cztery litery

sck
Kontakt:

cztery litery

Post autor: sck »

zastanawialem sie, czy nie dac tego tematu do dzialu sprzet, ale mniejsza z tym... mam pytanie. pewnie wielu z was ma podobny problem. co robicie, zeby nie bolal was tylek od roweru? zmienialem siodelka juz ze cztery razy. obecnie mam dosc wygodne velo. jezdze codziennie po kilka godzin. zawsze tez zakladam spodenki z pampersem zamiast majtek, a mimo wszystko wciaz sobie cosniecos obetre. potem szczypie jak cholera przez dluzszy czas. probowalem nawet posypek pudrowych. zgroza - skore na tylku mam juz niemal jak na pietach!!! prosze o podzielenie sie wlasnymi doswiadczeniami/spostrzezeniami na ten jak najbardziej powazny temat.
Kontakt:

Post autor: Dejv_d3 »

a ja nie mam problemow... bo jezdze z umiarem... :P

pozdro
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Bardzo rzadko mi sie zdarza - love seat.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
KONIAK
Kontakt:

Post autor: KONIAK »

nie mam takich problemow, moze dlatego ze nie jezdze kilka godzin a potrenuje manuala godzine i mam dosyc :P
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=471193
Wojtazx15
Kontakt:

Post autor: Wojtazx15 »

lol, ja jezdze po kilka godzin dziennie i mi sie to nigdy nie zdaza. Moze poprostu za duzo siedzisz na siodełku....
www.NS-bikes.com
www.PJFR.pl
budka
Kontakt:

Post autor: budka »

a w czym Ty jezdzisz? jak XC to masz problem:D ale jak w czyms innym to kurna moze po prostu masz taka skore? moze dermatolog cos pomoze?
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

qrde, dziecięcy temat troche, rozmieszył mnie :P Jak Cie dupa boli, to nie wina po Twojej stronie, tylko raczej roweru.......twarde siodełko to już masakra......nie może być wąskie, zę w dupe się wciska i nie możesz z roweru zejść :P Sofy górą!! :Pa pozatym, stawaj czasami na pedała, niewiem, jak można cały czas siedizeć....moim największym problemem, było to, że gacie mi się do tyłka przylepiały, jak jeżdziłęm gdzieś dalej, ale teraz chłodno, przewiewnie :P Nic tylko jeżdzić :]
http://dhcyc.pinkbike.com
SlaY
Kontakt:

Post autor: SlaY »

a moze to nie od tego tylek Cie boli :D <hahaha> ;]
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

Slay z ust mi to wyjąłeś :D:D ale zachowajy powage sytuacj dyż temet tego wymaga :]

A inni maja problemy z tymi siodełkami które Ty miałeś?? jeśli nie to sądzę że źle siadasz albo za duzo siedzisz.
timon
Kontakt:

Post autor: timon »

Ja też to samo mam, to jest wina siodełka i anatomi dupy. Ja mam typowe siodełko do XC wąskie, twarde, ze wstawkami żelowymi, które gówno dają. Miałem raz długą przerwe w jeździe a po tym zrobiłem 50km po górach i kurde myślałem, że mi założa gips na zada. Odczekałem parę dni znowu zacząłem jeździć i już trochę mniej bolało. Tyłek musi się przystosować do siodełka. Ale podczas jazdy też często jeżdzę wstając z siodła, bo poprostu dupa martwa się robi. Chyba będę musiał wymienić siodełko na wygodniejsze, Tobie też to radzę, bo lepiej dać parę zł wiecej za siodło i cieszyć się jazdą niż później się męczyć.
wd40
Kontakt:

Post autor: wd40 »

[quote="SlaY"]a moze to nie od tego tylek Cie boli :D <hahaha> ;] [quote]
[quote="Paul_ems"]Slay z ust mi to wyjąłeś :D:D [quote]

Z ust?? no nie ladnie panowie (rotfl). A tak na powazne, to zalezy od siodla- ja mam love seata i tez sie zdaza miec krocze otarte :/ ja jezdze najczesciej w bokserkach z licry (imho najlepsze ;) ) i zwyklych bermudach :)
Rufus
Kontakt:

Post autor: Rufus »

krążą słuchy że najlepiej przeciwdziala wazelina :)
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
Paul
Kontakt:

wd40 co ty zaraz takie skojarzenia? "głodnemu chleb na myśli" co?... hehehe
sck
Kontakt:

faktycznie duzo jezdze, bo lubie. nawet czesto wypluwam pluca na ponad stukilometrowych wycieczkach z krosiakami. dodam tylko ze jezdze na dwudziestokilowym fullu ;-). bede musial pokombinowac z siodelkiem, bo w tym i tak mam fest wgiete prety.
Kontakt:

Post autor: wd40 »

sorry, nie moglem sie powstrzymac :D Bardzo podobna byla sytuacja u mnie w klasie, podczas nieobecnosci informatyka na zastepstwie:
A:Czemu ten ***** skasowal mi z konta elastomanie??
B:Ch** mu w dupe!
A:wyjales mi to z ust
A-Z:buhahaha :P
Paul
Kontakt:

Wd spoko nie obrażam się :D dobry humor zawsze wskazany ;]
Rufus
Kontakt:

Post autor: Rufus »

Paul_ems pisze:wd40 co ty zaraz takie skojarzenia? "głodnemu chleb na myśli" co?... hehehe
glodny glodnemu wypomni :P
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
Paul
Kontakt:

sck robisz 100Km na fullu który non stop buja góra dół jeszcze ze zgiętymi prętami od siedzenia i Ty si ę nas pytasz dlaczego masz obtarty tyłek???!! No wiesz..

Rufus my juz dawno skończyliśmy temat a Ty dalej to samo :D :P
sck
Kontakt:

Paul_ems pisze:sck robisz 100Km na fullu który non stop buja góra dół jeszcze ze zgiętymi prętami od siedzenia i Ty si ę nas pytasz dlaczego masz obtarty tyłek???!! No wiesz..
wiesz przyczyny to sie sam moge domyslec. mialem raczej nadzieje, ze zna ktos jakis dorazny sposob na usmiezenie bolu: kompresik z zenszenia, masc, czy cus ;-) bo przez to sie jezdzic odechciewa. aktualnie nie stac mnie na nowe dobre siodelko :-/