No i porady nie dostałem. Trudno. Bart- jeśli chodzi o NS to nie tylko z tylną piastą mam kłopot. Dodać też muszę ich nowe geje Leg Eatersy 2005, które mają specyficzną cechę: przy obracaniu się lubią wydawać dziwny dzwięk tak jakby oś obcierała o klatkę. Ogólnie geje fajnie trzymają i pomysł konstrukcyjny rewelka (ośka powiększona)- wiadomo DZIKUS, ale wykonanie tak jakby trochę odpadło od dobrej jakości. Od razu mówię: TO NIE JEST ŻADEN ATAK NA NS I 7ANNA, tylko moje uwagi jako właściciela i użytkownika tych produktów. Mam też ich mostek (MOTO) i piastę przód (ROLLRE QR 20) i do nich nie mam nic do zarzucenia.
PZDR
NS COASTER
ta piasta to jest totalne gowno po invert 360 nie zaskoczyla i pizgnalem potylica o ziemie przez chwile wstac nie moglem... bembenek jest do dupy nawet nie mam czym to rozebrac tam jest jakis kurewski klucz do tego... mam ja od grudnia 2003 roku dzialala wzglednie dobrze ale nic nie trwa wiecznie... polecam tylko tym ktorych martwi wytrzymalosc "zwyklych" piast choc ta tez do zwyklych nalezy nie jest to klasa chris kinga albo profile....
za 2 miesiace bede sprowadzal piasty z 250pkt. zaczepienia (co daje okolo 500 na korbie) za 600zl jak ktos jest chetny to na gg
Endrjuz: wydaje mi sie ze beben jest na maszynach. nawet jesli nie to w shimanowskich uzywa sie wzglednie duzych kulek w sumie jest ich chyba 8. z tym nie powinno byc problemu najwyzej wcisniesz duzo smaru i "wkleisz" kulki do biezni.
za 2 miesiace bede sprowadzal piasty z 250pkt. zaczepienia (co daje okolo 500 na korbie) za 600zl jak ktos jest chetny to na gg
Endrjuz: wydaje mi sie ze beben jest na maszynach. nawet jesli nie to w shimanowskich uzywa sie wzglednie duzych kulek w sumie jest ich chyba 8. z tym nie powinno byc problemu najwyzej wcisniesz duzo smaru i "wkleisz" kulki do biezni.
www.trialshop.pl
najbardziej zależy mi na zdemontowaniu bębenka, bo nawet jak go otworzę to przecież nie zrobię sobie sam zapadek :). Jedno jest pewne: nie mam bika na najbliższe parę dni bo sklep chce piastę wysłać do 7ANNA i właśnie rozplatam koło.
Swoja drogą to czy ktoś wie cze DZIKUS sprzedaje swoje piasty? Facet konkretnie podchodzi di tematu i z chęcią bym nabył od niego na próbę.
Swoja drogą to czy ktoś wie cze DZIKUS sprzedaje swoje piasty? Facet konkretnie podchodzi di tematu i z chęcią bym nabył od niego na próbę.
FUNRIDER
endr... na ogol w takich sytuacjach wystarczy naciagnac sprezynki i kompletnie pozbyc sie smaru. w ostatecznosci (nie wiem jak dokladnie wyglada system) mozna nadpilowac zapadki tak zeby lepiej pasowaly do biezni. w praktyce taki system nie ma szans puszczac. w teorii jednak zapadki nie zawsze sa tej samej dlugosci i niekiedy beben trzyma sie tylko na jednej. takie zabiegi przeprowadzam czesto na wolnobiegu w trialowce z tym ze musze tam skoordynowac 6 zapadek a nie dwie. po kilku dniach pracy po kilka godzin udalo mi sie to wszystko wyrownac i dotad nie przeskoczylo ani razu. dlatego uwazam ze jesli struktura korpusu bebna nie zostala naruszona to bez problemu da sie to we wlasnych czterech scianach zrobic
www.trialshop.pl