POMOCY!!!

mokwa
Kontakt:

POMOCY!!!

Post autor: mokwa »

Mam do wszystkich prośbę, strarzy nie pozwalnają mi kupić sobie zbroji, bo mówią, że będe robić nie wiadomo co(hardcore:)).Dajcie jakieś sensowne argumenty.
MrDiggy
Kontakt:

Post autor: MrDiggy »

powiedz że i tak będziesz robił hardcore więc lepiej w zbroi bo sobie mniej żeber złamiesz:D
Sprzedam amor capa t4, manetki altus, przeżutka altus x2, kiera i mostek zoom. gg:6987597
Kuba_Szczecin
Kontakt:

Post autor: Kuba_Szczecin »

Powiedz np. że ze zbroją czy bez i tak będziesz jezdził, a ta zbroja to dla twojego bezpieczenstwa :)

Moja mama obejrzala pare razy extrem ze mna chyba -drop in tv- i juz wie ze FF i zbroja są potrzebne :D:D
DJ MICROS
Kontakt:

Post autor: DJ MICROS »

Hehe noto im tłumacz ze przy zbroi wcale nie bedziesz mial wiekszej pewnosci siebie
Albo ze ta zbroja chroni prawie wszystkie ważniejsze czesci twojego ciala.
Owijaj w bawełne ze to jest niebezpieczny sport i duzo ludzi sie polamalo.
A jezeli to wszystko nie pomoze to ostateczna (desperacka) akcja byloby to zebys sie poprostu polamal :P. Wtedy na pewno ci kupia zbroje jeszczedo niej dolożą.
Tylko jest pytanie - czy jest sens????
MrDiggy
Kontakt:

kupcie moja złotówke z podpisu
Sprzedam amor capa t4, manetki altus, przeżutka altus x2, kiera i mostek zoom. gg:6987597
Furmek
Kontakt:

Post autor: Furmek »

przedewszystkim temat postu jest po to zeby bylo wiadomo co tam moze byc, jak wszyscy zaczna pisac pomocy i help to bedzie bezsensu :P

niepozwalaja czy niechca zasponsorowac, bo to spora różnica :P

wiadomo ze zbroja podnosi troche odwage, jednak mysle ze stosunek odwaga/bezpieczenstwo i tak przemawia na korzysc zbroi, gadaj ze zbroja przydaje sie tez podczas spokojnej jazdy, przeciez nawet na schodach mozna poleciec na plecy przy minimalnej predkoci i zalatwic sie do konca zycia
kask pewnie masz wiec zapytaj rodzine czy moze kask tez maszw domu zostawic ? moze i bez rekaiczek jezdzic i szorowac dlonmi po asfalcie.. prubuj, a jesli tylko zabraniaja to kupuj i olej ich wkoncu robisz to dla swojego bezpieczenstwa :)
MrDiggy
Kontakt:

gadanie że sie połamało wiele osób jest bezsensu
jescze ci starsza jezdzic zabroni ;]
GÓRNIK
Kontakt:

Post autor: GÓRNIK »

powiedz,że po prostu nie chcesz się połamać!
www.cykloza.pl

ave na przetrwanie | amen

http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
O_o
Kontakt:

Post autor: O_o »

pokaz rodzicom film jak jezdzisz.ja pokazalem dropa 3 m i kupili mi ff :) zbroje kupilem sobie sam po powaznej glebie bo nie bede ssal od nich kasy.wytlumacz im ze zbroja jest tylko i wylacznie dla twojego bezpieczenstwa.
Kuba_Szczecin
Kontakt:

Post autor: Kuba_Szczecin »

Furmek pisze:niepozwalaja czy niechca zasponsorowac, bo to spora różnica :P

no właśnie :D bo skoro piszesz że nie pozwalają, to wnioskuje,że masz kase swoją wiec mozesz zrobic z nią co chcesz nie ??
to jak mogą ci zabronić ??
No chyba, że pod jakąś groźbą :P np. wydziedziczą cie czy co ?? :P

POZDRO
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

Moim zrobili to samo z FF i jeszcze powiedzieli że jak sie teraz specjalnie wywale to zabiorą rower... No to kilka razy sie pobrudziłem ziemią na twarzy i jak wchodziłem do chaty szbko sie do pokoju zawijałem żęby nuby się kryś oczywiście się skapneli że cos nei tak i po dłuuuuuuugich tłumaczeniach dostałem FF. A teraz się przyzwyczaili i z kupnem zbroi nie powinienem mieć problema.

