Po co bikerzy gola nogi?!
hehehe... smieszne smieszne:)
ja nie wiem... mam do czynienia z ludzmi co przez 3h trenuja tak, ze juz po pol h sa tak spoceni jak nie jeden downhillowiec nie mial okazji przez cale zycie... juz nie mowiac o xc... wysilek jest nieporownywalnie wikeszy... widac to po miesniach, wytrzymalosci, kondycji i ogolnie...
a jakos na masaze nie chodza... bo przyznacie, ze np. tajscy bokserzy maja silniejsze nogi od xc pro riderow?
ja nie wiem... mam do czynienia z ludzmi co przez 3h trenuja tak, ze juz po pol h sa tak spoceni jak nie jeden downhillowiec nie mial okazji przez cale zycie... juz nie mowiac o xc... wysilek jest nieporownywalnie wikeszy... widac to po miesniach, wytrzymalosci, kondycji i ogolnie...
a jakos na masaze nie chodza... bo przyznacie, ze np. tajscy bokserzy maja silniejsze nogi od xc pro riderow?
thugrider@wp.pl
-
- Kontakt:
heh moj koles se nad gazem opalal na rekach a na nogach to juz nie wnikalem :P moze zapalniczka :P zgodze sie ze jak sie wyglebilem i kazde zerwanie opatrunku z nogi to masakra ... i w takich przypadkach bym wolal nie miec wokol rany wlosow ... czyli pewnie z tego wzgledu gola i higiena ... kijowo to u facia wyglada...ale czasem jak mus to mus
-
- Kontakt:
bueheheh, golenie nóg nie powinno być tak postrzegane jak jest moim zdaniem (sam nie gole bo mi się nie chce :P ) bardzo archaiczne podejscie i pewnie z biegiem czasu się zmieni ... jak bym miał na klacie albo na plecach włosy to bym się nie zastanawiał i odrazu coś z tym zrobił łee to qwa jest obrzydliwe ;/ A jak box-Style ćwiczyłem to nie miałem włosów nigdzie :P więc nie musiałem nic depilować :D, sprawe nóg, hooja, poruszałem a co do tych pod pachami to niemam z kilku powodów : ochydnie wyglądają, śmierdzą, nie miejąc ich łatwiej utrzymać higiene... i na hooj potrzebne są do życia !!
http://karolek.free.fr/
nie wiem po co jeszcze kombinujecie ?
juz dostaliscie prawidłową odpowiedz, którą napewno wam potwierdzi każdy kolarz.
" 1. Jak się wyglebisz na asfalcie przy 70 kmph to masz takiego szlifa, że żyć się odechciewa. Przyjeżdża wówczas karetka i przylepia plaster na całą dupę, udo i kawałek łydki. Oderwij go potem z włosami. ;-)
2. Masaż - oczywiście - jak masz włosy może dojść do zapalenia meszków.
3. Gojenie się ran. "
juz dostaliscie prawidłową odpowiedz, którą napewno wam potwierdzi każdy kolarz.
" 1. Jak się wyglebisz na asfalcie przy 70 kmph to masz takiego szlifa, że żyć się odechciewa. Przyjeżdża wówczas karetka i przylepia plaster na całą dupę, udo i kawałek łydki. Oderwij go potem z włosami. ;-)
