Nose manual........
-
- Kontakt:
na poczatku nie jezdzij szybko zeby nie bylo gleby - wyczuj hamulec. przy hamowaniu miekko na nogach i minimalnie przenies ciezar ciala na przod nad kiere, lekko szarpiac za pedaly. w momencie kiedy szarpniesz nacisnij hampel... ja sie tak nauczylem. milej jazdy.
pozdr
pozdr
"Words of wisdom - Full Face helmet"
-
- Kontakt:
Re: Nose manual........
ja mam jeden glowny zasadniczy problem- gdy przy starcie nose manuala naciskacie klamke i podnosicie tyl do gory to co potem robicie z hamplem?? lekko i stopniowo puszczacie czy cos innego np puszczacie i znow zaciskacie?? sam nie wiem ..
Hej mlody junaku smutek zwalcz i strach
Mam Gustava M i z górki moge se skrecać, moge se zjechać bez jedej nogi, czasem bez dwoch z dupa na siodle (choć jeszcze nie robie tego tak piknie jak moj kolega) po schodach też ale według mnie shcody harataja amora i mogą okazać sie nieopłacalnie niebezpieczne w stosunku do efektu wizualnego... Robiłem to wiec juz mi nie zależy... Jak to robie?? Nie polegam głownie na sile hampla (na mechaniku nie bylo gorzej) zaciskając hamulec (delikatnie) podciągam tylne koło i "szukam" punktu wyważenia - poprzez kontrole hamulca i położenie roweru względem ciała. O tyle mi fajnie idzie ze
z górki sobie przyspieszam zamiast zwalniać, kontroluje, choc czasem zdażaja sie błędy, kierunek jazdy i trzymam balans na boki coby tylne kolo nie uciekało do przodu :)
z górki sobie przyspieszam zamiast zwalniać, kontroluje, choc czasem zdażaja sie błędy, kierunek jazdy i trzymam balans na boki coby tylne kolo nie uciekało do przodu :)
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s: