PIKE('owy dylemat)
PIKE('owy dylemat)
hej panowie, otóż noszę się z kupnem pike'a i...:
http://www.harfa-harryson.com.pl/rockshox-pike.htm
...zastanawia mnie jaka jest różnica między RACE a SL, bo u dystrybutora jest że nie ma żadnej a cena jest różna.
Poza tym czy warto dopłacać do wersji TEAM dla aluminiowej sterówki i innej korony??
jak się na tym jeździ na dłuższą metę, jak z regulacjami oraz czy warto poprostu :)
interesuja mnie wypowiedzi wyłącznie osób posiadających ten amortyzator oraz takich które miały z nim dłuzszą styczność.
Pozdrawiam
http://www.harfa-harryson.com.pl/rockshox-pike.htm
...zastanawia mnie jaka jest różnica między RACE a SL, bo u dystrybutora jest że nie ma żadnej a cena jest różna.
Poza tym czy warto dopłacać do wersji TEAM dla aluminiowej sterówki i innej korony??
jak się na tym jeździ na dłuższą metę, jak z regulacjami oraz czy warto poprostu :)
interesuja mnie wypowiedzi wyłącznie osób posiadających ten amortyzator oraz takich które miały z nim dłuzszą styczność.
Pozdrawiam
matura to bzdura :)
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
witam,
jestem szczesliwyp posiadaczem pika wiec moze sie wypowiem...
aby rozwiac swoje watpliwosci do konca proponuje zajzec na strone Srama :
http://www.sram.com/en/rockshox/mountai ... /index.php
Ja osobiscie wybralem wersje Race. Ma to co Team tylko bez manetki,
ktora zreszta bedziesz mogl sobie zakupic i zamontowac(w SL nie mozna)
Nie ma aluminiowej rury sterowej i pustej korony
(po co to komu:) do tej pory jezdzilem na blacku comp 100/120 wiec spodziewalem sie poprawy, ale nie takie diametralnej! Bardzo milo sie zaskoczylem.
Plynna regulacja skoku 95-140 mm to jest cos co bardzo sie przydaje.Street, prosze bardzo.ustawiasz na 95
i tak zwany gate zamykasz do konca co powoduje ze widelec niemalze calkowicie sie blokuje.
jezeli jednak bedziesz chcial z czegos zeskoczyc to gate sie otworzy a widelec sie ugnie.chcesz pozjezdzac-nie ma sprawy. 140mm , otwierasz gate i widelczyk wybiera wszystko ladnie i sprawnie. natowist jezeli chcesz z czegos zeskoczyc duzego, mozna ustawic tlumienie odbicia tak ze na pewno ci nie przywali w dynke.
wiec jezeli masz kase(albo wojka w stanach) to moim zdaniem nie ma teraz na rynku niczego lepszego : )
pzdr
ps sory za byki
jestem szczesliwyp posiadaczem pika wiec moze sie wypowiem...
aby rozwiac swoje watpliwosci do konca proponuje zajzec na strone Srama :
http://www.sram.com/en/rockshox/mountai ... /index.php
Ja osobiscie wybralem wersje Race. Ma to co Team tylko bez manetki,
ktora zreszta bedziesz mogl sobie zakupic i zamontowac(w SL nie mozna)
Nie ma aluminiowej rury sterowej i pustej korony
(po co to komu:) do tej pory jezdzilem na blacku comp 100/120 wiec spodziewalem sie poprawy, ale nie takie diametralnej! Bardzo milo sie zaskoczylem.
Plynna regulacja skoku 95-140 mm to jest cos co bardzo sie przydaje.Street, prosze bardzo.ustawiasz na 95
i tak zwany gate zamykasz do konca co powoduje ze widelec niemalze calkowicie sie blokuje.
jezeli jednak bedziesz chcial z czegos zeskoczyc to gate sie otworzy a widelec sie ugnie.chcesz pozjezdzac-nie ma sprawy. 140mm , otwierasz gate i widelczyk wybiera wszystko ladnie i sprawnie. natowist jezeli chcesz z czegos zeskoczyc duzego, mozna ustawic tlumienie odbicia tak ze na pewno ci nie przywali w dynke.
wiec jezeli masz kase(albo wojka w stanach) to moim zdaniem nie ma teraz na rynku niczego lepszego : )
pzdr
ps sory za byki
Bierz Sl-ke szkoda kasy nawet na race, bo w Sl jest to samo, ino brak regulacji zewnetrznej floodgate.
A wewnetrzna polega na tym, ze wyciagasz pokretło regulatora tłumienia powrotu, zdejmujesz kapselek od floodgate i regulujesz.
Co do pracy to bardzo dobra, za rok napewno kupie coś z kolekcji RS 2006:D
A wewnetrzna polega na tym, ze wyciagasz pokretło regulatora tłumienia powrotu, zdejmujesz kapselek od floodgate i regulujesz.
Co do pracy to bardzo dobra, za rok napewno kupie coś z kolekcji RS 2006:D
Ja zawsze tu byłem nie myśl że tylko ty sie w to bawiłes
Roznica jest taka ze w sl nie masz zewnetsznej regulacji floodgate a w race masz zewnetszna regulacje srebrnym pokretlem.
Amortyzator bije na glowe wszystkie inne (ja mam race) wg mnie lepszy od shermana i niektorych foxow, co do regulacji o ma ich mnostwo mozesz go wyregulowac jak ci sie podoba a wiec jezeli zastanawiasz sie czy go kupic to biez napewno bedziesz zadowolony.
Amortyzator bije na glowe wszystkie inne (ja mam race) wg mnie lepszy od shermana i niektorych foxow, co do regulacji o ma ich mnostwo mozesz go wyregulowac jak ci sie podoba a wiec jezeli zastanawiasz sie czy go kupic to biez napewno bedziesz zadowolony.
moj ma niecale dwa miesiace...jezeli chodzi o wytrzymalosc: jest naprawde sztywny a to dzieki osi qr 20. jak porownywalem z kumplem to byl sztywniejszy od juniora 2003 , rowniez na qr20. no i nie mam jakis tandetnych koron jak marcok. wyszystko wyglada solidnie. po prostu amor ktory jezdzi...i jeszcze sam w sobie fajnie wyglada...