Hopki - odleglosciowki
Hopki - odleglosciowki
Witam.
Mam taki problem.
Kiedys bez problemu skakalem hopki 4m, czesto wrecz je przelatywalem (pozniej nauczylem sie trafiac w londowanie :P). Nastapila przerwa w jezdzeniu (zdrowie) i teraz kiedy wrocilem, nie ma juz tej hopki, sa powiekszone na 5m i zawsze zachacze tylnym kolem.. Czuje sie fatalnie bo mialem nadzieje szlifowac umiejetnosci a sie okazuje ze praktycznie nic nie umiem. Wydaje mi sie ze ciagne rower maxymalnie jak potrafie a nie dolatuje...
Jak sie wybijacie? Oba kola rownoczesnie czy takim jakby pol-bunnyhopem?
Jakies moze inne rady?
Z gory dzieki za fatyge...
Mam taki problem.
Kiedys bez problemu skakalem hopki 4m, czesto wrecz je przelatywalem (pozniej nauczylem sie trafiac w londowanie :P). Nastapila przerwa w jezdzeniu (zdrowie) i teraz kiedy wrocilem, nie ma juz tej hopki, sa powiekszone na 5m i zawsze zachacze tylnym kolem.. Czuje sie fatalnie bo mialem nadzieje szlifowac umiejetnosci a sie okazuje ze praktycznie nic nie umiem. Wydaje mi sie ze ciagne rower maxymalnie jak potrafie a nie dolatuje...
Jak sie wybijacie? Oba kola rownoczesnie czy takim jakby pol-bunnyhopem?
Jakies moze inne rady?
Z gory dzieki za fatyge...
-
- Kontakt:
ja mam taki sobie stolik. i za ch&ja nie moge nawet sie wybic. nie wiem z deski polozonej na cegle jakos 5 metrow lece a tu najwyzej zjade po ladowaniu na manualu:? nie wiem czy nie za maly rozped tam jest. bo jesli nie rozped tzn ze ze mna albo ze stolem jest cos nie tak. stolik tak na wysokosc metra niezbyt stromy. duzy rozped musi byc na takie cos??
Hm wy wszyscy mowicie ze widzicie itd dla mnie lot jest b krotki :P i tak mysle ze wsumie ciezko dac jakas rade bo w fazie lotu juz ciezko cos zrobic myslac - raczej intuicyjnie. Jedyne co mozna doradzic to kwestia wybicia, pozycja na rowerze (nad siodelkiem, przed, za?) jak i rece, proste ugiete...
I jeszcze jedna sprawa.
Jak to jest z siodelkami. Widze ze wiekszosc osob ma siodelka ustawione dosyc wysoko. Ja mam tak ze kiedy siedze to noga w najwyzszym polodeniu pedala jest prostopadle do podloza.. Czy ustawienie siodelka ma jakis wplyw na skoki? Moze glupie pytanie ale kiedys jezdzilem na siodelku wbitym na maxa w rame i kiedy podnioslem wyzej jakby lot byl stabilniejszy... nie wiem czy to zbieg okolicznosci, dziwne uczucie czy prawda?
I jeszcze jedna sprawa.
Jak to jest z siodelkami. Widze ze wiekszosc osob ma siodelka ustawione dosyc wysoko. Ja mam tak ze kiedy siedze to noga w najwyzszym polodeniu pedala jest prostopadle do podloza.. Czy ustawienie siodelka ma jakis wplyw na skoki? Moze glupie pytanie ale kiedys jezdzilem na siodelku wbitym na maxa w rame i kiedy podnioslem wyzej jakby lot byl stabilniejszy... nie wiem czy to zbieg okolicznosci, dziwne uczucie czy prawda?
Tylko wiesz, tak bylo na poczatku moze, dookola mnie wszyscy bardziej zaawansowani i jara ich odleglosc dlatego powiekszaja hopke nie przerabiajac toru a wiec predkosc ta sama, a hopa staje sie coraz wieksza i wychodzisz z siebie zeby ja przeleciec...
A tak poza tym planuje z kumplem wybudowac cos niewielkiego i chcialbym zeby pojawily sie tam jakies hopki. Czy znacie jakies proporcje do budowania odpowiednich hopek czy raczej kopiecie na "chybil-trafil" ? Zawsze jak kopalem gdzies hopke to nie wiedzialem na jakiej odleglosci od wybicia dac londowanie...
A tak poza tym planuje z kumplem wybudowac cos niewielkiego i chcialbym zeby pojawily sie tam jakies hopki. Czy znacie jakies proporcje do budowania odpowiednich hopek czy raczej kopiecie na "chybil-trafil" ? Zawsze jak kopalem gdzies hopke to nie wiedzialem na jakiej odleglosci od wybicia dac londowanie...
-
- Kontakt:
mnie specyfika fury zmusila do nauki ekstremalnego, kurczowego wyciagania za wszelka cene :p
na dable sposob mam taki: jesli wybicie jest w miare plaskie - baniak. przod podrywasz gdy jest na koncu wybicia; nastepniue lecisz w pozycji zblizonej do pionu. w powietrzu poziomujesz rowca.
jezeli natomiast wybicie ma ksztalt "lyzki" to najpierw odchylam sie do tylu, a nastepnie do przodu - dzieki temu tlumie hope w niewielkim stopniu.
na dable sposob mam taki: jesli wybicie jest w miare plaskie - baniak. przod podrywasz gdy jest na koncu wybicia; nastepniue lecisz w pozycji zblizonej do pionu. w powietrzu poziomujesz rowca.
jezeli natomiast wybicie ma ksztalt "lyzki" to najpierw odchylam sie do tylu, a nastepnie do przodu - dzieki temu tlumie hope w niewielkim stopniu.
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
-
- Kontakt:
-
- Lokalizacja: Ze świata, kraju, miasta, dzielni gdzie nawet niebo jest *******...
- Kontakt: