witam wszystkich !! Jestem nowy, ale mam nadzieje że mi pomozecie...:)
Mój problem polega na tym że, kupiłem ramke LeaderFox Dragstar 2005,
i chce ją powoli składać... Chce zamontowac napinacz który robi mój kumpel(za 30zł. ale nawet fajny) w sklepie powiedzieli mi że jak chce miec korbe z napinaczem to musze go wziąc ze sobą i rame, a oni dopasują mi jakiś support. A pytanie brzmi, czy to jest prawda że musze mieć odrazu napinacz żeby spasować support i korbe, czy moge kupić najpierw supprot pojeździć na nim troche a potem założyć napinacz, może znacie jakiś fajny support do 40zł. na dł ok. 120mm który by mi spasował.
raczej jak masz zamiar zakładać ten napinacz to weś rame i napinacz do sklepu i niech ci dobiorą długość suportu a jeśli chodzi o suport do 40 zł to ja mam vp za 35 zł na maszynowych łożyskach jeżdze na nim od zimy i jeszcze nic z nim niejest chodzi jak nowy za tą cene to naprawde sie opłaca
hmmm... jezeli zaczynasz sie dobiero bawic w sporty rowerowe... to wez Kinexa, jest tani, ale nie koniecznie dobry, wprawdzie ja mialem juz kilka Kinex'ów ale zadnego nie złamałem... tylko zaczęły mi strzelać...;/ A co do dopasowania pakietu i korby z napinaczem... to nie wiem czy to ma jakies znaczenie jezeli masz napinacz montowany pod pakiet... ja mam PMSOCHO + napinacz Deore 110 i korba Deore (blat Truvativ'a) i mi wszystko chodzi... zalezy jaką masz korbe... bo wiadomo ze do np. Deore wsadzisz pakiet 115,5 czy 120 to bedzie Ci sterczała na boki... jezeli korbe bedziesz miał "kompatybilną" z pakietem to napinacz założysz bez problemu... widziałem juz w dragstarach przerozne kombinacje pakietów i korb i wszystkie hulały jak trzeba;] Do dragstarynki wsadzisz wszystko i wszystko Ci bedzie działać... dragstar jest ramą XXI wieku - uniwersalna:D
Grzesiu No ja go mam 8 miesiecy i sie nie zaciera pracuje jak nowka a dostaje po dupie w strecie od czlowieka wazace ponad 90kg....moze traifiles na feralny egzemplarz albo ja na wyjatkowow dobry :D
Does your ability match this stunt ?
www.bts.xt.pl | GG: 3690229 | http://tiny.pl/m4m8