TosaInu - opinie

buba
Kontakt:

Post autor: buba »

a i zapomnialem - kasper napisz ile tam jest miejsca na opone, zeby skonczyc juz watek o tym jaka opona tam wchodzi....
kasper22
Kontakt:

Post autor: kasper22 »

jesli chodzi o haczenie pedalami to bylo to juz dwa razy przy raczej lekkiej jezdzie mysle ze jedyne co mozna zrobic to kupic dlugi amor co narazie w moim przypadku jest niewykonalne korby mam standardowe 175 mm odnosnie opon jakie tam wchodza to moge powiedziec tyle ze moj sasiad ma tosie i ma wlozone oponki 2,5 i mieszcza sie spokojnie i jeszcze zostaje miejsca na bloto :D:D
kasper22
Kontakt:

jedno haczenie bylo przy podjezdzie pod gorke kiedy amor dobijal, a drugie przy pedalowaniu na stojaco na asfalcie przy lekkim skrecie zahaczylem zewnetrzna strona pedala ktora jest najdalej od korby :-)
kruppa
Kontakt:

Post autor: kruppa »

nie ma sie co dziwic ze chaczysz pedalami skoro masz amorka 89mm. Ta ramka jest zrobiona pod przynajmniej 130 a najlepiej wsadzic jej 170mm
buba
Kontakt:

no niby prawda, ale przy przy 130 support podnioslby sie, przypuszczam, o mniej niz polowe, czyli o jakies 15-20 mm, czyli dalej nie jest za wysoko. Z kolei wyzsze amory pewnie pomoga, ale tez nie kazdego stac na takiego amora. Z tego co pisze kasper wynika, ze wielu wlascicieli tosi powinno pomyslec o ciut krotszych korbach i o szerokosci pedalow. O i to jest ciekawe - pedaly maja normalizowana szerokosc (tzn. od korby do konca pega) czy panuje w tym zakresie swoboda? Ile maja wasze pegi?
kasper22
Kontakt:

to ja tez wiem ze najlepiej ale nie kazdego odrazu stac na 170mm :]
pczk1
Kontakt:

biez to stary

Post autor: pczk1 »

nic nie znajdziesz lepszego jezeli mowimy o nowce w tej cenie jeszcze za dobrym damperem ja widzilem tosie i wyglada na bardzo mocna rame u mnie koledzy w teamie ja maja i chwala polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

najlepszy team na świecie
Ducon Sokus :)
kruppa
Kontakt:

jak juz wielokrotniu tu mowiono to niestety jest bardzo drogi sport.
zeby kupic taka rame trzeba miec wiecej niz 2600zeta-musisz jeszcze miec kase na odpowiedni osprzet do niej-zycie jest brutalne
a ze przy 130 podniesie sie nie wiele to wiem bo to jest minimalna wysokosc amora dla tej ramki:/ przy 170 bedziesz mial juz sporo miejsca pod korbami-chociaz tosia i tak ma w miare nisko umieszczony srodek supportu
buba
Kontakt:

tak naprawde, to kazdy sport jest drogi, no moze poza szachami ;) a jezeli rama jest tak zbudowana, ze pracuje bezpiecznie tylko z amorem powiedzmy 150 i wiekszym, to jednak jest spore ograniczenie. Ze strony duncona nie wynika wprost, ze 130 to minimalna wysokosc amora. Ciekawy jestem, czy kasper wiedzial o tym ograniczeniu gdy zamawial rame? Wydaje mi sie, ze dc powinien pomyslec i poinformowac o tym wczesniej i zaproponowac np. dla chetnych amora 150-170 do kompletu z rama, w naprawde dobrej cenie.
A rama, ktora haczy, moze byc wrecz niebezpieczna. No kurde nie wyobrazam sobie ze spadam na malym amorze po korzeniach w lesie - mozna przeciez tak wydac w krajobraz, ze mokra plama zostanie z czlowieka.

