stery :P:P:P

SWEETCHUCK
Kontakt:

stery :P:P:P

Post autor: SWEETCHUCK »

Dobra wykarzcie się wiadomością na temat sterów :
- FSA the PIG
- Brave Machine
- DM
- Funn HEADBANGER
- Da bomb
===> Mocne, dobre i sprawdzone !!!!!
Mówcie co myślicie....do STREET'u i DS
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

ja mogę się tylko o DaBombach wypowiedzieć, ale to są X10, więc musisz mieć do tego trochę "przeinaconą" główkę :P Na wielkich kulach są, genialnie wręcz uszczelnine, kręcą się lepiej niż moje poprzednie maszyny....no po prostu cuda <cmok> :)
http://dhcyc.pinkbike.com
SWEETCHUCK
Kontakt:

Aha spoko dhcyc ale nie wiem czy DM DS 3.0 ma aż taką główke, musze sprawdzić to !! Bo właśnie widziałem, że do PITT'a dorzucają X10 i dają wtedy 5 lat gwary :/:/:/:/ !!!! Dobra dzięki za opinie :D:D:D kosztują chyba 199 zł ??????// Jak tak no to w dupe węża nabieram bo właśnie muszą być góra do 200 zł bo na pieniądzach nie śpie więc tak stoję
..Jak jest siła i wena do walki, to trzeba > czerpać maXimum zabawy... : ) .
deso
Kontakt:

Post autor: deso »

FSA the PIG dostalem z a-gangiem i sprawuja sie bardzo dobrze, leciutko chodza, jednym slowem nie narzekam
Furmek
Kontakt:

Post autor: Furmek »

Ja moge powiedziec conieco o DaBomba DaRection, lozyska maszynowe, na poczatku stery wydawaly sie niedo zabicia, jednak gniazda na lozyska szybko zlapaly troszke luzu, w dodatku od góry nie wchodzi zaden stożek tylko wszystko trzyma sie na oringu! i stery nawet skrecona na maxa maja tedencje do "pstrykania" na nierównościach. Mnie osobiscie strasznie denerwuje jak mi cos pstryka i przy okazji zmiany ramy pozbylem sie sterów.
Ale jesli dzwieki ci nie graja na nerwach to sa naprawde fajne, dobrze uszczelnione, nie lapia luzów IMO warte swojej ceny :D
guest
Kontakt:

Post autor: guest »

ja zamierzam kupic The Pig na lozyskach kulkowych, ale nie wiem czy nie lepiej na maszynowych.. gdzies juz podobny post widzialem ale nie widzialem dalszych wypowiedzi:P jak myslicie jest sens brac maszynowe? pozdro
Furmek
Kontakt:

Post autor: Furmek »

Jeśli masz diw lewe ręce i niepotrafisz wyczuć momentu jak ci sie luzy zrobią, a o rozbieraniu i czyszczeniu nie ma mowy to bierz na maszynach, a jak nie to jakies dobrze uszczelnione zwykle duze kulki z pozadnymi stalowymi duzymi bierzniami :D
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

Do tych X10 główka musi być sfrezowana na 1 cal, inaczej ich nie wbijesz do końca, bo mają długie miski.....ja je za 100 zeta kupiłem, bo jest promocja DC do Cocków :P A one strzelać nie będą, bo chociaż klina niema, to między miską górną a sztycą sa 2 gómowe uszczelki......pierońsko trudno miskę założyć, ale za to luzów żadnych nima =D
http://dhcyc.pinkbike.com
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

mialem pigi bmx na kulach. miut, na sztywniaku jezdzily i przezyly sporo. razem ze zmiana ramy kupilem pigi na maszynach.. i podobnie, zero problemow. w pelni polecam, a cena jak sie postarasz ok 80 zeta :D tak mialem na kulach i za 70 kupilem maszyny :)
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

ja mam funny, fajnie sie sprawują, brave, to chyba to samo, tylko mają dłuższe inserty.

jednak mając jakieś doświadczenie ze sterami na maszynach, stwierdzam, ze najlepsze są zwykłe (ale wielkie) kulki, łatwo nasmarować i kontrujesz bezproblemowo, więc najlepiej weź pigi, a nadwyżkę kasy przeznacz np na kino z kobietką :]
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Dorwij sobie z niemiec uzywane chris kingi. Wieczne sa.

Ja za 200zl sprzedalem po znajomosci kolezce steelset'a
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
SWEETCHUCK
Kontakt:

spoko no to w pewnym sensie wiem co brać !!! Na 1000% wezme na kulkowych bo ja nie mam lewych rąk ( tylko jedną :P:P ) a do DANGEROUS DS 3.0 nie można włożyć X10 ( tak mi powiedziano ). Myśle, że dużo osób chwali PIG'i DH więc może to właśnie one !!! Dzięki narka
SWEETCHUCK
Kontakt:

i to tyle ??? nikt się jeszcze nie wypowie....przecież nie wierze, że wszyscy mają stery z pólki powyżej 200 zł....nie wszyscy chyba !!!!! Jak jeździcie na innych sterach niż podane są w pierwszym poście to mówcie tu nie ma ograniczeń :P:P
SWEETCHUCK
Kontakt:

....ej no nie załamujcie mnie :>:> !!!!!! Nie wierze, że niekt nie ma sterów dobrych pow. 100zł - 200 zł !!! Jest ich przeciez wiele, a już chociaż ktoś z was je ma !!!!!!! BIKE'rzy rozkręćmy ten temcik bo dzięki niemu nie tylko ja moge skorzystać !!!!

POZDRO ZIOMALE
Domo
Kontakt:

Post autor: Domo »

błąd masz w podpisie, nie pisz po angielsku jeśli nie potrafisz
fura: http://tiny.pl/hrc2
Dex
Kontakt:

Post autor: Dex »

ja mam tiogi mx i są bardzo fajne :) od nowosci zero luzów, ładnie sie krecą polecam :)
Matias
Kontakt:

Post autor: Matias »

ja mam najtańsze maszyny na rynku " Tank" . Na allegro kupiłem za 59zł, w jakimś sklepie netowym widziałem je za 89zł. Maszyny jak maszyny, innych w rękach nie miałem więc porównać nie moge, kierownica stawia nierówny opór ale najprawdopodobniej przez krzywo wbitą miske albo krzywą glówkę ( destroyer street więc to mozliwe:))
SWEETCHUCK
Kontakt:

aha...spoko !!!!!!
Oj cicho bądź Domo jak tak napisałem to ma tak być !!!
Napisałem nie to słowo co ty chcesz widzieć !!! Pisze potocznie a nie gramatycznie !!! Ja nie moge niektórych ludzi co na wszystko patrzą boshe trzeba byc naprawde inny !!!!!!
SWEETCHUCK
Kontakt:

co do tematu to co dalej ?? macie coś godnego na uwadze czy nawet w praktyce ??? PISZCIE, zgłaszajcie i opowiadajcie wrażenia co do waszych sterów
ODPOWIEDZ