Do posiadaczy shermanów ?

adibest
Kontakt:

Do posiadaczy shermanów ?

Post autor: adibest »

Siema
Mam takie pytanko do tych którzy jeżdza na shermanach (mam na myśli jednopółki), gdyz w niedalekiej przyszłości planuje nabyć jakiegoś flicka albo fireflya i rzecz jest w tym że jeżdze teraz na blacku elite 120mm i strasznie mnie wku.rwia, mam tarcze z przodu a to tez ma chyba wpływ że strasznie luzy łapie jak sie pohebluje ostrzej więc nose manuala i ogólnie tricków związanych z przednim kólkiem to za zbytnio już nie moge robic bo mam wrażenie że kiedyś w koncu sie rozj.ebie. Chodzi mi o to czy z Shermim nie ma takich problemow bo w koncu amorek 1 klasa no i cena tez nie mala, wszyscy zachwalają a ja niestety nie mialem przyjemności pojeździc na żadnym (zreszta i tak wady dostrzega sie dopiero jak sie troche pojeździ, niestety),
Czy nie łapie za bardzo luzów jak go sie przekatuje na streecie i czy nie ma tez żadnych opcji ze strzyka pyka czy cos w tym stylu bo w blacku to norma. Ostatnio wymienili mi na gwarce. na nowe golenie korone i rure sterową i było super ale tylko przez pare dni, potem znów sie zaczęło strzykanie jak sie nose manuala robi albo np. pivota. Napiszcie jak sie wasze sprawuja shermanki bo wczesniej czy później jakiegoś chyba kupie.
Pozdro
SDSW
Kontakt:

Post autor: SDSW »

Nie ma luzow a wogole to moze ci sprzedac moge... gg# 5038910
Zobaczcie na ta dupe !!!:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60336687
adibest
Kontakt:

W tej chwili jeszcze nie kupuje ale wczesniej czy później będe mósiał w jakiś porządny amor zainwestować tyle że chciałbym wcześniej jakies wasze opinie na jego temat czyli tak jak pisałem, czy przy katowaniu go w streecie (do tego głównie go potrzebuje, drugoplanowo dirt) nie łapie luzów, czy nic w nim nie strzyka i takie tam, ogólnie czy nie ma żadnych problemów i czy to najlepsze rozwiązanie w tym przedziale cenowym.
Pawlas
Kontakt:

Post autor: Pawlas »

napisz ile za tego szermana i jaki model, bo moj kumpel szuka amora w przyzwoitej cenie :) aha i jest na sztywna os czy na zwykla ?
Pawlas
Kontakt:

Post autor: Pawlas »

napisz ile za tego szermana i jaki model, bo moj kumpel szuka amora w przyzwoitej cenie :) aha i jest na sztywna os czy na zwykla ?
SDSW
Kontakt:

Post autor: SDSW »

sztywna, flick 03, 1300
Zobaczcie na ta dupe !!!:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60336687
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

moge troche o tym powiedziec bo troche sobie juz poskakalem na przednim u siebie i lubie laczyc techniki streetowe na przednim kole. jezdze na firefly 2004 TA.
otoz obecnie widelec posiada luz. czy jest to duzy luz czy maly to niewiem ale powiedzmy ze idzie to wyczuc jak sie przedni nadusi to tylne kolo jezdzi do przodu i do tylu 1-2cm. luzow w sterach nie mam zreszta widac ze widelec sie wygina. mam go w sumie rok i nie moge powiedziec zebym o niego dbal raczej go katuje kiedy juz dosiadam roweru na ktorym jest zamontowany. pozniej jest to kwestia wymienienia slizgow (60zl) i znowu mozna rok pojezdzic. mysle ze warto w to zainwestowac chocby z uwagi na sztywnosc tych widelcow (na hexlocka) jak juz pisalem sztywnosc boczna jest podobna do monstera. watpie bys znalazl jakiegos bombera ktory wytrzyma tego typu katowanie lepiej niz sherman. nie ma co porownywac go do blacka bo to zupelnie inna klasa widelcow.
a co do jakosci pracy to mam model z spv i ten system naprawde dziala. widelec dziala mulowato jak sie go wbija rekoma ale wybiera wiekszosc mniejszych nierownosci (u mnie juz przestaje musze olej zmienic). przy zmniejszeniu skoku do 90mm ma sie praktycznie sztywny widelec gdyz progresja zostaje totalnie zachwiana. poza tym komora powietrzna to tez fajna sprawa da sie go dobrze dostosowac do potrzeb. tlumieniem kompresji sie nie bawilem bo na razie go nie potrzebowalem.

