Jakie gripy ??
Jakie gripy ??
Pomozcie
Nie mam jakis francuskich raczek a od roweru mi sie zaczeły robic straszne odciski pomimo rekawiczek To dziwne bo od łopaty to mi sei odciski nie robią ;)
Kryzys taki ze juz prawie jeździc nie moge bo mnie tak rece bolą.
Wniosek jeden trzeba gipy zmienic ( jesli grip to to za co sie trzyma kierownice :), A wiec co polecice i dlaczego no i oczywiscie fajnie by było w przystępnej cenie.
Nie mam jakis francuskich raczek a od roweru mi sie zaczeły robic straszne odciski pomimo rekawiczek To dziwne bo od łopaty to mi sei odciski nie robią ;)
Kryzys taki ze juz prawie jeździc nie moge bo mnie tak rece bolą.
Wniosek jeden trzeba gipy zmienic ( jesli grip to to za co sie trzyma kierownice :), A wiec co polecice i dlaczego no i oczywiscie fajnie by było w przystępnej cenie.
ja miałem do niedawna tioga eyeball. jeżdze bez rekawiczek (czasami tylko w takich tam gównianych;P)... odciski mam, ale nie bolą i nie są jakieś mega. generalnie chwyty dobre. miałem je prawie rok. teraz mam odi yeti i są oczywiście zajebiste;) niestety jeszcze nie sprawdziłem jak się na nich jeździ w terenie, bo mam łańcuch i kasete do wymiany, ale tak do jazdy po mieście jest ok (rekreacyjnej - dziś odwiedziłem pojechałem babcie odwiedzić;), ew jakieś 1-8 na przednim kole robiłem;). w każdym razie dają poczucie jakiejś wiekszej sztywności:)
http://skocz.pl/grbf.com <-Filmy.
http://skocz.pl/mfoty <-Foty.
http://skocz.pl/mfoty <-Foty.
bbb to jest opcja bardzo krotkotrwala, po misiacu dwoch calkowicie sie scieraja, a jak raz zdejmiesz (odkrecisz) raczki to bardzo czesto sie gwint od srub niszczy. Jak masz malo kasy to sie oplaca, ale jak chcesz zainwestowac to kupuj lizard skiny (na licencji odi) albo odi ktore sa troche drozsze. A tak poza wszystkim to odciski i tak bedziesz mial na poczatku. Musisz sie przemeczyc. Po pewnym czasie sie przyzwyczaisz i beda niezauwazalne.
hmm ja jezdze jeszcze (jakis tydzien tylko :P) na tiogach mushy. bez rekawic sa zajebiste :D miekkie i wogole, przyjemnie sie trzyma. owszem odciski sa ale mi to nie przeszkadza (amzoe to od lopaty .... :P)
a teraz zmieniam na gripy kony. i nie te kijowe co sa w konach shredach scprapach itp tylko na piekniutkie zdjete prosto z kony stinky :] sa dlugie - 140 mm (akurat chociaz 160 bylo by best :P)
tylko nie rozumiem poblemu ruszajacych sie gripow - psika sie do srodka lakierem do wlosow naciaga szybko i sie nie rusaja ni ****. :)
a teraz zmieniam na gripy kony. i nie te kijowe co sa w konach shredach scprapach itp tylko na piekniutkie zdjete prosto z kony stinky :] sa dlugie - 140 mm (akurat chociaz 160 bylo by best :P)
tylko nie rozumiem poblemu ruszajacych sie gripow - psika sie do srodka lakierem do wlosow naciaga szybko i sie nie rusaja ni ****. :)
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
ja niedawno kupilem shimano za 13 zł :D
zajefajne miecutkie i grube !!
tak jak tiogi miękkie tylko ze grube i sie szybko nie zetrą i mają końcówki takie ze si nei zswaja po kierze są zajefajne poprsotu tez mam odciski i na wczesniejszych gripach jzu nei mogłem wytrzymac a na tych iodzio nawet bez rekawiczek a wiadomo w rekawicah lepsiej :D
zajefajne miecutkie i grube !!
tak jak tiogi miękkie tylko ze grube i sie szybko nie zetrą i mają końcówki takie ze si nei zswaja po kierze są zajefajne poprsotu tez mam odciski i na wczesniejszych gripach jzu nei mogłem wytrzymac a na tych iodzio nawet bez rekawiczek a wiadomo w rekawicah lepsiej :D
Gripy
Jak się jeżdzi na rowerku 10 lat to się nie ma odcisków. Tobie proponuje najtansze gripy jakie są na rynku. W prawdzie nie wytrzymuja długo ale są miękkie.
gripy kony (te jack shit a nie cowan ;) ) rulez i tyle :]
mam takie juz jakis czas i sa bajeranckie. owszem mimo to ze mam rekawiczki to odcisk na cala lape, ale to moze przez to ze rekawiczki moto x? :D twarde, hamskie ale mozna nimi kruszyc mury ;)
hm na odciski nie ma sposobu, po pewnym czasie przestana dawac o sobie znac =D
mam takie juz jakis czas i sa bajeranckie. owszem mimo to ze mam rekawiczki to odcisk na cala lape, ale to moze przez to ze rekawiczki moto x? :D twarde, hamskie ale mozna nimi kruszyc mury ;)
hm na odciski nie ma sposobu, po pewnym czasie przestana dawac o sobie znac =D
www.bikeaction.pl
popieram krzywego- te gripy kony sa nie do zdarcia, jezdze ogolnie bez rekawiczek na codzien, przywdziewam jedynie na szalenstwo, minusem jest to ze nie wiem gdzie je dostac w polsce (ja mialem z rowerem)
a do odciskow sie przyzwyczaj- robia sie od rwania kiery niezaleznie od gripow czy rekawiczek, przy dobrym doborze sa poprostu mniejsze
a do odciskow sie przyzwyczaj- robia sie od rwania kiery niezaleznie od gripow czy rekawiczek, przy dobrym doborze sa poprostu mniejsze
Local Swinga-Swinga
Jesli tylko finanse Ci pozwalaja to ODI Ruffian - zajebiste gripy, guma doslownie wkleja sie w dlon, no i nie ma mozliwosci zeby sie przesuwaly, przekrecaly, spadaly itp. Jak raz sie na nich przejedziesz to juz nie bedziesz chcial innych.
A co do problemu zsuwajacych sie gripow - lakier do wlosow jest nieskuteczny, po jezdzie w blocie i deszczu woda jest wszedzie, nawet miedzy gripem a kiera, wiec slizgaja sie jak glupie...
ciamek
A co do problemu zsuwajacych sie gripow - lakier do wlosow jest nieskuteczny, po jezdzie w blocie i deszczu woda jest wszedzie, nawet miedzy gripem a kiera, wiec slizgaja sie jak glupie...
ciamek