Kasper - grzebnij w papierach tosi, czy tam jest stosowna informacja nt. minimalnego skoku amora. Bo jak nie ma, to po pierwszej glebie gdy sie niezle potluczesz, spokojnie mozesz poprosic Panow z dc o odszkodowanie :) Marna pewnie to pociecha, ale zawsze cos.....
kruppa
Kontakt:

raczej napewno nie ma informacji o minimalnym skoku amora.malo ktora firma podaja wartosc minimalna, czesciej maksymalna zeby ktos nie wsadzil za duzego amora ktorego rama nie wytrzyma. Ale skoro DC na swojej stronie twierdzi ze rama wytrzyma nawet super monstera to raczej male sa szanse ze amor 89mm bedzie z nia dobrze wspolpracowal.
Fajnie by bylo gdyby oferowali jakies amorki w dobrej cenie ale do tego musza podpisac umowy z np marzochi ze sprzedadza 300 rowerow z amorami. Wtedy moga dostac amory w nizszej cenie i moga je tez taniej sprzedac klientowi. Szkoda tylko ze w polsce sprzedanie wiekszej ilosci sprzetu jest raczej poza zasiegiem DC, zreszta ludzie jak bede kupowac ramke to raczej sama i beda przekladac stary sprzet--kasa
BimBim

Post autor: BimBim »

http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=220284
bez obrazu kasper, ale to profanacja...
kasper22
Kontakt:

a jednak wydalo sie... tak jak pisalem wczesniej nie kazdego odrazu stac na 170mm i od czegos trzeba zaczac... :-)
BimBim

Post autor: BimBim »

imo to kompletny bezsens kupowac taka ramke do gili, rozumiem ze od czegos trzeba zaczac ale to jest przesada moim zdaniem ;/
niechce cie urazic w zaden sposob, takie jest moje zdanie
mam nadzieje ze ta gila dlugo w nim nie pobedzie
enjoy
Kontakt:

Post autor: enjoy »

bimbim sie nie zna
nie słuchac go
=ziqu=
Kontakt:

Post autor: =ziqu= »

Ja wam powiem tak:

Jezdze na Tosi juz kolo miesiaca. Z przodu mam, a wlasciwie mialem Wedga 130mm i rzeczywiscie pojawia sie taki problem. Nawet przy tym skoku - ktory niektorzy okreslaja mianem minimanego dla tej ramy - zdazylo mi sie pare razy powiesic Tose na korzeniu. Fakt faktem rama jest przeznaczona do amorow powyzej!!! 130mm. A jezeli nawet bedzie sie mialo wyzszego amora, to nie wyobrazam sobie 24" kola z tylu. Wszystko by osiadlo o ten 1" w dol, a co za tym idzie support by sie dosc znacznie obnizyl.

Teraz jestem w fazie nabywania nowego amora do ramy - bedzie to najprawdopodobniej DNM 180USD i mysle ze 180mm skoku powinno zalatwic sprawe - wiem - marne pocieszenie dla tych ktorzy maja kolo 130 skoku, ale powiem jedno...

Moim osobistym zdanie kupujac taka rame, powinniscie sie liczyc z tym ze potrzebny bedzie amor ciut wyzszy, nie wspominajac o 2 polkach. Mysle jednak ze teraz dla tych ktorzy juz ja nabyli, bedzie to dobra motywacja do zakupu amora o wiekszym skoku:)

Pozdrawiam...
gg# 1594401
=ziqu=
Kontakt:

Post autor: =ziqu= »

kasper te resoraki to z lat mlodzienczych?? :P
gg# 1594401
kruppa
Kontakt:

rownierz bez obrazy dla nikogo ale popieram bimbima.
moim zdaniem lepiej bys zrobil kupujac sztywna rame i inwestujac reszte w osprzet.

pozdro
kruppa
Kontakt:

mam nadzieje ze uda ci sie szybko uzbierac kase na osprzet tak zeby ramka dawala ci duzo przyjemnosci:D

pozdro
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

co ty **********...

Ja za 3 tygodnie bede mial custom bombproofa z 240 z tylu a z przodu widelec od treka...

to bedzie hc ;d
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
ODPOWIEDZ