autor: Simek »

przedwczoraj ostro wyglebiłem.. okazało sie że mam odbity miesień ( bark) czy moge ubiegac sie o kase? bo w sumie niewiem,stałeo uszczerbku na zdrowiu raczej nie bede miał.. więc?
MrDiggy
Kontakt:

Post autor: MrDiggy »

wydus ile sie da
Sprzedam amor capa t4, manetki altus, przeżutka altus x2, kiera i mostek zoom. gg:6987597
Krusherd.dk
Kontakt:

Post autor: Krusherd.dk »

a jeśli chodzi o ucieczke z kraju, zapraszam do Danii
10 razy więcej płacą, matka zarabiała w Rydygierze (kto z krakowa to wie) niecałe 2tyś a teraz 20tyś, świat jest dziwny co :D ?
a jeśli chodzi o warunki do jazy nie jest tak najgorzej chociaż największa góra coś koło ~100m n.p.m :P
http://forum.bikeaction.pl/index.php
Adams
Kontakt:

Post autor: Adams »

Ubezpieczony jest "prawie" kazdy tylko o tym nie wie. Jesli rodzice placa ZUS to dzieci sa automatycznie tez ubezpieczone - na mala kwote ale sa.
A co do brania kaski za urazy. Z Twojej winy czy tez nie. To nie branie to tak jak placenie za hotel i za fajny pokoj i spanie na kocyku na podlodze obok lozka:-)
Placi sie skladki wiec nawet za mala szkode ma sienormalne prawo do odszkodowania. Jak ktos wie jak liczone sa skladki i jakie sa z tego kokosy to nie ma skrupulow do ubiegania sie o odszkodowania. Mnie na statystyce aktuarialnej (wyliczanie skladek i finanse zakladow ubezpieczeniowych) uczyli tego i owego. Powiem tak: Wydzierajcei ile sie da bo i tak oni zedra z Nas wiecej - taka kapitalistyczna prawda.
ODPOWIEDZ