Amor Z.1 II, 66 VF, Stance
ja mam taki sam dylemacik jak na tym temacie jak widze.. :) :) :) PIKE vs. 66vf.
No i co brać?! jestem zjedzony przez nerwy, ciekaowść i wszelkie emocje :) ale i tak nie umiem podjąć tej decyzji. Chociaż jak widze opinie właścicieli PIKE, to może być nieźle! Ale właściciele i ci, który jeździli na 66 też są pozytywnie nastawieni.. KURDE, co robić..? a amorek przeznaczam do dirtu i FR - rama sztywna.
PzDr :)
No i co brać?! jestem zjedzony przez nerwy, ciekaowść i wszelkie emocje :) ale i tak nie umiem podjąć tej decyzji. Chociaż jak widze opinie właścicieli PIKE, to może być nieźle! Ale właściciele i ci, który jeździli na 66 też są pozytywnie nastawieni.. KURDE, co robić..? a amorek przeznaczam do dirtu i FR - rama sztywna.
PzDr :)
[url=http://images2.fotosik.pl/215/cc7232081b005fca.jpg]..na nowej miejscówce.[/url]
Słuchaj...66 to zarąbisty amor...35mm golenie...dobre tłumiki...ale wiesz...Pike to w sumie amor do wszystkiego bo ma duza rozpietość skoku...pracuje cudnie(miałem juniora i chodził gorzej)...jest sztywny jak widelce da bomba...no i te regulacje...to trzeba zobaczyć...a przedewszystkim mozna go kupic duuzo taniej...bo juz za 1700 masz najwyższy model sprężynowy na allegro...sam taki kupilem <za 1650>i powiem ci ze gruuubo bym sie zastanowil gdybym mial sie zamienic na 66 nawet bez dopłaty...co prawda marcok wygląda bardzo ładnie...ale jak wiadomo moze to tez byc wada<liczni złodzieje>...a i w piku masz tez blokade skoku ktora dziala w ten sposob ze nawet kiedy masz zblokowany amor to jezeli w cos jebniesz to blokada sie wylacza..i dzieki temu nie rozjebiesz amorka...mozna dzieki temu wiele pokombinowac...np osoby lubujace sie w dirtach mopga go zblokowac aby podczas najazdu im nie zjadał hopki a podczas londowania blokada sama sie zwolni po czym automatycznie widelec znow bedzie zblokowany...powiem ci ze jest to zaje*** sprawa...serdecznie polecam pika...chociaz ba amory są godne uwagi(ale według mnie marcok juz sie zepsuł i jedzie tylko na opini i niema co w niego inwestowac bo lepiej dorabiac firmy ktore maja dobry sprzet)
oczywiśćie wiele osob moze sie ze mna nie zgadzać...
pozdrawiam
kocellla
oczywiśćie wiele osob moze sie ze mna nie zgadzać...
pozdrawiam
kocellla
wielkie dzięki Kocela.. :) właśnie nastawiałem się na 66, a tu nagle niezły post wbrew moim myślom. :) ładnie ująłeś zalety PIKE i jestem zdecydowany na niego w 70% :] ..chyba :P bo nie ma co inwestować w sprzęt, co sie podoba także drechom. :/
myśle, że mam trudną decyzje :]
pzdr.
myśle, że mam trudną decyzje :]
pzdr.
[url=http://images2.fotosik.pl/215/cc7232081b005fca.jpg]..na nowej miejscówce.[/url]
Siema!
Katam ostatnio na 66 rc i powiem ci ze amor wypass chodzi przepieknie i ta sztywnosc (pomimo ze 170mm!!)Niestety porownania do PIKE`a=/ale moge cie pocieszyc ze mozesz wyrwac 66 rc na allegro za 1500zl!!Moj koles stargowal sie z 2000 do 1500.Ajesli chodzi o dirty to zdaje mi sie ze jak bys wzial wersje 150 to bylo by si.
Katam ostatnio na 66 rc i powiem ci ze amor wypass chodzi przepieknie i ta sztywnosc (pomimo ze 170mm!!)Niestety porownania do PIKE`a=/ale moge cie pocieszyc ze mozesz wyrwac 66 rc na allegro za 1500zl!!Moj koles stargowal sie z 2000 do 1500.Ajesli chodzi o dirty to zdaje mi sie ze jak bys wzial wersje 150 to bylo by si.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=566269
ojj..wydaje mi sie ze 150mm na dirt to o duuuzo za duzo...bierz bez gadania pika...jest to amor ktory bije inne tej klasy na głowe...a 66 to inna klasa i amor do całkiem czego innego...no i niewiem czy mialbym zaufanie do amora ze skokiem 170mm w jednej półce...bo jak wiadomo te długasne golenie trzyma tylko korona...bierz pika i jak ci sie nie bedzie podobal to mi wjebiesz wpierdol oke????hehe,...ten amor sie wszystkim podoba...bo jest przewspaniały...jeszcze nie slyszalem zlej opini o piku od osoby ktora na nim jezdzila...to swiadczy o nim...bo jak mozna krytykowac cos co jest praktycznie idealne????
pozdrawiam
pozdrawiam
ale ten z1 zapewne mial dłuższe golenie ktorych wiecej wczodilo w dolne golenie...na 99%nie sa takie same...wydłużając ten amor automatycznie tracisz na sztywności i wytrzymałości...wiec przemyśl czy jest warto dla tych 2 cm poswiecac amora...nierozumiem troche tego....bo bedzie ladniej wygladał???/pozdro666
Kocela Ja nienawidze dirtu... nie lubie takich katów wybicia. Wole lecieć w dal... A poza tym 66 moge dopompować i go dardzo utwardzić(wiem bo mam Drop-off) i daje mi to to samo co blokada tylko ze cały czas mam takie same kąty do skakania. Dawno temu jak miałem RST Gila i główka była nisko to na moim biku sie jeździć nie dało... A po wstawieniu czegoś wyższego....hmmmm rewelacja.
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3808556
hmm.. Max chyba coś by załatwił, ale nie wiem (tylko tak się orientuje), a ja dzisiaj jeździłem próbnie na 66VF! Dla mnie to już jest idealne i widziałbym jakby to było w FR, a nawet taki dirt.. a jak 66VF był dla mnie idealny, to co dopiero powiedzieć o pracy PIKE.. (a problem w tym, że na pike nie jeździłem) :P