Truvativ - opinie

redrock
Kontakt:

Truvativ - opinie

Post autor: redrock »

Chciałbym sie dowiedzieć coś o korbach truvativa bo teoretycznie to znana i raczej renomowana firma ale ostatnio sie spotkałem z baaardzo negatywnymi opiniami o niej! I przy okazji pytanko lepszy jest kwadrat czy wielowpust?
THX za info!!!
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=12452
dualboy
Kontakt:

Post autor: dualboy »

Isis rlz

Truvativ spox sam posiadam te korbe i spox
nie mam zadnych zastrzezen do niej
A tam
marcoch
Kontakt:

Post autor: marcoch »

tez mam truvativa i jest gites
tylko ISIS !!!!!!!!!
MÓJ BAJK :)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=244078
ciamek
Kontakt:

Post autor: ciamek »

Negatywne opinie zbieraly korby Hussefelt bo niszczyly sie w nich gwinty i wyrabialo gniazdo wielowpustu. Powodem tego bylo zastosowanie zbyt miekkiego alu. Problemy te nie wystepuja w Holzfellerach choc sa one jednoczesnie drozsze.

ciamek
Andrey777
Kontakt:

Post autor: Andrey777 »

Ja mogę powiedzieć o FiveD na kwadrat. Niestety kobra jest do d..py. Po 1,5 miesiaca wyrobiło się gniazdo kwadratu. Próbowałem zeszlifowywać to, wsadzać żyletki itp. Ogólnie kasa wywalona w błoto, bo się i tak dystrybutor wykręci od grawancji, twierdząc np: "ty tego nie dokręciłeś odpowiednio..." Nie wiem jak inne modele, szczególnie te na ISIS. Teraz mam Deore na octalink i jest wypaśny. Ponoć (mówię to co wyczytałem/usłyszałęm, dlatego piszę to teraz żeby nie było...) są problemy z tą tulejką od mocowania pedałów (wypada). Ale niech o tym wypowiedzią sie osoby które mają takie korby.
Going down fast...
Julo_HC
Kontakt:

Post autor: Julo_HC »

Mam Hussefelta. Poki co nie mam zcasu na jakies hardkorowe katowanie go (matura), ale jezdze duzo po miescie i czasem sie zdazra jakies tam schodki czy kraweznik na dojazdach tu i tam to wtedy owszem, takze korba dostaje troche w dupe. Nic sie z nia nie dzieje. Nie sprzeta, nie odkreca sie (probowalem ja anwet przykrecic troche mocniej niz na poczatklu, ale nie udalo mi sie... Co do tulejek z gwintem na pedal - jak to moze wyopasc
?? To chyba jest wklrecane... Zreszta niew iem. U mnie jeszcze sie trzyma.
Najkbardziej niesamowita rzecza w tej korbie jest sztywnosc. Wczesinej mialem alivio i LXa na kwadrat (LX do sptzrdania z blatem 44 za 80 zeta :)) a po przesiadce na hussefelta po prostu masakra. OPierwsza jazda to odrazu inaczej sie jezdzi. Czuc ze korba jest sztywna, ze nic sie nie gnie, wszystko po prostu idealnie tak jakby soibe czl;owiek wymarzyl :)
gg: 3212274

[S]: JuniorT'03 QR20+koło S-Type/Quando+mostek MARZOCCHI+kieraSPECIALIZED
Simonz
Kontakt:

Post autor: Simonz »

moj brat ma korbe truvativ x-forge i musze powiedziec ze co prawda zjadla sponie jedne (:>) ale jesli chodzi o wykonanie i ogolnie cala korbe to musze powiedziec ze jest swietna! Stosunkowo miekki mnaterial i support (jakis truvativ - chyba) te dwie rzeczy twoza rewelacyjne polaczenie i jezdzi sie na tym mieciutko - nie to co na altus + pakier altus'a...:/
Hardcore rulez!
gg: 846952
EmBond
Kontakt:

