jak zrobic pedalkicka??

heloo
Kontakt:

jak zrobic pedalkicka??

Post autor: heloo »

no własnie :P co prawda niejestem nowy ale mam od niedawna rower i chciałbym sie nauczyć tego ^^ więc piszcie drodzy rower-jugend<i nietylko> jak to zrobić :)
czarna sucz :>
http://forum.bikeaction.pl/album_page.php?pic_id=1249
KURA fr
Lokalizacja: Zgorzelec - tu nawet psy szczekają na rowerzystów...
Kontakt:

Post autor: KURA fr »

hmmm bylo juz tego kupe!!!

ale jak chcesz jeszcze raz...

najpierw naucz sie skakac na 1 kole w miejscu i d0 tylu. na poczatek oprzyk przednie kolo na murku i podskakuj 2 kola na raz. jak juz bedziesz skakal tak do woli to idz na coraz wyzsze, a potem przenies sie na sciane i oprzij na niej kolo na tyle wysoko zebys mogl odskoczyc do tylu i skakac (dalej do tylu albo w miejscu). jak juz tak bedziesz umial to mozesz zaczc prubowac z kopniecia. mi najlepiej to wychodzi na przelozeniu 32:21. stajesz w miejscu kopiesz i juz jestes na 1 kole i teraz lekko opuszczasz kiere i kopiesz tak zeby rower powrocil do bardzijepionowej pozycji. w koncowej fazie kopniecia mozesz zaczac podskakiwac. niezapomnij zgrac hamulca z kopnieciem, jak masz kopac to na ulamek sekundy puszczaz klamke i kopiesz i znowu ja zaciskasz.

przed nauka zainwestuj w booster, dobre klocki lub kalafonie/smołe.
pedlakicka naumialem sie w zimie na odsniezonym podjezdzie w 2 dzi(średnio po 3-4h) potem zostaje tylko ćwiczyc :)

kurde jak nam polskim mi sie jutro trafi na maturze temat o bikach :) hehe pozdro
dla mnie bomba :)
skopek
Kontakt:

Post autor: skopek »

Odpowiedź + filmiki=> http://www.velo.com.pl/szkola.htm
[S] rame project-x 15' stan bdb na gwarancji(16m), kiere ns x-up xl + mostek ns jump!
pitikuku
Kontakt:

Post autor: pitikuku »

hehe no wlasnie: maQra ma racje razem z nim sie tego na tym zasniezonym podjezdzie uczylem przed hotelem
Rząd cię olewa? Straciłeś żonę? Przestań pier..... pompuj oponę :)
XionC
Kontakt:

Post autor: XionC »

nie trza sie az tak uczyc tej rownowagi, ja umiem podskoczyc tylko 5 razy w miejscu. trza tylko dopracowac ruchy jak kolega wspomnial kopniecia, wyskoku i klamki. na ogol to jest kilka minut nauki, rownowaga sie sama utrzymuje mozna powiedziec :P
www.netbike.pl
ODPOWIEDZ