2. Masaż - oczywiście - jak masz włosy może dojść do zapalenia meszków.
3. Gojenie się ran. "
http://www.pinkbike.com/photo/927858/
-
- Kontakt:
Bikerzy juz nie gola klaty bo od kad na nwd5 pokazal peat ze ma wlosy to przestali :]
Kazdy biker chyba wie co to sa dziury od pinow w nogach, ja mam tego 25 i mam wlosy na nogach tak geste ze jak by byly czarne to skory nie widac :P a mam blad i wymiatam <lol> i jakos nie mialem problemow z gojeniem sie ran... nic nie ropialo nic sie zlego nie dzialo. A jak by dziewczyna powiedziala zebym ogolil nogi to bym nie ogolil. Eh dla mnie to jest masakryczne jak facet sie goli pod pachami na nogach, a czemu na rekach sie nie golicie ? przecierz to tez wam da mniejsze opory :P
Kazdy biker chyba wie co to sa dziury od pinow w nogach, ja mam tego 25 i mam wlosy na nogach tak geste ze jak by byly czarne to skory nie widac :P a mam blad i wymiatam <lol> i jakos nie mialem problemow z gojeniem sie ran... nic nie ropialo nic sie zlego nie dzialo. A jak by dziewczyna powiedziala zebym ogolil nogi to bym nie ogolil. Eh dla mnie to jest masakryczne jak facet sie goli pod pachami na nogach, a czemu na rekach sie nie golicie ? przecierz to tez wam da mniejsze opory :P
-
- Kontakt:
Wiadomo ci co golą nogi to ciecie i tyle. Jeszcze się umalować, sukienkę ubrać i jest dziewczynka. Facet to ma być facet z krwi i kości. Ci co mówią o sprawach higielny, że później jest nieprzyjemny zapach.....to się wtedy myje, a nie że golisz się i wtedy tydzień możesz się nie myć. Faceci mają włosy wszędzie, bo tak ma być, tak natura stworzyła i czemuś to służy(odsyłam do lektury o tym). A o tych oporach to już nie wspominam totalna głupota. Można się jedynie zgodzić co do tych masaży i ran, że się szybciej goją. Ale jakbym był zawodowcem to bym się nie dał golić. To przecież taki opciach, że szok. Później się dziwić, że się świat przewraca, że są geye, lesby.
ale sie uczepiliscie tych wlosow na nogach... nie przeszkadza Ci to sobie badz zarosniety, przeszkadza, to sie ogol... laski tez nie golily kiedys nog... a pozniej sie odmienilo wszystkim i wlosy na kobiecych nogach sa fee... moze sie odmieni znowu i zaczna byc stajli, a moze sie odmieni inaczej i stajli beda kolesie z wydepilowanymi nogami... wszystko jest kwestja niepisanej umowy miedzy ludzmi, ze to jest ok, a to nie... w oceanii kazdy facet powinien byc caly wytatuowany, a w polsce by sie patrzyli jak na wariata...
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=634252 :]
z moich źródeł to xc oraz szosa goli nogi po to zeby przed startem (kiedy nie ma mozliwości dobrego rozgrzania sie) lepiej i szybciej wetrzec masci i inne specyfiki rozgrzewające mięśnie... i z tego co widziałem na maratonie mtb większość bikerów takież masci sobie w nogi wcierała...
http://tiny.pl/t4fv
----------------------
----------------------
Golą też żeby się lepiej masowało tak mówił jakiś koleśna extreme chanel, albo w jakimś takim programie, w DH też zawodnicy mają masażystów i też muszą je goliś bo lepiej sięmasuje bez włosów, po drugie jak wyżej wspomniano żeby się nogi mniej pociły i rany nie ropiały.
P.S.
Nie sądze żeby Garcia sam sobie masował nogi przed wyścigiem :)
P.S.
Nie sądze żeby Garcia sam sobie masował nogi przed wyścigiem :)
-
- Kontakt:
Golisz sie dlatego, ze przed wyscigiem idziesz do kolesia - kladziesz sie na lezanke - on wciera w ciebie masci rozgrzewajace...
Po wyscigu - kladziesz sie na lezance i masz masaz (o zapaleniu meszkow bylo)
A widzial ktos owlosionego plywaka na olimpiadzie??! NIE i raczej nie zobaczycie !
Po wyscigu - kladziesz sie na lezance i masz masaz (o zapaleniu meszkow bylo)
A widzial ktos owlosionego plywaka na olimpiadzie??! NIE i raczej nie zobaczycie !
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=32342
DM+Rohloff
DM+Rohloff