manitou travis

q[]-[]ta
Kontakt:

Post autor: q[]-[]ta »

jak wspomnial hi-men zaufanie do sprzetu... ponoc z150 tez przeszedl "solidne" testy a byly filmiki jak rider solidnie sie lamal razem z amorem...

jaka jest roznica wagowa miedzy amorem ze skokiem 180mm a 200mm?? bo mniemam ze robi sie takie jedno polki dla wagi... ale i tak jest to chory pomysl... przynajmniej dla mnie...
LoneWolf
Kontakt:

Post autor: LoneWolf »

Dla wagi oraz wiekszego promienia skretu
http://tiny.pl/qw5f
gg: 2037660
szukać tego roweru! NAGRODA!
Tryton
Kontakt:

Post autor: Tryton »

Doświadczenie i niemieckie pisemka...tam wiedza jak sie sprzet testuje. I testuja nie tylko na ścieżkach do okoła redakcji :P
Nie wiem czy jestem fanem Marzocchi i Foxa, ale wiem jedno. Manitou to porazka...mozna ja porownac z kapelami typu Backstreet Boys, wypuszcza hita (Black, Sherman, Nixon, Minute), ktorego przez pol roku montuje sie do wszystkich rowerow fabrycznuch, a po nastepnym pol roku juz nich nie ma nigdzie i nikt o nich nie pamieta. Słyszeliscie kiedyś o kultowych blackach albo x-wertach?? Ponadto (wyczytalem w niemiecki BIKE'u) Manitou ma straszne problemy z utrzymaniem powtarzalnosci produkcji...znaczy to ze jeden widelec moze chodzic zupełnie inaczej od nastepnego tego samego modelu. Problem ze schodzacym teflonem z goleni<-- to nie wymaga komentarza. Podziwiam ludzi ktorzy kupuja sobie manitou.
HARTKOR FAKKER
Tryton
Kontakt:

Kto sie nie zgadza niech wali śmiało... :)
HARTKOR FAKKER
Ganja_Farmer
Kontakt:

Post autor: Ganja_Farmer »

Hmmm, z tego co widzę to skok zamiast stanąć w miejscu albo nawet się zmniejszyć zaczyna rosnąć jak PO...BANY!!! Bez urazy, ale manitou straciło u mnie zaufanie jak się bryknąłem na Stans'ie 2półce, od którego 2x lepiej chodzi mój RS Judy z 2001 roku... Nie sądze żeby te amory na 2006 wniosły coś poza zwiększonym skokiem. A wogóle jak ktoś wali dropy to po chója mu duży promień skrętu?! Po co robić SC na 200mm a nawet 280 skoro nawet w 4X'e nie ma sensu takich uzywać :/ to jest jakaś lansowata paranoja! Ja tam kupie sonie DJ'a na 110 i spokojnie mi to wystarczy... To jest jakaś wielka FANABERIA..>! NIedługo rower będzie miał os supportu zawieszoną 1m nad ziemią i będą go chyba pchali żeby zaliczył tego dropa...

PS: Co ludzi lansuje w dropach?! Nie lepiej poczuć że fruwasz na hopie?!

To tylko moje zdanie...
<(=Ride or die=)>
bart.
Kontakt:

Post autor: bart. »

Jednak cos w tych dropach jest :)
troyo
Kontakt:

Post autor: troyo »