Poprostu musiz ich troche oswoić z tym że czesto sie wywalasz (co w sumie nei jest prawdą) ;]
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

Moim zrobili to samo z FF i jeszcze powiedzieli że jak sie teraz specjalnie wywale to zabiorą rower... No to kilka razy sie pobrudziłem ziemią na twarzy i jak wchodziłem do chaty szbko sie do pokoju zawijałem żęby nuby się kryś oczywiście się skapneli że cos nei tak i po dłuuuuuuugich tłumaczeniach dostałem FF. A teraz się przyzwyczaili i z kupnem zbroi nie powinienem mieć problema.

Poprostu musiz ich troche oswoić z tym że czesto sie wywalasz (co w sumie nei jest prawdą) ;]
mokwa
Kontakt:

Jak im mówie że to niebezpieczny sport i że moge sie rozjebać to mówią że mi zabiora rower i oni niechcą rzebym startował wzawodach
http://tiny.pl/ml4w
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Przestancie nazywac tematy "POMOCY" ...

Temat ma byc NA TEMAT!! jezu jak to wkurza...

Tylko tyle, a starszym wytlumacz, ze jestes poczatkujacy i potrzebujesz ochrony zeby sobie nic nie zrobic bo szanujesz swoje zdrowie. Jestes rozsadny i nie zamierzasz przekraczac granic swoich mozliwosci...

I zastosuj sie.,
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
mokwa
Kontakt:

Mr diggy ma racje, a jak im pokaże dropa to powiedzą że się zabije i zabiorą mi rower jak robie wheele to mi mówią że to niebezpieczne
http://tiny.pl/ml4w
MrDiggy
Kontakt:

MaxDamageDA pisze:Przestancie nazywac tematy "POMOCY" ...

Temat ma byc NA TEMAT!! jezu jak to wkurza...

I zastosuj sie.,
w 100% zgadzam sie z Maxem
Qube
Kontakt:

Post autor: Qube »

mialem podobny problem i mama pogadala ze swoim przyjacielem ktory ma syna ktory jezdzi dh i powiedzial jej podobno ze i tak to nic nie da ze to juz niest nalug i i tak bedzie hardcore i lepiej mi kupic zbroje i za niedlugo kupuje wlasnieLD
Wszystko co potrafisz wymyśleć i w co uwierzyć, możesz to osiągnąć!!!!!!!
wd40
Kontakt:

Post autor: wd40 »

Ja juz mam komplet ochraniaczy :) Mow, ze nie chcesz sie polamac i tak czy tak bedziesz z tych hop/schodow/dropow itepe skakal, a zbroja moze Cie uratowac przed zlamaniami :D
amerykaninek
Kontakt:

Post autor: amerykaninek »

a ja ci powiem o innej taktyce niż wszyscy. Bo jak pokażesz strarym tego dropa lub jakieś trasy na których śmigasz to pewnie ci rower zabiorą mówiąc: "synu to jest niebezpieczne możesz sobie krzywde zrobić ....." Więc nie rób tego bo to nie pomoże z resztą sam znasz swoich rodziców.
No i moja taktyka polega na tym że idziesz do straych i mówisz że chcesz by ci dali kase na zbroje a oni na to że nie bo bedziesz wtedy ostrzej jeździł i sie połamiesz, no a ty wtedy na to że ty i tak wiesz na co cie stać i nie zrobisz sobie kżywdy, no a oni pewnie będą gadać to samo że nie i koniec a jak sie nie podoba to ci rower zabiorą. No i ty wtedy przechodzisz do sedna sprawy że rower to całe twoje życie nie możesz żyć bez nie go i takie tam inne kity :P a jak ci rower zabiorą to i tak bedziesz jeździł bo bedziesz jeździł na bikach z kolegów ( no powiesz im że ci koledzy dadzą pojeździć na trasach [ nawet jeśli to nie prawda]).No i powiedz im jeszcze że powinni sie cieszyć że ich syn ma takie zainteresowanie i lubi jeździć bo to po prostu coś pięknego i to że chyba nie chcą mieć jakiegoś "drętwego" syna który nie wychodzi z domu i jest jakimś anemikiem który gra w szachy z komputerem albo skleja modele samolotów :D jak im to powiesz to powinni dać kase i możesz jeszcze dodać że rodzice jakiegoś twojego kolegi dali mu kase bez problemu. I powiedz że pakowanie kasy w ten sport jest o 100% lepsze niż kupowanie dragów . NAPISZ CZY SIE PODOBA
Derek on bike+stairs=great fun http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=353091
ODPOWIEDZ