na chain reaction 4 był taki flash z TV gdzie baba mówiła o rekordzie swiata lenoskyego w bunny hopie... na mtb to cos koło 120/130cm a na bmx to ponad 140 z tego ci słyszałem...
Bunny hpa chyba nie ma w rekordach jest napewno Side Hop. Rekord należał jakis czas do kolegi z Poznania (czyli mój teren :P) Bugaja, Który skoczył na 126 cm a teraz niewiele mu do rekordu brakuje. Zreszta on na trialówce na murek 123cm wskakuje z bunnego.
pamietam jak kiedys z kumplami robilismy :skok przez tyczke na mtb" :D
ustawialismy dwa wiezyczki z cegieł i na gore tyczke i hop hop z 50cm było ajjj :D
no grubo ponad metro to napewno, ale to raczej trialowski światek :P A ja coś tam robię, w sumie mało to nie jest, ale dużo napewno też nie....jednak ułatwai co nieco poruszanie się po mieście =D
na 26" rekord wynosi 137cm (wybicie) przez Thomasa Aasena z norwegii natomiast najwyzsze wskoki z bunnyhopa to okolo 1.6m. Rekord swiata w przeskoku przez poprzeczke nalezy do Benita Ross i wynosi okolo 135cm czyli 2cm wiecej niz mojego kumpla :|| to sa juz rekordy ustanawiane na modach.
No to nie kiepsko... ja sie zaczynam przygotowywac by przeskoczyc smietnik teraz :D w sumie ma on jakies 70cm a ja skacze jakies 75cm tyle ,ze ja skacze przez przeszkode o szerokosci jakie 20cm a nie 40cm :P szerkosc smietnika mnie przeraza a nie chce przeleciec przez kiere :P a co do wskakiwania pod cos to mysle ,ze 90cm bym wskoczyl :D