nie no nie przesadzaj blacki juz sa od 4 lat w produkcji ale o dziwo kazdy chodzi inaczej nawet 2 z tego samego roku :P to fakt , zle zapolerowane golenie daja ******* efekt plam na teflonie :P mialem shermana i byl fajny ale cos sie zaczelo ********* i sie wkurwilem :P sprzedalem go . poza tym czasem wypadaja gwinty do hamulca :/ , strasznie ******* patent ten post mount , praca tez mnie wkurwiala tak szczerze , na sprezynie dla osob od 100kg w wzwyz go dobijalem non stop przy wadze 65kg :P \linearna charakterystyka skoku mnie denerwuje troche :P poza tym tlumiki mi sie zapchaly jakism scierwem :/ jakies czarne klaki mialem w oleju , tpc tlumienie to porazka (przynajmniej u mnie , jeden **** jak to bylo ustawione ,zawsze tak samo dzialal widelec) u mnie w pizdu osob ma blacki i kazdy inaczej dziala ,smar manitou tez jest ******* co tu duzo mowic :P w w blackach wszystko jest z plastiku gdzie dla porownania w marzochach za ta sama cene wszytsko jest metalowe :P ogolnie to manitou to kupa , racja aczkolwiek zdazaja sie fajne egzemplarze ze tak powiem :P no i chyba mi nei powiesz ze x-vert dc carbon nie jest legendarnym widelcem :D inur smigal na takim wiec nich sie wypowie :] a co do standardu 1,5" rury sterowej to jest to o tyle nieporeczne iz jest malo ram na polskim rynku do tego typu widelcow (o ile w ogole sa) a jesli juz sa to w kosmicznej cenie , tak jak i stery do tego z mostakmi tez jest ciezko , moze za kilka lat ten standard sie troche rzpowszechni , polski rynek sie troche wzbogaci o nowe marki itd . i wtedy bedziemy mogli ********* o travisach i innych bo obecnie malo osob bedzie na tym jezdzic tutaj ze wzgledu na brak albo kasy albo ramy :P
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

a wszyscy napierdzielaja na marcoki jakie to one sa ******...
q[]-[]ta
Kontakt:

Post autor: q[]-[]ta »

skok 200 czy nawet 180mm jest nie potrzebny w jedno polce... [ jak zreszta mowil tryton czy kto... ] widzialem kiedys we wloszech jak smigali wlosi po torze 4x i zaden znich nie mial amora wiecej niz 130mm skoku, a co do jazdy na takim amorze... to on nie ma prawa byc sztywny...
LoneWolf
Kontakt:

Zgadzam sie wpelni ze skok powyzej 150CM w SC to przegiecie.

Pozatym, nie liczylbym nato ze 1.5" bedzie z nami dlugo...a napewno nie bedzie popularne... Pamietacie 1 1/4? Nie? Tosamo powiecie o 1.5" za pare lat.
Tryton
Kontakt:

Hmm Manitou x-wert carbon jak i supernova to napweno kultowe widelce... ale raczej nie wiele ich dożyło do dzisiejszego dnia (w koncu to Manitou). Co do 1,5' to nie mysle zeby mialo to cos na celu poza "tanim" chwytem marketingowym...Sheraman był po prostu kolejnym hitem jakie wypuscilo Manutou zeby przyciagnąc na siebie uwage...i tyle... i te SC 180mm to tez tylko kolejny produkt do wyścigu z Marzocchi 66 (wiadomo kto wygra).
HARTKOR FAKKER
LoneWolf
Kontakt:

Poprawka panowie...SC ma 8", nie 7" :]
Bierut
Kontakt:

Post autor: Bierut »

Tryton, wiadomo kto wygra! PIKE!!!
troyo
Kontakt:

Post autor: troyo »

dokladnie , pike wymiata ! :] marzochy to tez nie jakies super widelce ale na pewno sa lepiej wykonane przynajmniej porownojac widelce do 2000 zł
Breeder
Kontakt:

Post autor: Breeder »

Korean_Boy zgadzam się w 100%.....buahahhahaha najpierw najazd na marcochy, a teraz marcochy wypas minitou śmierdzi...czekamy na rs i foxa :]
|| www.villagerevolution.com || aka. kujon || dupa!
SETUŚ
Kontakt:

Post autor: SETUŚ »

I RST :D:D:D
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4929741
Breeder
Kontakt:

Post autor: Breeder »

SETUŚ na koncu rst bedzie bogiem wśród amorów :)
|| www.villagerevolution.com || aka. kujon || dupa!
dualboy
Kontakt:

Post autor: dualboy »

hmm

dla mnie manitou to najlepsze amorki
pd wzgledem pracy, tłumienia i wogóle
przez całe zycie miałem manitou i nigdy na nie nienarzekałem
prace maja nienaganną, wytrzymałość bardzo dobrą

mi nikt nie powie że marzoochi robi lepsze amorki
no ale to jest moja opinia i jak wiadomo kazdy ma swoją,
w przyszłym roku czas wymienic amorka (dorado) na cos lepszego bo juz bedzie miał 2 sezon w tym roku, może kupie travisa :D
a spv to wynalazek boga, ale poza zjazdowcami i xc nikt wiecej go niedocenia
A tam
ODPOWIEDZ