Perpetum mobile.
Perpetum mobile.
1 Takie pytanko, zajmował się ktoś kiedyś tym??
2 Jeśli tak to na czym skończyliście??
3 I wiecie gdzie znaleść perpetum mobile??
4 Posiadacie jakieś prototypy??
5 Jeśli nie chcecie o tym pisać tutaj to piszcie na moje gg : 683 92 80
Posiadam kilka projektów, tylko jak narazie nikt mnie nie traktuje poważnie :/
Bez pod tekstów prosze.
2 Jeśli tak to na czym skończyliście??
3 I wiecie gdzie znaleść perpetum mobile??
4 Posiadacie jakieś prototypy??
5 Jeśli nie chcecie o tym pisać tutaj to piszcie na moje gg : 683 92 80
Posiadam kilka projektów, tylko jak narazie nikt mnie nie traktuje poważnie :/
Bez pod tekstów prosze.
-
- Kontakt:
He He wiecie co ja kiedys nad tym myslalem ze byloby to cos oparte na sile magnesow. ktore napedzalyby silnik ktorego os byla podlaczona do generatora (pradownicy) i kabel od generatora do silnika
|-----------PROSTOWNIK----------|
SILNIK-----------------------GENERATOR
Ale stwoerdzilem ze po nidlugim czasie energia bedzie sie coraz bardziej zmniejszac i zmniejszac i bedzie z tego kicha :(
Ale jak masz jakies sensowne projekty to mail me djmicros@interia.pl
Moze dostaniemy NOBLA :D
Jakby co to dzielim sie 50:50
Po 500000 zł
I bedzie wtedy rower,samochod i Chata marzen :P
|-----------PROSTOWNIK----------|
SILNIK-----------------------GENERATOR
Ale stwoerdzilem ze po nidlugim czasie energia bedzie sie coraz bardziej zmniejszac i zmniejszac i bedzie z tego kicha :(
Ale jak masz jakies sensowne projekty to mail me djmicros@interia.pl
Moze dostaniemy NOBLA :D
Jakby co to dzielim sie 50:50
Po 500000 zł
I bedzie wtedy rower,samochod i Chata marzen :P
-
- Lokalizacja: Ze świata, kraju, miasta, dzielni gdzie nawet niebo jest *******...
- Kontakt:
-
- Kontakt:
na nieskonczone dzialanie jakiejs maszyny jest niemozliwe, bo nie pozwalaja na to prawa fizyki. a jak wiadomo, perpetuum mobile to miala byc maszyna raz wprawiona w ruch i miala sie nigdy nie zatrzymac. moze sie krecic nawet i 100 lat, ale kiedys na 100% stanie...
a co do ziemi
mowi sie, ze byla plaska... aja mysle, ze ziemia dopiero sie splaszczy... (moge wyjasnic, jak ktos chce....)
a co do ziemi
mowi sie, ze byla plaska... aja mysle, ze ziemia dopiero sie splaszczy... (moge wyjasnic, jak ktos chce....)
Widać, zę Ci się nudzi, mnie osobiście takie rzeczy interesują, ale wykonanie może nie być takie proste, jakby się wydawało......a takie kulki metalowe na gumkachy czy czymś tam? Jedną pociągniesz, puścisz i tak w kółko już sie odbijają.......no niewiem co ma to perpetum mobile robić, dawać jakąś energię, czy przynajmniej jej nie tracić, a coś robić cały czas??? :>
http://dhcyc.pinkbike.com
-
- Kontakt:
magnesy się wyczerpią po iluś tam nawet tysiącach lat poza tym to racze nie praca.
Sądzę ze wszechświat to jedyne perpetum mobile bo on cały czas sie powiększa w takim tempie że raczej nigdy nie dotrzemy do jego granic. Poza tym na żadnej podstawie nie możemy stwierdzić że wszechśiat nagle przestanie się powiększać.
Sądzę ze wszechświat to jedyne perpetum mobile bo on cały czas sie powiększa w takim tempie że raczej nigdy nie dotrzemy do jego granic. Poza tym na żadnej podstawie nie możemy stwierdzić że wszechśiat nagle przestanie się powiększać.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
lizzard king, no ziemia to raczej właśnie okrągła była, a że się kręci, co się dla nas wydaje wolno, ale na równiku jest to około 1667 km/h, więc przez te kilka miliardów lat się troche spłaszczyła....eeeeeeee, a Ziemia w sumie jest takim prepetum mobile, lata tak w tym kosmosie z całym układem słonecznym.......
http://dhcyc.pinkbike.com