nie musisz zmieniac piasty. wybierasz sobie jeden najlepszy bieg, i skracasz odpowiednio łańcuch, zeby nie spadał, ale tez zeby nie był za bardzo napięty ( dobrze jak masz poziome haki ) .
dwa skarby razem http://img105.imageshack.us/my.php?image=dsc00032qu9.jpg
singiel+dirt=fajność:P
nieno najlepiej na singlu- nic nie lata i wogóle linek niema spokój, wywal tez przedni hamulec:P nie przydaje sie w dyrcie i streecie
nic nie musisz kupować
1. Ściągasz kasetę, rozbijasz ją - wyjmujesz podkładki i koronki - wybierasz jedną koronkę i ewentualnie dwie większe na rockringi.
2. Wkładzasz niepotrzebne koronki spowrotem na piastę, potem podkładki - jeden "rockring", podkładka, właściwia koronka, podkładka, "rockring"... podkładki i skręcasz wszystko ( te rockringi to wysokie koronki żeby łańcuch nie spadał na lewo prawo.
3. Teraz jeżeli nie masz pionowych haków to wsadzasz przerzutkę - wykręcasz to kółko bliżej haka i spinasz łańcuch najkrócej jak się da wykorzystujac przerzutkę jako napiancz łańcucha.
i to tyle - masz singla... i ja raczej w rowerze do dirtu i streetu nie zastosuje przerzutki w przyszłości
przy tworzeniu singla metodą KuMiK'a musisz pamiętać jeszcze o tym żeby tak umiejscowić tylną zębatkę aby była w linii prostej z blatem, co ma zapobiec krzyżowaniu się łańcucha, a w rezultacie zmniejsza ryzyko spadania łańcucha ( możesz zrezygnować z "rockringów"). Powodzenia!
może być zwykła, ale jeżeli jesteś pewien, że będziesz miał tylko singla to warto by od Dzikusa załatwić - tam nie ma bębenka dzięki czemu kołnierze są szerzej rozstawione co wpyłwa pozytywnie na wytrzymałość koła.
Co do przełożenia... 32:16 - dla mnie wyważony idealnie do tego co jeżdze.
ano tak: odkąd sobie single -speedam to nic mi nie terkocze, nie spada i napęd się wolniej zużywa, a jak zechce mi się szybszych harców to założę kasetkę spowrotem, albo dodam najmniejszą zębatkę z tyłu i wajchę od kolarki pod siodełko i będzie duo spid :D
Rząd cię olewa? Straciłeś żonę? Przestań pier..... pompuj oponę :)