sorry jesli to jest nieskladne ale jeszcze nie odzyskalem kontaktu z rzeczywistoscia
www.trialshop.pl
adibest
Kontakt:

O coś takiego własnie mi chodziło, dzięki Inur,
jeszcze jedno czy nie przy ostrzejszym heblowaniu czu jakiś nose manualach żadnych strzykań czy jakis ukrytych wad tego typu bo jak juz mówiłem w blacku to norma???
Jak jest z tym spv? Trzeba jakoś ciągle dopompowaywać tak? W jaki sposób?
Pozdro
karimat
Kontakt:

Post autor: karimat »

to i ja sie dolacze z oferta ;)

Sherman flick 2004 - sztywna oska kolor camo -
amor nowy, nieuzywany, rura nie cieta, z folia na naklejkach
itd...

http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... erid=64385

pzdr
ExtremBiker
Kontakt:

Post autor: ExtremBiker »

znajomy miał a może i dalej ma Shermana... i zdemontował sobie przedni hamulec, żeby mu się nie rozpadł- zaczął strzelac i pluc olejem... bardzo się tym wszystkim zdenerwował, że jakby to ując :)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=238504
Inur
Kontakt:

spv raz napompujesz i jest luzik czasem zejdzie cisnienie generalnie lepiej miec ta pompke albo raz na miesiac dopompowac. do tego sa specjalne pompki w wiekszosci sklepow je maja - uzywa sie ich glownie do xc do sidow itd. kosztuja okolo 150zl :/
co do strzelania to niczego takiego nie zauwazylem. poza tym ten spv dziala tak ze przy hamowaniu widelec sie nie ugina prawie

extrembiker: fakt z tymi widelcami bywa roznie chyba wiecej jest wad fabrycznych w manitou niz marzocchi. moj tez rzygal od nowosci ale oddalem na gwarancji podobnie kumplowi sie stance popsul po tygodniu i tez wymienili.
www.trialshop.pl
P3
Kontakt:

Post autor: P3 »

A moze ktos chce oddac dobrego shermana za dobrego X-a (mongoose Fuzz Pro)?
http://s10.bitefight.pl/c.php?uid=42087
ExtremBiker
Kontakt:

Post autor: ExtremBiker »

przynajmniej dobrze, że wymieniają...
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=238504
dansk8
Kontakt:

Post autor: dansk8 »

Ja powiem tak

Kumpel niedawno kupil SHERMANA 110-150mm skacze na nim nie oszczedza go niby SHERMAN taki zajebisty mialo nic nie szczelac a tu jak go wyciaga to jest takie pukanie i jak go wciska mnie by to strasznie wkuwialo i dlatego uprzedzilem sie do tych SHERMANOW wez sobie lepiej PIKE jakiegos i bedzie po sprawie zadnego pukania nic !!!!!!!!!

POZDRo
adibest
Kontakt:

Ja pier.dole, i to mnie właśnie przeraża, wszyscy piszą o shermanach że najlepsze i wogóle zaje.biste a jak przyjdzie co do czego i wypowiadają się o nich posiadacze to już tak kolorowo nie jest. Ja bym sie chyba zabił jak bym wybulił na niego tyle hajsu i by stukał przy wyciąganiu (manitou six sport kumpla tez tak stuka ale każdy wie do czego to jest amorek i ile kosztuje więc ma prawo). To ja juz nie wiem, sądzisz że PIKE będzei lepszy, bo chyba za dużo osób to go nie ma żeby sie wypowiedzieć a shermiego to w sumie troche osób ma no ale jak takie rzeczy sie dzieją to już nie wiem. Nieznam sie zabardzo na budowie tego amora, może jak mu stuka (a wczesniej tak nie było) to niech da na gwarce może mu zrobią czy coś takiego bo daj spooj niezła lipa.
Inur
Kontakt:

dansk8 tez mialem to pukanie!!!!! teraz juz go nie mam w takim wypadku najlepiej jest zadzwonic do plusa i spytac o co chodzi. jesli to jest jakas wada to musza wymienic moj pukal od nowosci.
www.trialshop.pl
dansk8
Kontakt:

Post autor: dansk8 »

KORWA osobiscie PIKE mam to po hu.j tak gadasz
orange
Kontakt:

Post autor: orange »

Dla mnie PIKE w tej cenie jest najlepszy.Znajomy ma i jego praca jest super,a skok mozna w kazdej chwili przestawic.Ja bym wział PIKE:))))))))
Street
ODPOWIEDZ