Post autor: EmBond »

ja będe mieć Hussefelt'a na isis chyba to powinna troche pociągnąć o ile taka jest w Konei Stuff ? ale chyba tak
The Power Is On Your Side !!!
murasm
Kontakt:

Post autor: murasm »

Gdzie mozna dostac tom korbe x-forge ??
P3
Kontakt:

Post autor: P3 »

Mam holzfellera RG-mecze jak umiem i jak tylko wymysle, i jak dotad, nie dalem mu rady...:)
Jak o holzfellerze to nie wiecie gdzie i za ile mozna dostac blaty, tak 34-36 z.?- chce zalozyc w reszcie napinacz, a 32z mi ciut malo...
http://s10.bitefight.pl/c.php?uid=42087
dev_il
Kontakt:

Post autor: dev_il »

ja jezdze na hussefelcie i w sumie to rzadnych zastrzezen, poza pakietem ISSIS '03 poprostu łapał niewielkie ( nie powiekszajace sie ) luzy za to w ekspresowym tempie.
Simonz
Kontakt:

Post autor: Simonz »

sorki ze tak dlugo czekam z odpowiedzia ale komp mi sie spalil :/ takze musze teraz powiedziec: mozna ta korbe x-forge kupic w mk=bike'u za ok 159 zł (ale trzeba sie dopytac) no.. :D
Hardcore rulez!
gg: 846952
murasm
Kontakt:

a tak przy okazji jakom byscie z takich tanich korb polecili mam trzy na oku
1.http://www.mkbike.com.pl/index.php?id=o ... rby&o=3656 nic o niej nie wiem
2.http://www.mkbike.com.pl/index.php?id=o ... orby&o=546
3.http://www.mkbike.com.pl/index.php?id=o ... orby&o=514
moze macie jakies inne propozycje ??
Cesiu
Kontakt:

Post autor: Cesiu »

ja mam Hussefelta i jestem bardzo zadowolkony naprawde świetna korba

Murasm: dozbieraj troche i tu masz tanie korby http://www.allegro.pl/show_item.php?item=25859094 swoje też kupiłem u tego gościa

pozdro
pchlaa
Kontakt:

Post autor: pchlaa »

ja tez kupilem u tego goscia swojego hussefelta. jednak czeka on jeszcze na zalozenie, lada dzien przyjdzie suport i bedzie mozna smigac:D z reszta jutro czeka mnie ostatrni oral [matura]
sikun jestes...
murasm
Kontakt:

a czy pasowalo by takie zestawienie ze w hussefelcie mam zebatke z alivio ?? i jak tam zamontowac rokringi jesli to ma zastosowanie tylko na jeden blat choc ja sie na tym nie znam oświećcie mnie
Rufus
Kontakt:

Post autor: Rufus »

mam hussefelta. tulejki sie wykrecaja... razem z pedalem nigdy inaczej :] wiec gejow nie da sie zmienic bez kupna nowych tulejek ktorych ń ma.
rockring mozesz probowac przykrecic wymieniajac sruby na dluzsze. ja tak zrobilem, ale moj hessek byl z poczatku 2 rzedowy. kombinuj ^^
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
pchlaa
Kontakt:

Post autor: pchlaa »

koronka od alivio nie bedzie raczej pasowac, ale nie wiem. rozsraw srub w truvaivach to 75mm od srodka jednej do srodka sasiedniej sruby.
a rockring montujesz w miejsce najwiekszej zebatki a blat w miejsce sredniej - i po klopocie. nie zamontujesz jedynie w hussefeltah dh najmniejszej bo nie ma tam otworow na najmniejsza zebatke
sikun jestes...
Cesiu
Kontakt:

Post autor: Cesiu »

rozstaw śrub w hassfelcie do którego dałem linka jest taki sam jak w shimano.bez żadnych problemów i zmiany tulejek na dłuższe założyłem rockring który wcześniej miałem w alivio(nawet żadnych podkładek nie musiałem dawać). nie wiem jak sprawa wygląda w truvativach z więcej niż jedną zębatką.

pozdro
ODPOWIEDZ