z5 qr20 `99
ten amorek ciężko zepsuć. korona pęka, jak za mocno dokręcasz śruby, no i ewentualnie robisz crash testy z traktorami.
jeżeli jest na powietrze, możesz normalnie włożyć śruby, ale odradzam, w amorku jest niskie ciśnienie, nic mu się nie stanie. luzów nie złapie, bo ma te same ślizgi co choćby z1 bam.
co do tego, które amorki z 99 są fajne - cała seria z1, junior, mr. t i monster. no można jeszcze dodać kombinacje jak ta z5
jeżeli jest na powietrze, możesz normalnie włożyć śruby, ale odradzam, w amorku jest niskie ciśnienie, nic mu się nie stanie. luzów nie złapie, bo ma te same ślizgi co choćby z1 bam.
co do tego, które amorki z 99 są fajne - cała seria z1, junior, mr. t i monster. no można jeszcze dodać kombinacje jak ta z5
No wlasnie. Moj z3 qr20 jest na sprzedaz-ma nowa korone calkowicie rozkrecana-nawet rura sterowa-+ta popekana korona+Junior T qr20 (prawie kompletny -bez gornych goleni czyli dolne lagi,tlumiki,slizgi,sprezyny,korony,booster, bla bla bla itak dalej)przyda sie na czesci bo to tosamo prawie,mozna sobie poskladac drugi amorek albo miec w zapasie czesci.wszystko za 800zl chce sprzedac-mam sztywny wideł i nie zamierzam wracac do systemow amortyzujacych:]
TwoFourPlayer
OBRECZ BFR 24"x48h-90zl,Kolo tyl 24" piasta dmr revolver -260zl
OBRECZ BFR 24"x48h-90zl,Kolo tyl 24" piasta dmr revolver -260zl
A ja bym sie mimo wszystko zastanowil nad tym amorkiem... mam z1 wedge'a i tez mi odradzali... ze to do xc, lekki fr... i co? w porownaniu z DJ3 z 2003 moj amor po identycznym stylu jazdy ma zero loozów (nie byl nigdy w serwisie)... a dj qmpla pięknie strzela... korona... hmmm... moze ma "wrodzoną wade techniczną"... a stare marcochy faktycznie były solidnym sprzętem... Nie raz widzi sie w lesie jakiegos chlopa na "oldtimerze" marcocha i nikt nie narzeka... chociaz wg. mnie marcoch przestal robic solidny sprzet od 2003... bo DJ z 2002 (qr20), drop-offy (qr20)... wedge... to było coś!!!
Jak bym mial mozliwosc to bym swojego wedge'a 2004 zamienił na jakiegos dj'a 2002 albo drop-off'a 2002... ale tylko tak dla szpanu:D
Jak bym mial mozliwosc to bym swojego wedge'a 2004 zamienił na jakiegos dj'a 2002 albo drop-off'a 2002... ale tylko tak dla szpanu:D
www.feel-free.pl
hmmm... mozliwe... widac to jest w niektorych przypadkach "pech"... mam qmpla co ciagle ma DJ 2002 i nic mu sie z nim nie dzieje... a jezdzi wg. mnie bdb... no, ale w sumie po prognozach innych riderów moj wedge już dawno powinien zdobic moją półkę z trofeami rowerowymi, a hula jak ta lala:)
Wkazdym razie wracajac do tematu z5 ja bym go kupil po to zeby sobie posmigac (niekoniecznie hardcorowo) i miec takie cudo, ktorego praktycznie juz nikt nie ma (w stanie "new")...
pozdroffka for all:)
Wkazdym razie wracajac do tematu z5 ja bym go kupil po to zeby sobie posmigac (niekoniecznie hardcorowo) i miec takie cudo, ktorego praktycznie juz nikt nie ma (w stanie "new")...
pozdroffka for all:)
www.feel-free.pl
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Junior miałem coś konkretnego do powiedzenia ale osłabiły mnie wasze wypowiedzi. Jak ktoś powiedział, każdy marcok do 2000 roku jest super i nie rozumiem chrzanienia że amor jest do XC. Ma mały skok, to fakt, ale jest znacznie solidniejszy od duro który jest do fr:D Więc nie widze sensu w pytaniach do czego jest amor, mozna zniszczyć wszystko, zależy od stylu. Aha, jest szczęściwym posiadaczem tego z5 i DZIEKI ZA RADE Z POLUZOWANIEM ŚRUB. Były luźne ale widocznie tak ma być żeby nie rozsadziło korony. Dzieki